Wednesday, March 6, 2013

Καλό το "παιδομάζωμα" αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό!


 Μίτσελ: "Θέλουμε 6-8 μεταγραφές". Ο ισπανός δεν ξέρω άν είναι καλός κόουτς όμως σίγουρα ξέρει πολύ μπάλα! Ήρθε... είδε τους παίκτες... είδε και μερικά DVD με αγώνες του Ολυμπιακού και έκρινε ποιοί του κάνουν και ποιοί όχι και έβγαλε το συμπέρασμα πως θέλει 6 εώς 8 πρωτοκλασάτους νέους ποδοσφαιριστές για να μπορέσει να παίξει ο Ολυμπιακός το ποδόσφαιρο που αυτός θέλει.




 Η αρχή έγινε με Μπόατενγκ που είναι ξεκάθαρα δική του επιλογή και νομίζω πως θα αποδειχθεί πάρα πολύ καλή κίνηση. Όσοι γκρινιάζουν λέγοντας "Έλα μωρέ... τον μαυρούκο που έδιωξε ο βάζελος;" είναι στον κόσμο τους! Είπαμε να κρίνουμε αλλά όχι και έτσι... Αυτό δείχνει κόμπλεξ και εγώ τουλάχιστον προσπαθώ να μήν είμαι κομπλεξικός άσχετα με το άν το καταφέρνω ή όχι. Ο Μπόατενγκ δεν είναι το παιδάκι που έπαιζε στον ΠΑΟ. Είναι βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Γκάνας και έχει κάνει καλές χρονιές στην Ευρώπη μεταξύ άλλων στην Πριμέρα Ντιβιζιόν υπο τις οδηγίες του Μίτσελ! 


 Επίσης αποκτήθηκε ο Σαλίνο που μένει ελέυθερος απο την Μπράγκα. Δεν τον έχω δεί τον ποδοσφαιριστή και το μόνο που έμαθα είναι πως ώς δεξί μπάκ παίζει μόλις εδώ και έναν χρόνο. Όταν η Μπράγκα έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα με προπονητή τον Ντομίγκος ο Σαλίνο ήτανε μεν βασικός αλλά έπαιζε ώς 8άρι!!! Με άλλα λόγια μου θυμίζει λίγο την περίπτωση του Χολέμπας που στην Γερμανία έπαιζε αριστερό χάφ και... επιθετικός και μόνο μια σαιζόν με προπονητή τον Λίνεν έπαιξε αριστερό μπάκ στο Μόναχο 1860. Όμως άν κάτι με κάνει αισιόδοξο είναι που μαθαίνω οτι οι οπαδοί της Μπράγκα φωνάζουν για τον "χαμό" του Σαλίνο! Για μένα το πώς αντιμετωπίζουν οι οπαδοί μιας ομάδας την απωλεια ενός ποδοσφαιριστή τους δείχνει πάρα πολλά πάντα. Για παράδειγμα όταν είχε έρθει ο Ριέρα απο την Λίβερπουλ οι οπαδοί της έκαναν τον σταυρό τους! Προσωπικά θα έπαιρνα τον Σκόνδρα απο τον Ατρόμητο και το έχω γράψει πολλές φορές. Όμως μακάρι να αποδειχθεί παικταράς ο Σαλίνο... για το καλό του Ολυμπιακού μας.



 Οπότε με Μπόατενγκ και Σαλίνο έχουμε ήδη καλύψει τις 2 απο τις 6-8 μεταγραφές. Τί ακολουθεί; Καταρχήν τερματοφύλακας... κάτι που ο Μίτσελ απο την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει! Μάλιστα ακούγονται φήμες πως ενώ ο Ολυμπιακός ήτανε κοντά με τον Ντρόμπνι ο Μίτσελ την πάγωσε την μεταγραφή γιατί θέλει τερματοφύλακα που να γνωρίζει καλύτερα, απο το ισπανικό πρωτάθλημα. Εγώ τον Ντρόμπνι πάντως (άν είναι σε καλή κατάσταση απο πλευράς υγείας) τον θεωρώ καλή λύση. 


 Μετά τον τερματοφύλακα θα κοιτάξουν (λένε) για επιτελικό μέσο... Για τον περιβόητο αντι-Ιμπαγάσα δηλαδή. Ο Μίτσελ έχει ζητήσει μεγάλο όνομα και για να κάνει την διαφορά αλλά και να "ζεσταθεί" ο κόσμος. Για να δούμε... Κάτι δημοσιεύματα που βλέπω τελευταία οτι του αρέσουν Τάττος και Ντε Βινσέντι με τρομάζουν...


 Όπα... τί είπα; Ντε Βινσέντι; Ά ναι... είναι και αυτοί! Και φυσικά εννοώ τους Ντε Βινσέντι, Ολαϊτάν, Σάμαρη! Και μην ξεχνάμε τους αμέτρητες (πραγματικά έχω χάσει το μέτρημα) δανεικούς που έχει μοιράσει ο Μαρινάκης αριστερά και δεξιά σε ελληνικές ομάδες αντιγράφοντας αυτά που κάποτε έκανε ο "καπετάνιος" στον Παναθηναϊκό και κράζαμε και κοροϊδεύαμε... Φαίνεται το έχουν οι "ναυτικοί" αυτό... Γιατί ας μήν δουλευόμαστε! Όπως κάποτε ο Βαρδινογιάννης έκανε παραρτήματα μοιράζοντας παίκτες, προπονητές, σπόνσορες κτλ κτλ σήμερα τα κάνει ο Μαρινάκης! Ακόμη και ο φανατικός εχθρός του Ολυμπιακού που λέγεται Κόντης έχει ξαφνικά γίνει βασικός θαμώνας στην σουίτα του πρόεδρου στο Καραϊσκάκη! Και βέβαια μόνο τυχαίο δεν είναι που πήγανε 3 (και παραλίγο 4) ποδοσφαιριστές μας τον Ιανουάριο στον Άρη.


Θέλετε να δούμε αναλυτικά ποιοί είναι δανεικοί και πού; 


Ξεκινάω...

Σουμπίνιο στον Ατρόμητο. Δεν "μετράει" όμως γιατί το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό οπότε και δεν θα επιστρέψει.

Δημήτρης Διαμαντάκος που μετά τον Πανιώνιο του Ελευθερόπουλου τώρα πήγε στον Άρη του νέου μας "φίλου" (με τέτοιους φίλους...) Γιάννη Κόντη!

Γιάννης Ποτουρίδης στον Πλατανιά Χανίων.

Κλόντ Ντιελνά στην Β' Γαλλίας στην Σεντάν. Τί; Τον ξεχάσατε αυτόν; Τον "αντικαταστάτη του Μέλμπεργκ" που μας έφερε ο Ντάρκο παρέα με τον μάνατζερ του Μοδέστο; Τς τς τς... Στην αρχή δεν έπαιζε ούτε εκεί αλλά τον τελευταίο καιρό έχει πάρει συμμετοχές και έχει συναολικά 16 εμφανίσεις με 1 γκόλ και 1 ασίστ. Έχει συμβόλαιο ώς το καλοκαίρι του 2015. Βλέπεται τον "δέσαμε" γερά μην μας το κλέψει καμιά πονηρή ομάδα το λαβράκι μας...

Κατάι στην Βοϊβοντίνα και Γκρίμπιτς στην ΟΦΚ Βελιγραδίου. Άν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι κάνουν εκεί... διαβάστε τι είχα γράψει περίπου έναν μήνα πρίν... http://greekbulldog.blogspot.de/2013/01/katai-grbic.html . Άμα νομίζετε πως είναι τελειωμένοι απο τον Ολυμπιακό... ξανασκεφτείτε τό!!! Ήδη έχουν αρχίσει δημοσιεύματα που τους εξυμνούν και το "σέρβικο λόμπι" δεν θα τους αφήσει τόσο εύκολα να χαθούν. Άλλωστε όπως διαβάζουμε ο Ντάρκο ήδη σκανάρει και πάλι την πατρίδα του για νέα "ταλέντα". Τί; Δεν ακούσατε για Λάζοβιτς απο Παρτιζάν κτλ κτλ κτλ;;; Εδώ θα είμαστε και θα δείτε οτι το καλοκαίρι στην προετοιμασία και οι 2 εδώ θα είναι... 

Γιάννης Ζαραδούκας και Ανδρέας Τάττος στον Άρη. Τους ύμνους του Μίτσελ τους ακούσατε φαντάζομαι επομένως τουλάχιστον ο ένας απο τους 2 υπολογίζεται σίγουρα... 

Ο Ντιμίτρι Ρίκσπουν σας λέει κάτι; Είναι ο γερμανομολδαβός (διεθνής με την ελπίδων της Μολαδβίας) που έφερε το καλοκαίρι στην ομάδα νέων ο Στόρκ (τον Στόρκ τον γουστάρω πολύ... αλλά αυτό θα το αναλύσω σε επόμενο θέμα τις επόμενες μέρες...). Τον Ιανουάριο δόθηκε δανεικός σε ομάδα στην Γερμανία. Στην Κόμπλεντζ στην 4η γερμανική κατηγορία. Το καλοκαίρι επιστρέφει και αυτός απ'ότι ξέρω.

Ιβαν Μπάμποβιτς. Ο νεαρός σέρβος τερματοφύλακας που πέρυσι ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού στο μάτς του Γιουρόπα Λίγκ με την Ρούμπιν. Φέτος έχει δοθεί δανεικός στην Παναχαϊκή.


 Και επειδή το "παιδομάζωμα" συνεχίζεται (συμφωνώ με αυτό.. απλώς ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ... και δεν μ'αρέσουν οι λόγοι για τους οποίους γίνεται... και θα τα εξηγήσω παρακάτω) μάθαμε πως έκλεισαν ήδη και οι 2 ]μικροί απο τον Εργοτέλη. Δηλαδη οι Τζανακάκης και Μπουχαλάκης.



Και δεν είναι "μόνο" αυτοί! Υπάρχουν και άλλοι... Και εννοώ όσους κατά καιρούς ακούγονται ώς "κλεισμένοι" ή "μισοκλεισμένοι" και μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια πόσοι αλλά και ποιοί είναι αυτοί. Ονόματα έχουν ακουστεί πολλά και τα ξέρετε όλοι σας.



 Υπάρχει και η "ακαδημία" της ομάδας. Και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί αληθινή ποδοσφαιρική ακαδημία δεν είναι! Τουλάχιστον όχι έτσι όπως λειτουργούν στην Ευρώπη σε Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία και αλλού

 Ο Μαρινάκης ενδιαφέρεται πραγματικά για την ομάδα νέων και άποψη μου είναι πως ενώ δεν συμφώνησε με τον Βερμιούλεν επειδή εκείνος ζήτησε εγκαταστάσεις και ακαδημίες αντίστοιχες των γερμανικών και ισπανικών που φυσικά κοστίζουν χρήματα.... παρόλα αυτά έκανε εξαιρετικά που συνέχισε να στηρίζεται στο γερμανικό μοντέλο (απλώς δείτε πόσα ταλέντα έχει βγάλει η Γερμανία τα τελευταία χρόνια). Ο Μπέρντ Στόρκ είναι πολύ καλός προπονητής-εκπαιδευτής


 Και στην ομάδα νέων υπάρχουν πλέον αρκετοί ποδοσφαιριστές που σίγουρα γλυκοκοιτάζουν την πρώτη ομάδα και άλλοι που σίγουρα δεν έχουν σκοπό να παραμείνουν για πάντα στην νέων. Και παρόλο που ο γερμανός προπονητής λέει αυτό που πρέπει να πεί... δηλαδή οτι κανείς τους δεν είναι έτοιμος για την πρώτη ομάδα... παρόλα αυτά υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ της αντρικής ομάδας. Παίκτες όπως ο Ρουγκάλας (τον οποίο θεωρώ μελλοντικό αρχηγό του Ολυμπιακού), ο Καραγκούνης, ο Λυκογιάννης, ο Μανώλης Σιώπης (ίσως και ο αδερφός του), ο Ιωαννίδης, ο Λύρας και ο Λεάντρο (που ευτυχώς το καλοκαίρι δεν ακολούθησε τον δρόμο που πήρε ο φίλος του ο Βάντερσον για την Νότια Αφρική και την Κέηπ Τάουν...).

 Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί όλοι οι παραπάνω ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι θα βρεθούν ξανά στον Πειραιά... και άντε μετά να αρχίσεις πάλι το ξεσκαρτάρισμα και τους νέους δανεισμούς... Γιατί φοβάμαι πως άλλη μια φορά αντί ο Ολυμπιακός να αποκτήσει τους 4-5 παιχταράδες που λείπουν απο την ομάδα για να καλύψει τα κενά της... θα γίνει ξανά το ίδιο πανηγύρι όπως και τα τελευταία 2 καλοκαίρια. Θυμάμαι ένα πρωτοσέλιδο πρίν απο περίπου 2 χρόνια σε "δική μας" εφημερίδα, που έλεγε πώς ο Μαρινάκης θέλει να έχει στον Ολυμπιακό ρόστερ 40+ ποδοσφαιριστών... στα πρότυμα της Λίβερπουλ! 


 Είχα γράψει σε ένα απο τα τελευταία άρθρα που είχα γράψει στο σάιτ του RedOnAir τα παρακάτω:

"Απο την στιγμή που ο Μαρινάκης είχε φέρει στον Ολυμπιακό τον Μαθία για να «τρέξει» πρόγραμμα όπως αυτό που έκανε πρίν στην Λίβερπουλ είχα καταλάβει ένα πράγμα. Ο Μαρινάκης θέλει ρόστερ 40-50 ποδοσφαιριστών (παίκτες απο τις ακαδημίες και παίκτες με προοπτική απο μικρότερες ομάδες) τους οποίους θα μπορεί να δανείζει αριστερά και δεξιά για να δεί ποιοί θα του βγούνε και μετά να τους χρυσοπουλήσει! Ο Βαλβέρδε που ήτανε αυστυρός στην επιθυμία του να δουλεύει με ρόστερ 25 παικτών κάπως τον «κοντρόλαρε» αλλά απο την στιγμή που δεν υπάρχει πλέον Βαλβέρδε ο πρόεδρος έχει ελεύθερο πεδίο να κάνει με την βοήθεια των Κοβάσεβιτς, Σάββα και Λορένθο ακριβώς αυτό που θέλει! Και φυσικά το «παιδομάζωμα» και η ΔΗΘΕΝ ελληνοποίηση όπως και μεταγραφές του τύπου Ολαϊτάν, Ντε Βινσέντι κτλ ακριβώς αυτό δείχνουν.



 Έχω γράψει πολές φορές πως η οικονομική κρίση έχει χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για τον κακό (εώς άθλιο) μεταγραφικό σχεδιαμσό αλλά η αλήθεια είναι πως η οικονομική κρίση δημιουργεί και ευκαιρίες. Ο Μαρινάης έχει πετύχει να θέσει ανώτατο όριο για μεταγραφές παικτών απο το ελληνικό πρωτάθλημα τις 500.000 ευρώ. Όταν κάποιος του ζητάει περισσότερα (βλέπε Αστέρας για Ράγιος ή παλαιότερα για Φορτούνη) ο Ολυμπιακός αποσύρει το ενδιαφέρον του. Ή θα μας τον δώσετε με τους δικούς μας όρους ή βρείτε άλλον αγοραστή! Τόσο απλά... Τόσο πήρε και τον Βλαχοδήμο απο την Ξάνθη που χθές ήταν ο μόνος που ξεχώρισε. Πόσα θα έδινε πρίν απο μερικά χρόνια για τον Βλαχοδήμο; Εδώ για έναν ταλαντούχο αλλά άπειρο κεντρικό αμυντικό κάποτε είχαμε δώσει 3 εκατομύρια ευρώ στον Άρη. Ναί τον Αβραάμ εννοώ... Θυμάστε πόσα έδωσε ο ΠΑΟ για τον Χριστοδουλόπουλο στον ΠΑΟΚ; Για τον Μελίσση που φέτος παίζει στην Κομοτηνή; Λίγο παλαιότερα πόσα ζητούσε ο Ηρακλής για τον πύργο απο την Κύπρο (ναι τον Κωνσταντίνου εννοώ); Γιαυτό ας σταματήσει αυτό το παραμύθι επιτέλους. Άσε τα λόγια Βαγγέλη.... Άμα πρέπει ένας να φάει πρόστιμο αυτός είσαι εσύ!".



 Ο Ζαρντίμ πιστεύω πως έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Φοβήθηκε να μιλήσει όταν έπρεπε... όταν ακόμη μπορούσε... και αυτό ήταν το καλοκαίρι όταν και υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Μια φορά άνοιξε το στόμα του και 2 μέρες μετά του φέρανε απο το πουθενά τον Ντιακιτέ! Έπρεπε να επιμένει αλλά δεν το έκανε γιατί έβλεπε τον Ολυμπιακό ώς σκαλοπάτι για την καριέρα του και δεν ήθελε να ρισκάρει.... και τελικά έτσι έφαγε το κεφάλι του. 

 Ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο Μίτσελ και οι ιδέες του μου αρέσουν. Εύχομαι όμως πραγματικά όταν το καλοκαίρι έρθει η ώρα τα λόγια και οι υποσχέσεις να γίνουν ΠΡΑΞΗ να ΕΠΙΜΕΝΕΙ!!! Πιστεύω πως σε αντίθεση με τον Ζαρντίμ ο Μίτσελ έχει την ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ! Για να δούμε... Σας έχω κουράσει γιατί το έχω πεί πολλές φορές... αλλά αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ σημαντικό και θα κρίνει πολλά... και θα κριθούν πολλοί.... Ο κόσμος δεν θα ανεχτεί να μικρένει ο Θρύλος ακόμη περισσότερο!


Το "6-8 νέοι παίκτες" που είπε ο Μίτσελ όπως καταλαβαίνετε έχει ήδη ακυρωθεί απο τώρα και δεν ισχύει.... Το θέμα είναι πλέον να ελπίσουμε πώς έχουν μάθει απο τα λάθη των τελευταίων ετών και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με το παιδομάζωμα και τις μεταγραφικές ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ τύπου Ολαϊτάν κτλ να αποκτηθούν και τουλάχιστον 3-4 παικταράδες (και θεωρώ τον Μπόατενγκ έναν απο αυτούς) που πραγματικά θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και θα βοηθήσουν τόσο ώστε να καλυφθούν τα πολλά κενά όσο και στο να ΔΙΔΑΞΟΥΝ και να ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ με την προσωπικότητα, τις ικανότητας και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ τους τα νεαρά ταλέντα! 

 Το καλό του Ολυμπιακού μας θέλουμε όλοι... και γιαυτό και λέμε όσα λέμε! Έχουμε ΟΝΕΙΡΑ για τον Θρύλο! Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα Marca "Η επιθυμία μου είναι να εδραιωθεί η ομάδα στην ευρωπαϊκή ελίτ". MAZI ΣΟΥ!!! Όμως για να γίνει αυτό δεν αρκούν μόνο λόγια... πρέπει να ακολουθήσουν ΠΡΑΞΕΙΣ!

 

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG