Monday, December 10, 2012

Έχει καμιά αξία το φετινό πρωτάθλημα έτσι όπως είναι;

 Το όνειρο όλων των Ολυμπιακών έχει γίνει πραγματικότητα φέτος. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με διαφορά απο όλους τους αντίπαλους του και όχι μόνο αυτό αλλά είναι και η μόνη ομάδα που δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα την ώρα που όλοι οι άλλοι ψάχνουν σωτήρες απο Αραβία, Ρωσσία, Αμερική, Ουζμπεκιστάν και δεν συμαζεύεται για να μην καταστραφούν ολοκληρωτικά! Ο Παναθηναϊκός έχει για πρόεδρο κάποιον που όλη μέρα κάνει τσίουτσίου και η ΑΕΚ παλεύει για να μην υποβιβαστεί!


 Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έχει μια ομάδα που μπορεί να μην παίζει ποδόσφαιρο αλλά τουλάχιστον είναι αξιοπρεπής. Οι ποδοσφαιριστές παίρνουν τον μισθό τους στην ώρα τους και μάλιστα κάποιοι απο αυτούς έχουν κερδίσει και τόσα πρίμ απο την διοίκιση που ξεπερνάνε τον βασικό τους μισθό (Αμπντούν). Η ομάδα είναι με διαφορά 8 βαθμών απο τον 2ο ΠΑΟΚ, 11 βαθμούς απο τον 3ο Αστέρα Τρίπολης, 16 βαθμούς απο τον 7ο ΠΑΟ και 25 βαθμούς απο την τελευταία ΑΕΚ! Μάλιστα για να καταλάβει κανείς την κατάντια των αντιπάλων του αρκεί να δεί κανείς τις αντιδράσεις απο το χθεσινό... "ντέρμπι". Οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο προπονητής του μετά το παιχνίδι κλείστηκαν στα αποδυτήρια μέσα στην σταναχώρια και οι οπαδοί της ομάδας αισθάνονται λύπη, απογοήτευση και ντροπή που δεν νίκησαν τον Παναθηναϊκό μέσα στην έδρα του. Την ίδια ώρα όλοι όσοι σχετίζοντε με τον ΠΑΟ (παίκτες, προπονητής, διοίκιση, πρώην παίκτες, ΜΜΕ κτλ) πανηγυρίζουν σαν να σήκωσαν το Τσάμπιονς Λίγκ. Ο Μαυρίας είναι ο νέος Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ρότσα ο νέος Φέργκιουσον και η "Πράσινη" που μετά την αποχώρηση του Δημητράκη απο τον μπασκετικό ΠΑΟ δεν ξέρουμε πόσες μέρες ζωής έχει ακόμη γράφει "Τον πάτησε, τον χάζεψε, τον ξεφτίλισε!". Παρακαλώ; Εγώ άν ήμουν πάντως οπαδός του Παναθηναϊκού (φτού φτού μακριά μας...) θα ένιωθα ΝΤΡΟΠΗ βλέποντας όλη αυτήν την ΚΑΤΑΝΤΙΑ


 Τώρα που έβαλα τα πράγματα στην θέση τους θέλω να ρωτήσω κάτι σε όλους εσάς τους φίλους Ολυμπιακούς που μας διαβάζετε. Έχει καμιά αξία το φετινό πρωτάθλημα; Ναί φυσικά θα μείνει και αυτό στην ιστορία και σε 20 χρόνια πιθανόν να μην θυμάτε κανείς το τί και το πώς κατακτήθηκε. Ναί θα προστεθεί στην φανέλα το 4ο αστέρι. Ναι θα έχεις ξεφτιλίσει τους αντίπαλους σου κατακτώντας τον τίτλο απο τον Ιανουάριο και πιθανών τελειώνοντας το πρωτάθλημα με 20 βαθμούς διαφορά απο τον ΠΑΟ και 50 απο την ΑΕΚ που θα έχει υποβιβαστεί (εκτός και αν ανακαλύψουν στο τέλος κανέναν περίεργο κανονισμό και την σώσουν). Άς είμαστε ειλικρινης όμως. Μήπως αυτό το "όνειρο" που είχαμε κάποτε τελικά πάει να καταντήσει "εφιάλτης"; Μην βιαστείτε να απαντήσετε. Θα σας εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ....

 Η ιστορία είχε αρχίσει να ξετυλίγεται απο το καλοκαίρι. Βλέποντας ο Βαγγέλης Μαρινάκης την ανυπαρξία των βασικών του αντίπαλων που είτε απαγορεύονταν να κάνουν μεταγραφές (ΑΕΚ) είτε έφερναν για άλλη μια φορά δανεικούς απο το κάτω ράφι (ΠΑΟ) καταλάβαινε πως το φετινό πρωτάθλημα άρα και τα λεφτά απο τους ομίλους του επόμενου Τσου Λου θα τα έπαιρνε για πλάκα. Έτσι περιορίστηκε σε μεταγραφικό σχεδιασμό... της πλάκας. Έφερε τους καλύτερους έλληνες παίκτες που μπορούσε να φέρει απο το ελληνικό πρωτάθλημα. Μέχρι εκείνη την στιγμή ήμουν μαζί του! Όμως για να φτιάξεις μια ομάδα μεγάλη δεν αρκεί αυτό. Καταρχήν πρέπει να καλύφθούν τα κενά που άφησαν οι αποχωρήσεις των βασικών σου ποδοσφαιριστών της τελευταίας σαιζόν και δεύτερον πρέπει δίπλα στα νεαρά παιδιά απο την Ελλάδα να φέρεις και ΑΞΙΟΥΣ ξένους που να τους διδάξουν, να τους εμπνεύσουν αλλά και να σε ανεβάσουν ένα επίπεδο πιο πάνω! Και φυσικά όλα αυτά πρέπει να γίνουν έγκαιρα και όχι την τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών όπως ήρθανε οι Κοντρέρας, Ντιακιτέ. 


 Άς ξεχάσουμε και το θέμα των μεταγραφών όμως (άν και είναι πιθανόν πολύ σύντομα να επαναληφθεί...). Εσάς σας ευχαριστεί αυτό που βλέπουμε σχεδόν κάθε Κυριακή στην Ελλάδα; Τα περισσότερα παιχνίδια μοιάζουν στην καλύτερη περίπτωση με διπλά προπόνησης ή με φιλικά με μπυραρίες της Γερμανίας στις καλοκαιρινές προετοιμασίες! Εμένα πάντως αυτό δεν με ευχαριστεί! Ακόμη και τα "ντέρμπι" μόνο ντέρμπι δεν είναι! Με εμφανίσεις της πλάκας καταφέραμε να πάρουμε θετικά αποτελέσματα. Ο χειρότερος φετινός Ολυμπιακός έριξε 4 γκόλ στην ΑΕΚ! Ένας πολύ κακός Ολυμπιακός κατάφερε ΕΥΚΟΛΑ να πάρει ισοπαλία απο τον αιώνιο αντίπαλο του! Θυμηθείτε λίγο το ΠΑΘΟΣ και την ΨΥΧΗ και τα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ που έβγαζαν ντέρμπι άλλων εποχών!!! Δεν μιλάω μόνο για αυτό που συνέβαινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά κυρίως για αυτό που συνέβαινε μεταξύ των οπαδών ή ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!!! Τα ίδια συναισθήματα σας έβγαλε το χθεσινό παιχνίδι με τα συναισθήματα που νιώθατε όταν ο Τζόλε κάρφωνε τον Παναθηναϊκό το 2000, όταν ο Αλεξανδρής το 1999 ισοφάριζε τον βάζελο και έκανε το 2-2 μέσα στο ΟΑΚΑ (ναι επίτηδες αναφέρω τον αγώνα αυτόν...), όταν ο Καραπιάλης με δύο δικά του γκόλ σφράγιζε το 4-2 το 1998 ή ακόμη και όταν ο Ντάρμπισαϊρ ντύθηκε άγγλος εραστής και πάτησε τον ΠΑΟ στην έδρα του πρίν απο τρία χρόνια; Για να μην πάω πιο πίσω σε εποχές που το ποδόσφαιρο ήταν διαφορετικό...


 Ελπίζω να καταλάβατε τί θέλω να πώ. Πρέπει να προσέχουμε τι ευχόμαστε καμιά φορά... Μακάρι ο Παναθηναϊκός να δυναμώσει του χρόνου. Αυτήν την κατάντια του ελληνικού πρωταθλήματος δεν θα την αντέξουμε για πολύ ακόμη. Η ανυπαρξία του ΠΑΟ κάνει πολύ κακό και στον Ολυμπιακό. Όποιος δεν το βλέπει μάλλον τυφλώνεται απο την "χαρά" για τα χάλια των πράσινων. Μακάρι και η ΑΕΚ αφού πρώτα υποβιβαστεί με το καλό να επανέλθει σε δύο χρόνια πολύ πιο δυνατή και να θυμίσει εποχές που ήταν πραγματικός αντίπαλος. Μακάρι και ο Σαββίδης να κάνει πράξη όσα τόσο καιρό υπόσχεται στους ΠΑΟΚτσήδες και να φέρει στην Ελλάδα ξανά τον Βιερίνια και μαζί του και άλλους ακόμη μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές! Το πρωτάθλημα χρειάζεται και δυνατό Άρη και δυνατό Πανιώνιο και δυνατές και τις ομάδες της επαρχίας! Ακόμη και ο Ηρακλής πρέπει να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία δυνατός γιατί έχει πίσω του αρκετό κόσμο! Να επιστρέψει το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ρε γαμώτο! 

 Πάμε τώρα λίγο σε κάποια πράγματα που έχω στο μυαλό μου για το χθεσινό παιχνίδι. Θα ξεκινήσω λίγο περίεργα λέγοντας μπράβο στον ρωταθλητή". Μπράβο γιατί τόλμησε να γράψει στο πρωτοσέλιδο του πολλά απο αυτά που και εγώ (και πολλοί απο εσάς σίγουρα) είχα στο μυαλό μου. Διότι άλλο είναι να τα γράφω εγώ εδώ στο μπλόγκ ή ακόμη και στο σάιτ του RedOnAir και άλλο είναι να βγαίνει μια τόσο μεγάλη εφημερίδα με τέτοιο πρωτοσέλιδο. Μόνο δύο πράγματα θέλω να σχολιάσω σχετικά με το πρωτοσέλιδο αυτό.... Πρώτον πως εκτός απο τον Τζεμπούρ έπαιξε μπάλα και κυρίως έδειξε ΨΥΧΗ και ο Αμπντούν! Μην τον αφήνουμε στην άκρη επειδή δεν σκόραρε... άλλωστε η ασίστ για το πρώτο γκόλ δική του ήτανε! Το δεύτερο που θέλω να σχολιάσω είναι...ρέ καλώς τα @@ μας τα δυό...."!!! Ναι έτσι ακριβώς! Διότι όταν ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΟΗΜΑ ακόμη εμείς κριτικάραμε τις κινήσεις της διοίκισης που έκαναν την ομάδα μας να έχει τα τωρινά χάλια βγήκε η ίδια εφημερίδα με τον ίδιο "Κύριο Πρόεδρο" που τώρα γράφει (σωστά) "Μας τρελάνατε γιατί δεν είχατε ψυχή" και μας είχε κατηγορίσει οτι κάνουμε κακό στην ομάδα που αγαπάμε και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το "Είστε τρελοί;" που μας είχανε πεί! Τελικά ήμασταν τρελοί ή μήπως κάναμε αυτό που έπρεπε μήπως και ξυπνήσουν μερικοί όσο είναι καιρός ακόμη; Και πού να ξέρατε και πόσα άλλα είχανε συμβεί το καλοκαίρι...  Για να μην παρεξηγηθώ... ΧΙΛΙΕΣ φορές θα ευχόμουν να είχαμε ΑΔΙΚΟ τότε και τώρα η ομάδα να πετούσε και να έπαιζε ΜΠΑΛΑΡΑ!!! 




 Πρίν ολοκληρώσω θέλω να γράψω κάτι που έγραψα χθές κατά την διάρκεια του αγώνα στην σελίδα μας στο εφμπί. Ο Ζαρντίμ κατέβηκε με τακτική εκτός έδρας μάτς Τσ.Λ.. Δεν του βγήκε όμως γιατί φάγαμε γρήγορα γκόλ. Κάτι που μόνο λόγω τύχης είχαμε γλυτώσει για παράδειγμα μέσα στο Μονπελιέ στο ξεκίνημα του αγώνα. Όταν είσαι καλύτερη ομάδα είναι βλακία να παίζεις κλεφτοπόλεμο και με στύλ "να τους κουράσουμε και να χτυπήσουμε μετά το 65'". Δεν ξέρω αν είμαι άδικος μαζί του αλλά και το Γιουρόπα Λίγκ να σηκώσει ο Ζαρντίμ με τον Ολυμπιακό εμένα αυτό το στύλ του δεν μ'αρέσει! Ολυμπιακός είσαι! Δεν είσαι ΠΑΟ για να είσαι ευτυχισμένος με αποτέλεσματα όπως 1-0 με γκόλ στο 90' και με τσούκου τσούκου μπόλ. Έλεος πιά! Έχουμε φτάσει Δεκέμβριο και δεν έχουμε δεί σχεδόν ούτε μια φορά την ομάδα να παίζει αληθινό ποδόσφαιρο! Ναί ο άνθρωπος έχει καταφέρει με αυτό το στύλ του και χάρη στην ικανότητα στις στημένες φάσεις (και χθές το 2ο γκόλ απο κόρνερ μπήκε) να πάρει αρκετά θετικά αποτελέσματα με αποτέλεσμα να είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα και να έχουμε συνεχίσει στο Γιουρόπα στην Ευρώπη. 



 Όμως εμένα αυτό δεν μου αρκεί! Όπως έγραψε και ο φίλος μου ο Τάσαρος στο εφμπί: "Να πάει στο διάολο και η γαμημένη η ψύχωση και το αήττητο και τα σερί πρωταθλήματα...δεν θέλω μωρέ άλλα πρωταθλήματα όπως το φετινό της πλάκας. Άς χάσω κάποια απο αυτά αν είναι να δώ ένα ψυχωμένο σωστά οργανωμένο και αγωνιστικό Ολυμπιακό... ας χάσω και ένα και δύο αγώνες αν είναι να δώ μέσα παίχτες βγαλμένους απο την ακαδημία που διαπρέπουν αυτήν την στιγμή και εκτός Ελλάδας στο Τσαμπιονς Λιγκ των Νέων... να μπαίνουν μέσα και να βγάζουν τα συκώτια και τα πνευμόνια των αντιπάλων τους...να δω υγεία μωρέ...όχι άλλους μισθοφόρους..οχι άλλο γαμημένο πρωτάθλημα...οχι έτσι μωρέ.. όχι έτσι... και αν συμβεί αυτό έτσι και δώ οπαδό να βρίζει την προσπάθεια των πιτσιρικάδων και να ζητάει επιτακτικά πρωταθλήματα νοσταλγώντας πρωταθλήματα σαν το φετινό της πούτσ*ς στείλτε τα ΕΚΑΜ να τον γλυτώσουν απο τα χέρια μου...", Άς με συγχωρέσει που ανέβασα τα λόγια του στο μπλόγκ μας αλλά ΣΥΜΦΩΝΩ 10000000%!!!!

 



 Έχουμε φτάσει στο σημείο το αποτέλεσμα να είναι πιο σημαντικό απο όλα τα άλλα. Ο Ζαρντίμ είναι χέστης. Πάει και τελείωσε! Του έχω δώσει ευκαιρίες να μου αποδείξει οτι δεν είναι έτσι αλλά ο άνθρωπος δεν μπορεί! Είναι ικανός ακόμη και με τον Πανιώνιο να κατέβει με το ίδιο σύστημα του κλεφτοπόλεμου. Έχω αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν πως άν υπάρχει ένας άνθρωπος μετά τον Μαρινάκη που να θέλει το φετινό πρωτάθλημα τόσο πολύ αυτός είναι ο πορτογάλος. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που δουλεύει σε μεγάλη ομάδα. Θέλει οπωσδήποτε το πρωτάθλημα και δεν πρόκειται να ρισκάρει ούτε ελάχιστα! Το καλοκαίρι ενδιαφέρονταν για αυτόν η Πόρτο και φυσικά ο ίδιος προτιμούσε με 1000 να πάει εκεί παρά να έρθει σε μας. Όμως η Πόρτο τον έφτυσε τελικά επειδή δεν έχει εμπειρία απο μεγάλες ομάδες, επειδή δεν έχει κατακτήσει κανέναν τίτλο!!! Μετά απο την φετινή χρονιά και έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα (ίσως ντάμπλ) και έχοντας κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη ξαφνικά θα γίνει ενδιαφέρον για μεγάλες ομάδες της πατρίδας του και για μικρομεσαίες ομάδες της Ισπανίας. Και μήν κοροϊδευόμαστε... ακριβώς αυτό θέλει! Δέν έχει σκοπό να γεράσει ώς προπονητής του Θρύλου! Και επειδή ο Μαρινάκης θέλει τα λεφτά απο το Τσου Λου και ο Ζαρντίμ τα δικά του... είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε αυτό το ... ούτε ξέρω πως να το χαρακτηρίσω.... και να "ζηλεύουμε" τον Μαυρία! Ποιόν; Έλεος!!! Πού είναι οι δικοί μας Μαυρίες; Ο Φέτφα και ο Βλαχοδήμος είναι χειρότεροι απο αυτόν; Ναι πώς!!!! Πού είναι ο Καραγκούνης, ο Λυκογιάννης; Αλλά τί λέω... εδώ ακόμη και ο Μήτρογλου στο 85΄ μπήκε! Λές και δεν χωράνε μαζί στην ίδια 11άδα με τον Τζεμπούρ... θα ήτανε μεγάλο ρίσκο.... έτσι Λεονάρντο;


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG