Sunday, March 31, 2013

Ο Παοκ... το πλάνο του Μίτσελ και ο... Ζαρντίμ!



 Μάλιστα... Ολυμπιακός - Παοκ 0-0. Ό,τι και να λέμε η αλήθεια είναι μία. Η ομάδα χρειάζεται περισσότερη ΠΟΙΟΤΗΤΑ! Απο εκεί και πέρα οταν παίζεις στην ουσία μόνο για το γόητρο... τότε δεν βάζεις τα πόδια στην φωτιά και παίζεις χωρίς να το καταλάβεις με ένα 10% κάτω απο τις δυνατότητες σου. Άσχετα άν και μόνο για τον ΛΑΟ της ομάδας μας και τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο θα έπρεπε να έπαιζαν με περισσότερο πάθος και δύναμη... αλλά άντε να τους το εξηγήσεις... Έπρεπε να τους κλείσουμε το βρωμόστομα αλλά άλλη μια φορά δώσαμε δικαιώματα. Δεν πειράζει... με τα λόγια και τα πανγύρια για τον πόντο της ισοπαλίας θα μείνουνε. Εμείς λυπόμαστε και αυτοί κάνουν πάρτυ για την ισοπαλία... και μόνο αυτό δείχνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για το μέγεθος των δυο συλλόγων! 


  Ναι ο ΜΠΑΟΚ είναι μια καλοδουλεμένη και σκληροτράχυλη ομάδα (κυρίως αμυντικά) και ο Δώνης δεν έχει κάνει άσχημη δουλειά. Ήρθανε στο Καραϊσκάκη για να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας ή για να κλέψουν την νίκη με λίγη τύχη όπως έκανε η ομάδα νέων τους προχθές στου Ρέντη... και δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν. Όμως άν ο Ολυμπιακός είχε τα κατάλληλα ΕΡΓΑΛΕΙΑ θα είχε καταφέρει να διασπάσει την άμυνα τους και να τους κάνει να φύγουν με σκυφτό το κεφάλι!

 Απο εκεί και πέρα ο κόσμος άλλη μια φορά με το σφήριγμα της λήξης έδειξε την οργή και την πίκρα του για την άσχημη εμφάνιση με την γιούχα! Και φυσικά η γιούχα δεν πήγαινε μόνο στους παίκτες.... Πρώτα απ'όλα πήγαινε στον υπεύθυνο και αυτός είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Όμορφα τα λόγια που λέει στις συναντήσεις με τους οπαδούς όμως ο κόσμος έχει σιχαθεί πια τα λόγια. ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΑΓΓΕΛΗ!!! Περισσότερα δεν λέω. Τα έχουμε πεί πολλές φορές. Άν και αυτό το καλοκαίρι πορευθεί όπως στα 2 προηγούμενα θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα... Δέν θα το ανεχτεί ο κόσμος!



 Ο κόσμος έχει παράπονα και απο τον Μίτσελ και όχι άδικα. Μόλις μπήκε ο Φέτφα στο 70΄ είδαμε κάποιες κινήσεις που θύμισαν ποδόσφαιρο! Ο Μήτρογλου παρά το ό,τι διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του στον Ολυμπιακό συνεχίζει να λιώνει στον πάγκο. Ο Φέισα που παίζει συνήθως μέτρια έχει γίνει βασικότατος στην ομάδα (άν και σήμερα δεν ήταν κακός). Γενικά υπάρχουν διάφορα που κάνει ο ισπανός και μοιάζουν περίεργα αλλά όλα έχουν εξηγήσεις... και η βασικότερη είναι οτι αυτό είναι το στύλ ποδοσφαίρου που θέλει να παίξει ο Μίτσελ. Δεν ξέρω άν θα πετύχει αλλά έχει στο μυαλό του ένα ποδοσφαιρικό πλάνο.

 Θέλετε να το εξηγήσω με λίγα λόγια; Άν δείτε το πώς έπαιζε ο Μίτσελ με την Σεβίλλη θα καταλάβετε οτι ο Μίτσελ αρέσκεται σε ένα 4-3-3 με πολύ πρέσινγκ (παρόμοιο με εκείνο του Βαλβέρδε). Θέλει οι παίκτες του να πιέζουν σε όλο το πλάτος και το μήκος του γηπέδου, να κλέβουν μπάλες και να βγαίνουν γρήγορα μπροστά σε αντεπιθέσεις. Σημαντικό ρόλο παίζουν στο σύστημα του και οι εξτρέμ. Θέλει γρήγορους μέσους που να μπορούν και να πιέζουν και να μαρκάρουν και να τρέχουν και να πασάρουν και να σκοράρουν!!! Γιαυτό και μόνο τυχαίο δεν είναι που προτιμάει τους Αμπντούν και Βλαχοδήμο! Ο Βλαχοδήμος έχει όλα αυτά τα στοιχεία που για παράδειγμα δεν έχει ο Φετφατζίδης... γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι ο "Φέτφα" ούτε γρήγορος είναι, ούτε ιδιαίτερη ικανότητα έχει στο να πατάει περιοχή (να μπουκάρει που λέει ο Αλέφαντος) ή να σκοράρει. Φυσικά έχει άλλα προσόντα πολύ σημαντικά όμως άν θέλει να παίξει πρέπει να δουλέψει πολύ για να πείσει τον Μίτσελ. 

 Απο εκεί και πέρα σημαντικό ρολο στο σύστημα του Μίτσελ θα παίξει ο Φουστέρ! Ναί... δεν κάνω πλάκα! Ο Μίτσελ τον περίμενε πολύ τον Φουστέρ φέτος και τον άφησαν να θεραπευτεί με την ησυχία του γιατί τον υπολογίζει σημαντικά για την νέα σαιζόν. Θέλει ο επιθετικός κεντρικός χάφ του να μπορεί να πιέζει τα αντίπαλα χάφ! Κάτι παρόμοιο έκανε στην Σεβίλλη ο κροάτης ο Ράκιτιτς τον οποίο είχε αποκτήσει απο την Σάλκε. Ακόμη και στην επίθεση θέλει έναν πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή που να μπορεί να παίζει και στα πλάγια και να τρέχει συνέχεια εναλλάσοντας θέσεις με τους εξτρέμ... και γιαυτό προτιμάει τον Τζεμπούρ απο τον Κώστα Μήτρογλου. 

 Επίσης συνήθως παίζει με 2 αμυντικά χάφ. Θέλει να έχει 2 σκληροτράχυλους χάφ που να μπορούν όμως και οι δύο να κάνουν και παιχνίδι! Γιαυτό και ζήτησε τον Ντέρεκ Μπόατενγκ, γιαυτό ζήτησε και τον Τζόναθαν Ντος Σάντος. Απο αυτούς που έχει στην ομάδα αυτήν την στιγμή ο μόνος που μπορεί να κάνει την δουλειά αυτήν (έστω σε κάποιο βαθμό) είναι ο Λιούμπομιρ Φέισα και γιαυτό και παίζει συνέχεια. Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο να καταλάβετε τον τρόπο σκεψης του προπονητή.


 Ο φίλος μας ο Αλέξανδρος Τσ. επέμενε στην σελίδα μας στο φέισμπουκ για τον Ζαρντίμ και την άδικη απομάκρυνση του. Φυσικά και έχει κάποιο δίκιο. Όμως για τον Ζαρντίμ ό,τι ήτανε να πώ το έχω πεί. Εκανε λάθη και ένα απο τα μεγαλύτερα ήταν που δεν μίλησε το καλοκαίρι όταν ακόμη είχε την δύναμη και την δυνατότητα να το κάνει και δεν επέμενε όσο θα έπρεπε. Όλοι μας μαζί του θα ήμασταν και αν τον έδιωχνε για αυτό ο Μαρινάκης θα τον τρώγαμε ζωντανό. Αλλά δεν μίλησε γιατί προτίμησε να κάνει την κότα για να πάρει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Και στο τέλος του φόρτωσαν όλα τα λάθη... και όσα έκανε ... και όσα δεν έκανε!!! Τέσπα... Τώρα να δούμε τι θα γίνει!


 Το καλοκαίρι θα κρίνει πολλά (και θα κριθούν πολλοί). Ο Μίτσελ έχει καλές ιδέες και μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται και βλέπω οτι ξέρει ποδόσφαιρο (αυτό ελειπε να μην ήξερε με τέτοια καριέρα). Δεν ξέρω άν είναι καλός προπονητής ή όχι. Πρίν έρθει είχα τεράστιες αμφιβολίες. Πλέον θέλω να δώ πως θα συμπεριφερθεί το καλοκαίρι, αν θα επιμένει για σωστές μεταγραφές, άν θα μπορέσει να διδάξει στην ομάδα το ποδόσφαιρο που θέλει ώστε να αναπτύξει στο γήπεδο το πλάνο που εξήγησα πιο πάνω. Να δώ τι ομάδα θα φτιάξει μετά την προετοιμασία και με τους παίκτες που θα έχει αυτός επιλέξει. Σε αντίθεση με τον Ζαρντίμ πιστεύω πως ο Μίτσελ έχει προσωπικότητα. Και έχει και ένα ακόμη πλεονέκτημα σε σχέση με τον Ζαρντίμ. Δεν εξαρτάται η καριέρα του απο τον Μαρινάκη ή απο τον Ολυμπιακό. Ο Ζαρντίμ εδώ ήθελε να φτιάξει όνομα και γιαυτό έκανε πίσω σε πολλά ζητήματα. Ο Μίτσελ και να φύγει νύχτα θα επιστρέψει στην Ισπανία σαν νέος προπονητής με τεράστια ιστορία ώς ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης και αργά ή γρήγορα θα βρεί ξανά κάποια ομάδα στην πριμέρα ντιβιζιόν.



Υ.Γ.: Οι δηλώσεις Μέγιερι, Φετφατζίδη κτλ περί "δίκαιου αποτελέσματος" και "ήμασταν καλοί αμυντικά" κτλ κτλ δείχνουν οτι ΠΟΤΕ δεν κατάλαβαν τι σημαινε αυτό το μάτς για τον κόσμο του Ολυμπιακού!!!!! Ο Νικοπολίδης και ο Σάββας τι κάνουν στα αποδυτήρια; Τουλάχιστον άν έπρεπε να είναι σε κάτι χρήσιμοι θα έπρεπε να ήταν ακριβώς αυτό... δηλαδή το να μεταδώσουν στους νέους ή ξένουν παίκτες μας το τι σημαίνει Ολυμπιακός, πάθος, ψυχή!!!! Και δυστυχώς αυτή η νοοτροπία τους φάνηκε και μέσα στο γήπεδο... Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Υ.Γ.2: Μακάρι να περάσει ο Παοκ στον τελικό του κυπέλου ώστε να έχει η ομάδα μια δεύτερη ευκαιρία να τους τελειώσει! ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους όχι απλώς να τους νικήσουμε αλλά να τους ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ! Έχει σημασία και για την επόμενη σαιζόν... να ξέρουν απο τώρα πως δεν έχουν καμία ελπίδα. Μην τους αφήσουμε να σηκώσουν κεφάλι! Το κύπελο σημαίνει πάρα πολλά για τον Σαββίδη και τα μπαόκια και όσοι έχετε διαβάσει τα τελευταία μου κείμενα στον RedOnAir ξέρετε ακριβώς τι εννοώ! Οι υπόλοιποι εδώ: http://www.redonair.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=1254%3Adeneinaitoraoragiakritikioexthrosexeiksesalosei
  


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG