Saturday, March 23, 2013

Άμυνα. ενέργεια, σωστή κατανομή ρόλων και ολυμπιακή ψυχή!


 Άμυνα, ενέργεια, σωστή κατανομή ρόλων μέσα στην ομάδα και ολυμπιακή ψυχή ή ψυχή του πρωταθλητή ή πάθος ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το... αυτά τα 4 συστατικά είναι που μας λείπουν αυτήν την στιγμή και που ΠΡΕΠΕΙ να επανέλθουν το συντομότερο για να ανατραπεί η κατάσταση!



 Όσο απίθανο έμοιαζε ξεκινώντας η περυσινή σαιζόν να γίνουν όσα έγιναν και όσο θετικά μας εξέπληξε η ομάδα... το ίδιο μεγάλη έκπληξη και ταυτόχρονα απογοήτευση μας προκαλέι η φετινή πορεία μέχρι στιγμής.


 Ο Μπαρτζώκας δήλωσε ουσιαστικά "Εμείς τα σκατώσαμε, εμείς θα τα διορθώσουμε". Ήταν η πιο σωστή δήλωση που θα μπορούσε να είχε κάνει! Αυτό που απομένει είναι να γίνουν τα λόγια πράξη μέσα στο παρκέ!



 Η αλήθεια είναι οτι τυπικά αλλά και ουσιαστικά δεν έχει χαθεί τίποτα διότι με 2 νίκες και ήττα της Μακάμπι απο την Μπαρτσελόνα βγαίνεις 2ος! Απλώς πρέπει η ομάδα να ξυπνήσει γρήγορα γιατί και 2ος να βγείς δεν κάνεις τίποτα άν είσαι σε τέτοια αγωνιστική (και ψυχολογική) κατάσταση.
 

  Όσο απίστευτο και αν μοιάζει η φετινή ομάδα υστερεί σε πάρα πολλά σημεία απο την περυσινή. Ποιά ήταν όμως τα στοιχεία που μας έκαναν να ξεχωρίζουμε πέρυσι; Καταρχήν ένα! Η ΑΜΥΝΑ! Βγάζαμε τρομερή ενέργεια και τρομερό πάθος στο παρκέ και κυρίως στην άμυνα μας. Φέτος δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον ούτε ο καλύτερος αμυντικός μας (ο Μάντζαρης), ούτε και ο "μπαμπούλας" κάτω απο τα καλάθια που λέγεται Ντόρσεϊ! Δεν έχουμε έναν "ράμπο" στην περιφέρεια για τις δύσκολες, ειδικές αποστολές και μέσα στην ρακέτα οι αντίπαλοι ψηλοί κάνουν σχεδόν ό,τι θέλουν αφού όσο ψυχή και να έχει ο ήρωας Χάινς και όσο ψηλά και να πηδήξει... 1,96 είναι και αυτό δεν αλλάζει! 

 Ακόμη και η επίθεση μας πέρυσι σε τεράστιο βαθμό στηρίζονταν στην άμυνα μας. Πάρα πολλά καλάθια εμπεναν μετά απο γρήγορες επιθέσεις ή απο αιφνιδιασμούς... που ξεκινούσανε απο κλεψίματα, απο λάθη των αντιπάλων μας στην επίθεση ή απο άστοχα σούτ και όλα αυτά γίνονταν βέβαια χάρη στην πίεση που ασκούσαμε! Τους βγάζαμε το λάδι!!! Φέτος αυτό δεν συμβαίνει... έχει χαθεί το πιο σημαντικό μας όπλο.

 Ο Πέρκινς που ήρθε για να γίνει "Χάινς της περιφέρειας" και για να δώσει λύσεις στην άμυνα, ήτανε αποτυχία όπως φαίνεται... Μια πολύ κακή επιλογή. Άς εμπιστευτούν επιτέλους περισσότερο τον Κατσίβελη κάτι που τελικά θα έπρεπε να είχανε κάνει απο την αρχή, δηλαδή μόλις τραυματίστηκε ο Μάντζαρης και ας ξαναβάλουν και στην Α1 τον Γκετσεβιτσιους και να τον χρησιμοποιήσουν ΣΩΣΤΑ και να πάρουν απο αυτόν αυτά που μπορεί να δώσει.... 2-3-4 κρίσιμα τρίποντα απέναντι σε κλειστές άμυνες και μερικά καλά σουτ. Πρέπει να του βρεί ρόλο ο Μπαρτζώκας!


 Πολλοί παίκτες μοιάζουν χαμένοι... σαν να μην έχουν ρόλο στην ομάδα... και αυτό είναι απο τα μεγαλύτερα λάθη του Μπαρτζώκα. Και ο Μαυροειδής θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί σωστά και ο Περπέρογλου και ο Σλούκας και άλλοι. Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο κόουτς...

 Είχαμε και έχουμε και την τρελή γκαντεμιά με τους τραυματισμούς... χάνει και ο Πάουελ μάλλον το υπόλοιπο της σαιζόν... αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για κανέναν.


 Τέλος πάντων.... εγώ αυτήν την ομάδα την ΠΙΣΤΕΥΩ! Είναι τα ίδια παιδιά που μερικούς μήνες πρίν έβγαζαν ΥΓΕΙΑ!!! Μήν το ξεχνάμε αυτό και μην γινόμαστε αχάριστοι. Πόσοι είχαμε πεί οτι και τίποτα να μην πάρουμε φέτος θα πρέπει να τους είμαστε για πάντα ευγνώμον; Βέβαια η αλήθεια είναι πως κανείς μας δεν πίστευε αληθινά πως θα φτάναμε σε τέτοιο σημείο και όλοι ονειρευόμασταν αυτοκρατορίες! Πρέπει να καταλάβουμε οτι αυτό που έγινε πέρυσι ήτανε κάτι μοναδικό... όλα δούλεψαν σωστά και σε πολλές περιπτώσεις είχαμε και τύχη! 



 Παρόλα αυτά ακόμη και φέτος δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Οπωσδήποτε 2 νίκες σε Τουρκία και στο ΣΕΦ με Χίμκι! Το πιθανότερο είναι άν γίνει αυτό να προκριθούμε σαν 2οι. Άν χάσουμε με την Χίκμι τότε βγαίνουμε 5οι.... Πρέπει η ομάδα (παίκτες, προπονητής, κόσμος... όλοι!) να δείξουμε σοβαρότητα και ψυχραιμία. Ο δρόμος για το Λονδίνο είναι στα δικά μας χέρια. Με τον ΠΑΟ και το ελληνικό πρωτάθλημα θα ασχοληθούμε άλλη στιγμή. Ακόμη και πρωτάθλημα παρά το πλεονέκτημα έδρας δεν θα είναι περίπατος! Ο ΠΑΟ έχει διορθώσει τα λάθη του καλοκαιριού και έχει χτίσει ομάδα. Βρίσκει ρυθμό και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Όμως άν ο Ολυμπιακός είναι αυτός που πρέπει (και μπορεί) δεν φοβάμαι ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

Οι επόμενες αγωνιστικές είναι:

Maccabi Electra vs. Besiktas JK
BC Khimki MR vs. Caja Laboral
Fenerbahce Ulker vs. Olympiacos Piraeus
Montepaschi Siena vs. FC Barcelona

και

Olympiacos Piraeus vs. BC Khimki MR
Caja Laboral vs. Montepaschi Siena
FC Barcelona Regal vs. Maccabi Electra
Besiktas JK vs. Fenerbahce Ulker 


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG