Tuesday, March 12, 2013

Τί προσόντα πρέπει να έχει ένας νεαρός τερματοφύλακας;


 Στον Ολυμπιακό υπο τον γενικότερο έλεγχο του Μπέρντ Στόρκ γίνεται αρκετά καλή δουλειά στις ακαδημίες. Άλλωστε είναι ένας τομέας που ενδιαφέρει πολύ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δική μου άποψη είναι πως άν μια ομάδα θέλει να γίνει πραγματικά μεγάλη πέρα απο τα αυτονόητα χρειάζεται και σοβαρό τμήμα σκάουτινγκ και φυσικά τέλεια δουλεμένες ακαδημίες πάνω στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

 Ένας απο τους ανθρώπους που εργάζονται στις ακαδημίες είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων Βασίλης Αλεξούδης. Βρήκα ένα πολύ καλό άρθρο του σε σελίδα που ασχολείται με τις ελληνικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες γενικότερα. Μια σελίδα που στο παρελθόν έχει φυλοξενήσει και δικό μας άρθρο και είπα σήμερα να τους ανταποδώσω... την χάρη.

Μεταξύ άλλον ο Αλεξούδης έγραψε:


Τα κυριότερα στοιχειά που πρέπει να επεξεργάζεται ένας προπονητής σε μικρές ηλικίες είναι :
  • Ξεκινάμε από την επιλογή του τερματοφύλακα. Στο παρελθόν το ύψος του τερματοφύλακα αποτελούσε τον αποφασιστικό παράγοντα για την επιλογή του. Στο σημερινό όμως ποδόσφαιρο, οι προπονητές έχουν και άλλους παράγοντες υπόψη τους εκτός από την σωματοδομή. Το ύψος παραμένει ένα στάνταρ στοιχείο.
  • Να μαθαίνει ο νέος τερματοφύλακες να οργανώνει και να στήνει στην άμυνα του, να βλέπει και να δίνει οδηγίες πέρα από αυτή. Να έχει αυτοπεποίθηση και να είναι δυνατός χαρακτήρας
  • Να παίζει μπάλα με τα δυο πόδια και πολλές φορές να γίνεται «μπακότερμα».
  • Να είναι γρήγορος στην μεταβίβαση της μπάλας και να είναι συγκεντρωμένος στον αγωνιστικό χώρο.
Όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει ολόκληρο το κείμενο, μπορεί να το βρεί εδώ:
http://www.football-academies.gr/termatofilakwn/4459-2013-03-11-12-06-26.html

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG