Wednesday, June 3, 2015

"Ο Ρομπέρτο δεν πωλείται, ΑΛΛΑ...."


 Χθές διέρρευσαν κάποιες δηλώσεις μέσα απο την ΠΑΕ Ολυμπιακός με βάση τις οποίες ο Ρομπέρτο ΔΕΝ πωλείται.... ΑΛΛΑ άν κάποια ομάδα τον θέλει ας πληρώσει την ρήτρα του να τον πάρει. Με άλλα λόγια "Εμείς δεν τον πουλάμε... αλλά άν ο ίδιος αποφασίσει να φύγει και φέρει τα λεφτά της ρήτρας έ τι να κάνουμε...".

 Δηλαδή όπως είχα γράψει και προχθές... να δείτε που στο τέλος θα φτάσουμε στον "αχάριστο Ρομπέρτο που ήθελε να φύγει"... Το φταίξιμο θα πέσει στον παίκτη δηλαδή...



 Η κατάσταση όσο απλή είναι άλλο τόσο πολύπλοκη είναι. Έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες μέρες τόσοι λόγοι για τους οποίους ο ο ίδιος ο Ρομπέρτο θέλει να φύγει. Απο το ό,τι έχει στραβώσει με κάποιον μέσα στην ομάδα (;;;), οτι θέλει να φύγει για να είναι δίπλα στα παιδιά του, μέχρι οτι θέλει να πάει σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα για να κληθεί επιτέλους στην εθνική Ισπανίας. Πολύ πιθανόν όντως να ισχύουν κάποια απο αυτά. ΌΜΩΣ το σενάριο οτι πως όλη η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Ρομπέρτο δεν με πείθει!!! 

 Πρόκειται για τον πιο βασικό κρίκο απο της 11άδας σου. Πρέπει να κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να τον κρατήσεις! Πρότεινε του άυξηση αποδοχών και νέο συμβόλαιο. Δώστου όλα όσα θέλει! Εγώ ξέρω οτι σε όλες τις συνεντεύξεις του ο Ρομπέρτο δήλωνε ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό! Τί άλλαξε ξαφνικά; Δεν είναι μόνο οτι θα χάσεις έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα.... αλλά ταυτόχρονα και η άμυνα σου γίνεται κομμάτια. Ο ισπανός εμπνέει εμπιστοσύνη και σταθερότητα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους αμυντικούς μας. Το να γνωρίζουν δηλαδή οτι και λάθος να κάνουν υπάρχει πίσω τους ο Ρομπέρτο να καθαρίσει 9 στις 10 φάσεις! Γιατί όταν λείπει αυτή η εμπιστοσύνη προς τον τερματοφύλακα τότε έχουμε... τρικυμία!


 Εντωμεταξύ τόσες μέρες δεν έβγαινε ξεκάθαρα απο την ΠΑΕ ποιό είναι το ποσό της ρήτρας αλλά όλοι μιλούσανε για ένα ποσό μεταξύ 6 και 8 εκ. ευρώ. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος... έχω την εντύπωση πως η ρήτρα είναι 8 εκ. ευρώ. ΟΜΩΣ ο Ολυμπιακός σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα δεν έχει το 100% των δικαιωμάτων του παίκτη. Ένα ποσοστό 25% έχει κρατήσει ο μάνατζερ του! Δηλαδή απο τα 8 εκ. ευρώ τα 2 εκ. πάνε στον μάνατζερ! Έτσι φαντάζομαι πως προκύπτουν και τα 6 εκ. που ακούγονται συχνά.... Δηλαδή θα πάρουμε ακριβώς όσα δώσαμε για να τον αποκτήσουμε (άν ισχύουν τα δημοσιεύματα οτι τον αγοράσαμε με 6 εκ. ευρώ απ'την Ατλέτικο). Και μετά άντε να βρείς αντικαταστάτη....


Υ.Γ.: Απο την Σκωτία έρχονται νέα με βάση τα οποία ενδιαφέρονται για τον Περέιρα και η Σέλτικ και η Ρέιντζερς! Τους είπε κανείς οτι ο πορτογάλος είναι διαθέσιμος; Πάντως ο Περέιρα πρίν μερικές μέρες είχε βρεθεί στην Σκωτία. Οι εφημερίδες έγραφαν οτι είχε πάει να παρακολουθήσει ποδοσφαιριστές..... Λέτε να είχε και άλλες συναντήσεις; Θα φανεί!


Υ.Γ.2: Ο Μπέρμπατοφ είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός και άψογος επαγγελματίας! Πέρυσι είχε γεμάτη χρονιά. Γενικά στην καριέρα του είχε πάντα καλές χρονιές όπου και αν έπαιξε! Στα 33 του πιστεύω πως είναι πολύ καλή επιλογή! Ακόμη και άν έρθει ο Καρίγιο.... Όσο για τον αργεντίνο... όπως και να το κάνουμε τα 9 εκ. ευρώ είναι μεγάλο ρίσκο για 24χρονο αργεντινο που δεν έχει βγεί ποτέ ξανά απο την χώρα του! Όμως απο την στιγμή που τον προτείνει θερμά ο Γκαλέτι φαντάζομαι οτι κάτι θα ξέρει! Μακάρι να έρθει και να αποδείξει πως άξιζε τόσα λεφτά. 

Υ.Γ.3: Τον Σλόμπονταν Ράικοβιτς που υποτίθεται πως ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ τον πήγε στο Αμβούργο ο Άρνεσεν (ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας τους) το 2011! Όπως άλλωστε και άλλους 4-5 ποδοσφαιριστές απο την 2η ομάδα της Τσέλσυ! Οι περισσότεροι απο αυτούς απέτυχαν. Έκανε και κάποιες μεταγραφές που "έπιασαν" όπως αυτές των Άντλερ και Ρούντνεφς όμως συνολικά ο Άρνεσεν έφυγε το 2013 απο το Αμβούργο ως αποτυχημένος! Μεταξύ άλλων κατηγόρησαν τον δανό οτι έχει έλλειψη δημιουργικότητας... και οτι έχει γνώση μόνο απο κάποιες συγκεκριμένες αγορές (μεταξύ των οποίων δεν ήτανε η γερμανική αγορά και ειδικά οι μικρές κατηγορίες). Επίσης του καταλόγησαν οτι δεν έκανε καθόλου καλή δουλειά στον τομέα των ακαδημιών. Τώρα όσον αφορά τον Ράικοβιτς... είχε φέτος 11 συμ. με 1 γκόλ στην μπούντεσλιγκα. Ειδικά στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια ήτανε βασικός και βοήθησε αρκετά στο να σωθεί το Αμβούργο. Μάλιστα κάποια γερμανικά ΜΜΕ τον κατηγόρησαν πως πανηγύρισε την παραμονή με τρόπο "προκλητικό"... Ο τεχνικός διευθυντής του Αμβούργου Κνέμπελ δήλωσε οτι πρίν κάνει μεταγραφές πρέπει πρώτα να ξεφορτωθεί κάποιους παίκτες. Μεταξύ αυτών είναι και ο Ράικοβιτς (μαζί με τους Φαν ντερ Φάαρτ, Ιλίτσεβιτς, Βέστερμαν, Κάτσαρ). Όμως ο νέος προπονητής της ομάδας Μπρούνο Λαμπαντία στηρίχθηκε πάρα πολύ στα τελευταία παιχνίδια στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και έτσι είναι πιθανό κάποιοι απο αυτούς να πάρουν τελικά νέα συμβόλαια! "Θα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες με τον προπονητή..." δήλωσε ο Πέτερ Κνέμπελ. Το πιθανότερο πάντως είναι να μείνει ελεύθερος ο Ράικοβιτς αφού το ρόστερ του Αμβούργου έχει 36 ποδοσφαιριστές και θέλουν να τους μειώσουν στους 24. Τώρα άν θέλετε την άποψη μου για τον παίκτη... υπάρχουν και χειρότεροι! Είναι αρκετά γρήγορος και στα τελευταία παιχνίδια ήτανε και σταθερός στην απόδοση του. Όμως κατα καιρούς τον έχουν κατηγορήσει οτι ήτανε αδιάφορος και οτι δεν κατάλαβε σε πόσο ιστορικό σύλλογο αγωνίζεται.... Επίσης σε αρκετά μάτς έχει κάνει μεγάλα λάθη όμως έχω την εντύπωση πως όποιος και να παίζει στο Αμβούργο τα τελευταία 3 χρόνια παίζει αμέσως γύρω στο 50% κάτω απο τις δυνατότητες του. Η ομάδα είναι άρρωστη και δεν είναι τυχαίο που τα 2 τελευταία χρόνια γλύτωσε τον υποβιβασμό στα μπαράζ!


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG