Tuesday, June 9, 2015

Ο Ολυμπιακός και η... Γκλάντμπαχ!


 Βλέπω πως κάνουν μεταγραφές οι σοβαρές ομάδες στην Ευρώπη που έχουν ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΠΛΑΝΟ και βλέπω και τα δικά μας και τρελαίνομαι! Για παράδειγμα η Γκλάντμπαχ που φέτος κατάφερε να βγεί Τσου Λου και έχει επι χρόνια τον ίδιο προπονητή (Λούσιεν Φάβρε... προπονητάρα!). 


 Έχει καταφέρει κατα καιρούς να καλύψει σοβαρότατες αποχωρήσεις παικτών όπως του Ντάντε (Μπάγιερν), του Τερ Στέγκεν (Μπάρτσα) ή του Ρόις (Ντόρτμουντ). Όμως ο προπονητής έχτιζε έναν κορμό και πάνω σε αυτόν δούλευε και απλώς έκαναν μεταγραφές για να καλύπτουν τα κενά που δημιουργούνταν. 

 Έτσι και φέτος. Βγήκε ο μάνατζερ της ομάδας ο Έμπερλ και δήλωσε οτι αυτό το καλοκαίρι θα κάνουν ΔΥΟ μεταγραφές!!! ΔΥΟ!!!! Χάνουν τον βασικό τους αμυντικό χάφ τον Κρίστοφ Κράμερ τον οποίο είχανε ως δανεικό τα 2 τελευταία χρόνια και τώρα θα επιστρεψει στην Λέβερκουζεν στην οποία ανήκει και χάνουν και τον βασικό τους επιθετικό τον γερμανό διεθνή Κρούζε του οποίου το συμβόλαιο έληξε και ο ίδιος επέλεξε να μην ανανεώσει αλλά να πάει στην Βόλφσμπουργκ. Και αυτούς τους 2 θα καλύψουν με τις 2 μεταγραφές. Διότι πολύ απλά δεν θα πουλήσουν ΚΑΝΕΝΑΝ παίκτη τους! Νομίζετε δεν τρελένεται η Ευρώπη για τους παίκτες της Γκλάντμπαχ; Ζόμερ ο διεθνής ελβετός τερματοφύλακας... Ράφαελ ο βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός... Γκράνιτ Ξάκα ο ελβετός διεθνής μέσος που τον θέλει η μισή Ευρώπη... ο μικρός αδερφός του Αζάρντ... και ένα σωρό άλλοι παικταράδες. Όμως οι άνθρωποι έχουν ΣΟΒΑΡΗ διοίκηση και όχι... Και ας μην έχουν πρόεδρο "επενδυτή" όπως τον Μαρινάκη να χώνει χρήματα. 

 Απο την άλλη βλέπω εμάς που έχουμε ήδη κάνει καμιά δεκαριά μεταγραφές απο τις οποίες τουλάχιστον οι 8 θα πάνε δανεικοί αλλού.... και παίρνω ανάποδες! Και μετά έχεις κάτι υπαλληλάκια που σου λένε "Έ καλά και σένα τί σε χαλάει ο Χαλκιαδάκης ας πούμε; Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη έτσι κάνουν!"

 ΟΧΙ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ!!!! Δεν κάνουν όλες οι ομάδες στην Ευρώπη έτσι! Μόνο όσες έχουν σκοπό να κάνουν παιδομάζωμα με σκοπό να τους βγεί έστω ένας απο τους 20 που θα αγοράσουν για να πουλήσουν και να βγάλουν κάνα φράγκο. Οι σοβαροί σύλλογοι αγοράζουν παίκτες με σκοπό να φτιάξουν ΟΜΑΔΑ! Και εντάξει δεν μιλάω καν για συλλόγους όπως την Ρεάλ ή την Τσέλσυ που έχουν τόσα εκατομύρια που μπορούν κάθε χρόνο να γκρεμίζουν τις ομάδες τους και να αγοράζουν ό,τι καλύτερο κινείται (άν και ούτε καν αυτές δεν το κάνουν αυτό!!!!). Μιλάω για ομάδες στο επίπεδο πάνω κάτω του Ολυμπιακού που η μόνη ελπίδα τους για κάτι καλό στην Ευρώπη είναι να φτιάξουν ένα ΔΕΜΕΝΟ ΣΥΝΟΛΟ με φιλοδοξίες, με όρεξη.... με ποδοσφαιριστές που θα γουστάρουν να παίζουν για τον Ολυμπιακό και όχι ποδοσφαιριστές στύλ Κασάμι ή Μαζουακού που μας βλέπουν ως αγγαρεία μέχρι να πάνε σε άλλα "καλύτερα" μέρη! 


 Και φυσικά με έναν προπονητή που θα έχει ΑΛΗΘΙΝΑ τα "κλειδιά" της ομάδας και όχι μόνο στα λόγια! Έναν προπονητή που θα κάνει κουμάντο και που όταν θα ζητάει αμυντικό στο ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου θα του τον φέρνουν και θα του φέρνουν μάλιστα αυτόν που γουστάρει και όχι αυτόν που "επιβάλει" ο κάθε μεγαλομάνατζερ! Έναν προπονητή τον οποίο θα εμπιστεύεται με πράξεις η διοίκηση και τον οποίο θα πιστεύουν και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας!!!! Και άν δεν τον πιστεύουν ή κάνουν τις ντίβες να παίρνουν δρόμο απο τον σύλλογο ώστε να βγαίνει ο προπονητής δυνατός (και μαζί του ολόκληρη η ομάδα) και όχι να θάβουμε τα θέματα μην θυμώσει ο "παικταράς" και ο μάνατζερ του.... 

 Με λίγα λόγια δεν αρκεί να βάζεις λεφτά. Γιατί και ο Ολυμπιακός για να πάρει όλο αυτό το τσούρμο μέτριων παικτών και για να πληρώνει τα συμβόλαια τους βάζει λεφτά! Όμως πάνε χαμένα!!! Γιατί αντί να πάρεις όλους αυτούς μπορούσες με τα λεφτά που θα εξοικονομούσες να είχες περισσότερα χρήματα διαθέσιμα για κάποιες ΣΟΒΑΡΕΣ επιλογές!!! 

 Να δούμε πότε θα φτάσουμε στο σημείο όπως η Γκλάντμπαχ στο παράδειγμα μας (και όπως οι περισσότερες σοβαρές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες) να κάνουμε τα καλοκαίρι 3 άντε 4 μεταγραφές ΟΥΣΙΑΣ και όχι να πουλάμε/διώχνουμε/δανείζουμε καμιά 15αριά για να φέρουμε άλλους 20 νέους!

Υ.Γ.: Ακούμε πάλι ένα σωρό ονόματα. Μεταξύ των οποίων παίκτες όπως ο Πάτο. Μακάρι αλλά... συγχωρέστε μας διότι με βάση τα όσα έχουμε δεί τα τελευταία χρόνια κάπου ανησυχούμε πως πάλι δεν θα γινουν σωστές κινήσεις. Δηλαδή η συγκεκριμένη διοίκηση λειτουργεί με τρόπο που μας έχει κάνει "καχύποπτους" σε ό,τι αφορά τις μεταγραφικές επιλογές της. Βέβαια ειλικρινά ευχόμαστε για το καλό του Ολυμπιακού μας φέτος κάτι να έχει αλλάξει! Και επειδή κριτικάρουμε ή τονίζουμε τα στραβά (κατά την άποψη μας πάντα) να πούμε και τα καλά. ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ στον Μαρινάκη που έβαλε απο την τσέπη του 10 εκ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Δυστυχώς πέρα απο τα "δικά μας" ΜΜΕ το θέμα ψιλοθάφτηκε απο τα υπόλοιπα ΜΜΕ (όχι πως  δεν το περιμέναμε...).

Υ.Γ.2: Για τον προπονητή θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή. Όπως και για τον Περέιρα που όπως δείχνουν τα πράγματα είναι κοντά στην Φενέρ. Καλό είναι να τελειώνει σύντομα πάντως η υπόθεση και να έρθει ένας σοβαρός άνθρωπος. Άν και εδώ θέλω να πώ κάτι ακόμη.... Νομίζετε οι ξένοι προπονητές δεν μαθαίνουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό; Ακόμη και πράγματι άν δεν ήξεραν (που άνθρωποι όπως ο Γκραθία ή ο Βίκτορ σίγουρα γνωρίζουν...) θα τους ενημέρωναν οι μάνατζερ τους. Πού θέλω να καταλήξω; Οτι όταν ακούνε με τι τρόπο και γιατί έφυγαν ο Μίτσελ, ο Ζαρντίμ ή ο Περέιρα που τουλάχιστον "τυπικά" ήτανε επιτυχημένοι (δηλαδή πέτυχαν τους στόχους τους) τότε κάπου σίγουρα το σκέφτονται και το ξανασκέφτονται.... Βέβαια το δέλεαρ της πιθανής κατάκτησης τίτλων με τον Ολυμπιακό και της συμμετοχής στο Τσου Λου είναι μεγάλο. Διότι μπορέι στην Ελλάδα να μην δίνουμε τόση σημασία πλέον... όμως στο εξωτερικό μετράει το να έχεις κατακτήσει τίτλους και ας είναι "μονο" το πρωτάθλημα Ελλάδος... Όπως μετράνε και νίκες όπως αυτές που πέτυχε η ομάδα με τον Μίτσελ φέτος απέναντι σε Ατλέτικο και την φιναλίστ του φετινού τελικού Γιουβέντους. Τυχαία ακούγεται το όνομα του ακόμη και για ομάδες όπως η Ρεάλ;;; Σε ψηφοφορία των οπαδών της ο Μίτσελ βγήκε 2ος μετά τον Κλόπ. Άσχετα άν τελικά η διοίκηση τους επέλεξε τον Μπενίτεζ. Εδώ ο Ζαρντίμ χάρη στον Ολυμπιακό πήγε επιτέλους σε μεγάλη ομάδα στην πατρίδα του και αμέσως μετά στην Μονακό με την οποία και ανανέωσε πρόσφατα!


Υ.Γ.3: Ξέρω πως συχνά όσα λέμε μοιάζουν σκληρά ειδικά απέναντι στην διοίκηση μας. Ίσως και κάποιες φορές να είμαστε άδικοι ή να κάνουμε λάθος. Το σίγουρο όμως είναι πως όσα λέμε βγαίνουν ελεύθερα και απευθείας απ'την ερυθρόλευκη καρδιά μας! Θέλουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να μεγαλώνει όλο και περισσότερο και όπως δήλωσε και ο Μαρινάκης να πάμε ψηλά και στην Ευρώπη! Όμως ακριβώς γιαυτό "γκρινιάζουμε". Γιατί δεν θέλουμε οι δηλώσεις αυτές να παραμείνουν όνειρα ή λόγια του αέρα. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός παρόλο που έχει κάνει σημαντικά βήματα την τελευταία 10ετία σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του και πρέπει να γίνου ΑΛΛΑΓΕΣ και στην νοοτροπία αλλά και στον τρόπο οργάνωσης της ομάδας. Θα μπορούσα να προτείνω πολλά αλλά πιστεύω πως άνθρωποι όπως ο Καρεμπέ κτλ γνωρίζουν πολύ καλύτερα απο εμάς τι πρέπει να γίνει! Ομως όσο δεν γίνονται εμείς θα επιμένουμε να φωνάζουμε μήπως και μας ακούσει κανείς επιτέλους! 

Υ.Γ.4: Να δώσω ένα μικρό και απλό παράδειγμα; Άς σταματήσει η ομάδα να συνεργάζεται αποκλειστικά με 3-4 μεγαλομάνατζερ! Έχουν τα καλά τους τέτοιες συνεργασίες.... αλλά πιστεύω πως τα αρνητικά είναι πολύ περισσότερα.




Υ.Γ.5: Ο Χολέμπας κατηγόρισε τον Καραγκούνη και την παρέα του για την μη κλήση του στην εθνική. Νομίζω τα πράγματα είναι απλά.... Ο Χολέμπας δόξα τω Θεω ΔΕΝ έχει την άρρωστη νοοτροπία του νεοέλληνα... και έτσι δεν συμμετείχε στο ύπουλο παιχνίδι που έδιωξε τον Ρανιέρι απ'την εθνική για να επιστρέψει η παρέα... και φυσικά τώρα το πληρώνει! Για να είμαι ειλικρινής απο τα ονόματα που ακούγονταν για αντικατάσταση του Ρανιέρι και εγώ προτιμούσα τον Μαρκαριάν. Όμως με όσα βλέπω αρχίζω να το μετανιώνω. Εδώ όπως φαίνεται τις επιλογές τις κάνει ο Καραγκούνης και όχι ο Μαρκαριάν! Μέχρι και τον Ταυλαρίδη κάλεσαν! Όσο για τα όσα έγιναν με τον Γιαννιώτα... διαβάστε ένα απο τα τελευταία άρθρα του Γαβαθιώτη και θα καταλάβετε πολλά! Με τέτοιο μυαλό και τέτοια νοοτροπία ποτέ δεν θα πάει μπροστά η Ελλάδα. Και δεν εννοώ μόνο την εθνική ποδοσφαίρου. Εννοώ γενικά την Ελλάδα... 


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG