Thursday, December 13, 2012

Στην μπούντεσλιγκα υπάρχουν "λαβράκια" για τον Ολυμπιακό!

 Ακούω πολύ συχνά οτι για να αγοράσεις έναν καλό ποδοσφαιριστή που θα προσφέρει πρέπει να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Οι περισσότεροι μιλάνε για ποσά άνω των τριών εκατομυρίων! Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτήν την λογική!

 Καταρχήν δεν ξέρεις ποτέ απο πρίν ποιός ποδοσφαιριστής θα πιάσει ή όχι. Υπάρχουν όμως κάποια κριτήρια που σε βοηθάνε ώστε να κάνεις την καλύτερη επιλογή και να περιορίσεις τις πιθανότητες αποτυχίας μιας μεταγραφής. Τέτοια κριτήρια είναι για παράδειγμα οι πρόσφατοι τραυματισμοί του, ο χαρακτήρας του, η εμπειρία του, η δίψα του για διάκριση και επιτυχίες, οι συμμετοχές του τα τελευταία χρόνια στην ομάδα του, το πάθος που δείχνει να έχει για να διακριθεί ή για να συνεχίσει να έχει επιτυχίες στην καριέρα του, η σταθερότητα στην απόδοση του σε όλη την διάρκεια της μέχρι στιγμής καριέρας του, οι σχέσεις του με τους μέχρι τώρα προπονητές και συμπαίκτες του.... και δεν θέλω να είμαι ρατσιστής αλλά ακόμη και η χώρα προέλευσης του παίζει ρόλο! Κάποιοι λαοί είναι πιο γνωστοί για την εργατικότητα, την σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό τους απο κάποιους άλλους! Ένας απο αυτούς του λαούς είναι οι γερμανοί και μάλιστα καταφέρνουν να μεταδώσουν την νοοτροπία τους ακόμη και στους ξένους που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα τους. Ακόμη και σε εμάς τους έλληνες.... Πάρτε για παράδειγμα τους Κυριάκο Παπαδόπουλο, Φορτούνη, Γκέκα, Μαλεζά κτλ κτλ κτλ.... Δεν είναι τυχαίο που ποδοσφαιριστές που στην πατρίδα μας είχανε μια μέτρια ή καθοδική πορεία ξαφνικά στην Γερμανία βελτιώνονται. Πείτε μου έναν που πήγε στην μπούντεσλιγκα ή ακόμη και στην 2η κατηγορία της Γερμανίας και δεν έγινε καλύτερος!

 Άν ήμουν υπεύθυνος στον Ολυμπιακό η Γερμανία θα ήτανε μια απο τις χώρες όπου θα έψαχνα για νέους παίκτες. Υπάρχουν ευκαιρίες είτε για τον χειμώνα είτε για το καλοκαίρι! Άν έχετε σχέση με την διοίκιση του Ολυμπιακού ή με κάποιον απο τους υπεύθυνους της ομάδας δώστε τους την παρακάτω λίστα με χαιρετίσματα απο το μπουλντόγκ!

Άς δούμε λοιπόν μερικές καλές περιπτώσεις. Φυσικά αναφέρω μόνο ποδοσφαιριστές που πιστεύω πως: 1.Μπορούν να έρθουν στον Θρύλο με λίγα χρήματα και 2.Μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα! Για παράδειγμα τελειώνουν το καλοκαίρι τα συμβόλαια των Τίμοστσουκ, Χόλτμπι, Χούντελααρ, Μπέργκ, Κέλ, Ρόλφες, Χάιναλ, Οβομογιέλα, Φαν Μπούιτεν, Πιζάρο και άλλων, όμως για διαφορετικούς λόγους δεν προστέθηκε στην λίστα μας κανένας απο αυτούς!

Ρενάτο Αουγκούστο


Ξεκινάω επίτηδες με την πιο δύσκολη περίπτωση! Σε αντίθεση με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της λίστας μας, το δικό του συμβόλαιο δεν εκπνέει το καλοκαίρι του 2013. Έχει συμβόλαιο ώς το 2014. Είναι δύσκολο να έρθει όμως όχι ακατόρθωτο! Μπορεί να έρθει τώρα τον χειμώνα εύκολα πιστεύω ώς δανεικός με ή χωρίς οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι. Τα τελευταία χρόνια ήτανε ένας απο τους 3-4 σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της Μπάγιερ Λέβερκουζεν όμως φέτος το νέο προπονητικό δίδυμο των Σάμι Χύπια και Σάσα Λεβαντόφσκι δεν τον υπολογίζει! Είναι μόλις 24 ετών και έχει παίξει 3 φορές με την εθνική Βραζιλίας. Άν ο Μαρινάκης έχει διάθεση να επενδύσει λίγα απο τα χρήματα που κέρδισε ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λίγκ μπορεί με τον Ρενάτο Αουγκούστο να φέρει έναν παικταρά για την δεξιά πλευρά όπου έχει ανάγκη έναν εκπληκτικό ποδοσφαιριστή! Παίζει με την ίδια ευκολία και ώς δεκάρι ενώ μπορεί να αγωνιστεί ακόμη και απο την αριστερή πλευρά. Ένας ιδανικός παίκτης για τον Ολυμπιακό και άν ήμουν Μαρινάκης, Βρέντζος, Λορένθο ή Κοβάσεβιτς θα έκανα ό,τι περνούσε απο το χέρι μου για να τον φέρω στο λιμάνι

Ζντράφκο Κουζμάνοβιτς


Ένας "αλήτης" των γηπέδων. Σίγουρα είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα λάτρευαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Έχει εκπληκτική τεχνική και φαρμακερό σούτ. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι και η Στουτγάρδη είναι διατεθημένη να τον πουλήσει απο τον χειμώνα ώστε να βάλει στην τσέπη της ορισμένα χρήματα. Ο 25χρονος ελβετός με σέρβικη καταγωγή έπαιζε για την εθνική ελπίδων της Ελβετίας μέχρι που τελικά αποφάσησε να κάνει στροφή 180° και να αγωνιστεί για την εθνική αντρών της Σερβίας, με την φανέλα της οποίας έχει πλέον 46 συμμετοχές με 6 γκόλ. Είναι αμυντικός χάφ που μπορεί να οργανώσει παιχνίδι και να βγάλει την ομάδα μπροστά με μεγάλη ευκολία. Εναλλακτικά μπορεί να παίξει και σαν κεντρικός μέσος ή ακόμη και σαν δεκάρι! 

Κόνσταντ Τζακπά


Πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό αριστερό μπάκ/χάφ απο την Ακτή Ελεφαντοστού. Έχει 5 συμμετοχές με την εθνική του ομάδα. Είναι μόλις 26 ετών αλλά έχει ήδη αγωνιστεί εκτός απο την τωρινή του ομάδα την Φρανκφούρτη και σε Λέβερκουζεν, Αννόβερο αλλά και στα πρωταθλήματα της Ρουμανίας και της Νορβηγίας. Είναι αρκετά γρήγορος με καλή σέντρα. Επιθετικός μπάκ όμως αρκετά καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα. Φέτος δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου στην Φρανκφούρτη. Το συμβόλαιο του λήγει το 2014 όμως η ομάδα του θα τον έδινε πολύ ευχαρίστως με ένα ποσό μικρότερο του ενός εκατομυρίου ευρώ!

Γιάροσλαβ Ντρόμπνυ


Ο παλιός μας γνώριμος απο τον Πανιώνιο. Ο 1.94 ύψους τερματοφύλακας είναι πλέον 33 ετών. Στο Αμβούργο καθαρίζει τον πάγκο αφού μπροστά του βρίσκεται ο τρομερός Ρενέ Άντλερ. Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του και άν δεν μείνει ο Κάρολ θα αποτελούσε μια καλή λύση για τον πάγκο του Θρύλου. Ποιός ξέρει, ίσως και να κέρδιζε φανέλα βασικού. Άποψη μου είναι πως ο Ολυμπιακός έπρεπε να τον είχε φέρει στο λιμάνι πρίν απο 3 ή 4 χρόνια ή και νωρίτερα. Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Εκτός απο τον Ντρόμπνυ υπάρχουν και οι Βέτκλο της Μάιντζ και Γιέντζς της Άουγκσμπουρκ των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, που επίσης είναι αρκετά καλοί και θα μπορούσαν να "σταθούν" εύκολα σαν μια πολύ καλή λύση απο τον πάγκο για τον Ολυμπιακό.

Αλεξάντερ Μάντλουνγκ


Ο θηριώδης σέντερ μπάκ (1,93) παίζει πάντα με δύναμη και πάθος. Είναι ιδιαίτερα δυνατός στο ψηλό παιχνίδι (τι έκπληξη έτσι;) και συχνά σκοράρει και με το κεφάλι. Είχε ακουστεί πως ενδιαφέρεται για αυτόν ο Παναθηναϊκός (όταν είχανε ακόμη λεφτά) αλλά τελικά δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα. Είναι 30 ετών και έχει τρία καλά χρόνια μπροστά του πιστεύω. Ίσως και παραπάνω. Στην Βόλφσμπουρκ όπου ανήκει έχει παίξει φέτος μόλις 3 φορές, περνώντας και τις 3 φορές στο παιχνίδι ως αλλαγή. Μια πάρα πολύ καλή λύση για την άμυνα πιστεύω, άσχετα αν ο Ολυμπιακός έχει ήδη αρκετούς εξαιρετικούς αμυντικούς! 

Πέρ Σκγιέλμπρεντ


Τον νορβηγό κεντρικό μέσο απέκτησε πέρυσι το Αμβούργο απο την Ρόζενμποργκ για 2,3 εκ. ευρώ. Ήταν επιλογή του παλιού τεχνικού διευθυντή της ομάδας όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί άν και σε ορισμένα παιχνίδια έδειξε δείγματα του εκπληκτικού ταλέντου του.  Έχει συμβόλαιο εώς το 2015 όμως είμαι βέβαιως πως η ομάδα του τον πουλάει εύκολα με ένα ποσό μικρότερο απο 1 εκ. ευρώ. Νομίζω το Price/Value που λένε και στο χωριό μου αποτελεί τεράστια ευκαιρία. 

Κρίστιαν Γκέντνερ


Με είχε εντυπωσιάσει απο τότε που έπαιζε στην Βόλφσμπουργκ. Όμως εκτός απο εμένα είχε εντυπωσιάσει και άλλους και έτσι κλήθηκε και έπαιξε ακόμη και στην εθνική Γερμανίας όπου έχει 5 συμμετοχές. Επέστρεψε στην αγαπημένη του Στουτγάρδη πρίν απο 2 χρόνια για 7 εκ. ευρώ αλλά δεν κατάφερε να τα πάει όσο καλά θα ήθελε. Φέτος όμως (όπως και η υπόλοιπη ομάδα της Στουτγάρδης) επέστρεψε στις εκπληκτικές εμφανίσεις. Είναι ρουκέτα απο τα δεξιά (άν και χρησιμοποιεί με την ίδια ευκολία και τα δύο πόδια του) και μπορεί να αγωνιστεί και ώς κεντρικός μέσος ή δεκάρι. Είμαι σίγουρος πως η ομάδα του θα ήθελε να ανανεώσει μαζί του όμως επειδή το συμβόλαιο του τελειώνει το καλοκαίρι άν του έκανε μια καλή πρόταση ο Ολυμπιακός και με το δέλεαρ του Τσου Λου ίσως και να τολμούσε ο 27χρονος Γκέντνερ να έρθει στην Ελλάδα. Τόσοι και τόσοι γερμανοί πάνε σε Τουρκία ή Ρωσία... γιατί να μην έρθουν και στον Ολυμπιακό;

Μάικ Χάνκε


Ο 29χρονος επιθετικός έχει κατά καιρούς αδικηθεί στην καριέρα του πιστεύω. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και αληθινός "κίλερ"! Μπορεί να σκοράρει με την ίδια ευκολία και με τα πόδια και με το κεφάλι. Έχει 12 συμμετοχές με 1 γκόλ στην εθνική Γερμανίας. Φέτος "τρώει" πάγκο στην Γκλάντμπαχ και στην ουσία αποτελεί την πρώτη αλλαγή του προπονητή του όταν αυτός θέλει να αλλάξει κάτι στην επίθεση της ομάδας του. Το συμβολαιο του τελειώνει το καλοκαίρι και θα τον έφερνα αμέσως για να συμπληρώσει τριάδα μαζί με τους Τζεμπούρ και Μήτρογλου για την επόμενη σαιζόν! Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει για ενδιαφέρον μόνο απο την Φορτούνα Ντύσελντορφ των Μαλεζά και Νίκου Παπαδόπουλου, που έχει σημαντικό πρόβλημα στην επίθεση  
  
Αντρέας Ίβανσιτζ


Κάποτε ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο της πατρίδας του. Φυσικά όλοι τον ξέρουμε απο το πέρασμα του απο τον ΠΑΟ. Είναι απο τους ηγέτες της Μάιντζ και έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια στην Γερμανία. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και αν βιαστεί ο Ολυμπιακός ίσως προλάβει να τον κλήσει για το καλοκαίρι! Μπορεί να βοηθήσει απο αριστερά, απο το κέντρο αλλά και με την ικανότητα του στις στημένες φάσεις τις οποίες λατρεύει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Χαβιέρ Πίνολα


Ο 29χρονος αργεντίνος με ιταλικό διαβατήριο αγωνίζεται εδώ και 7 χρόνια στην Νυρεμβέργη η οποία τον αγόρασε απο την Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι εδώ και χρόνια ένας απο τους πιο σταθερούς αριστερούς μπάκ της μπούντεσλιγκα. Κατα καιρούς έχουν ενδιαφερθεί για αυτόν μεγαλύτερες ομάδες όμως ο αργεντίνος ήταν πάντα πιστός στην Νυρεμβέργη και πλέον έχει γίνει σύμβολο για τους οπαδούς της ομάδας. Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του και πιστεύω πως δεν θα έλεγε όχι σε μια καλή πρόταση απο τον Ολυμπιακό. Είναι η ιδανική λύση για το αριστερό πλευρό της άμυνας του Ολυμπιακού, ειδικά για δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια που χρειάζεται ένας πιο αμυντικός παίκτης απο τον Χολέμπας. Παίζει με την ίδια ευκολία και ως κεντρικός αμυντικός. Έχει μια συμμετοχή με την εθνική Αργεντινής.  

Έλκιν Σότο


Ο 32χρονος κολομβιανός έχει 21 συμ. και 6 γκόλ με την εθνική Κολομβίας. Αγωνίζεται απο το 2007 στην Μάιντζ. Έχει εξελιχθεί σε έναν πραγματικό βράχο στο κέντρο των γερμανών παρόλο που είναι μόλις 1,77. Είναι ιδιαίτερα σκληροτράχυλος και παίζει πάντα με δύναμη και πάθος. Ένας πολύ καλός αμυντικός χάφ που πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Σίγουρα περισσότερο απο τον φετινό Μοδεστό.

Τζόσουε


Για τον βραζιλιάνο αμυντικό χάφ τα έχουμε ξαναπεί και όσοι διαβάζουν το μπλόγκ μας γνωρίζουν πως θεωρώ πως μπορεί να γίνει ο "νέος Ορμπάιθ" και ακόμη καλύτερος! Ο διεθνής βραζιλιάνος έχει τα τελευταία 2 χρόνια πτωτική πορεία και φέτος δεν υπολογίζεται ιδιαίτερα. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι και πιστεύω πως μπορεί να έρθει απο τώρα με λίγοτερο απο 1 εκ. ευρώ. Παικταράς που θα προσθέσει ποιότητα στο κέντρο του Ολυμπιακού!

Μίχαελ Ρένσινγκ


Ο τερματοφύλακας της Λέβερκουζεν θεωρούνταν ως ο διάδοχος του Όλιβερ Κάν στην Μπάγιερν Μονάχου και την εθνική Γερμανίας. Δεν άντεξε το βάρος των προσδωκιών και η κριτική που ασκήθηκε ήταν ιδιαίτερα αυστηρή και ίσως άδικη! Όμως όταν είσαι ο "νέος Κάν" πρέπει να τα περιμένεις αυτά. Μετά την Μπάγιερν πήγε στην Κολωνία όπου και έσωσε την καριέρα του αφού σχεδόν είχε βρεθεί στα αζήτυτα! Φέτος ανήκει στην Λέβερκουζεν όμως είναι αναπληρωματικός. Φοβάμαι πως η πίεση των οπαδών του Ολυμπιακού που θα τον κράξουν στο πρώτο λάθος δεν θα του κάνει καλό όμως θα είναι η μεγάλη ευκαιρία του να αποδείξει ως βασικός την αξία του και ίσως να επιστρέψει και στην εθνική ομάδα της Γερμανίας! Είναι περίεργη περίπτωση όμως πιστεύω πως αξίζει το ρίσκο... άλλωστε δεν θα κοστίσει τίποτα αφού μένει ελεύθερος ενώ και ο ίδιος θα ζητήσει περίπου 500 χιλ. τον χρόνο ή και λιγότερα!

Μάριο Έγκιμαν


Ο κεντρικός αμυντικός του Αννόβερου έχει ύψος 1,90 και είναι αρκετά σταθερός και ένας απο τους πιο δυνατούς αμυντικούς της μπούντεσλιγκα. Έχει αγωνιστεί 10 φορές με την φανέλα της εθνικής ομάδας της Ελβετίας και είναι πλέον 31 ετών. Είναι βασικός στην ομάδα του χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι. Δύσκολα θα τον αφήσει ο προπονητής του ο Μίρκο Σλόμκα να φύγει, όμως το συμβόλαιο του τελειώνει το καλοκαίρι και ίσως να δέχονταν μια πρόταση απο μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός!

Υ.Γ.: Χθές πανηγυρίσαμε όλοι την νίκη της ομάδας νέων. Ευχή μου είναι να μην χαθούν αλλά να πάρουν ΑΛΗΘΙΝΕΣ ευκαιρίες σε αντίθεση με τόσους άλλους στο παρελθόν. Όμως δεν φταίνε μόνο οι προπονητές, οι ομάδες και η πίεση απο τον κόσμο για την αποτυχία και την εξαφάνιση τόσων ταλέντων. Πρώτα απ'όλα φταίνε οι ίδιοι τους και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάνε άν θέλουν να τα καταφέρουν! Κοιτάξτε τι είπε ο Έβαλντ Λίνεν στους πιτσιρικάδες της ΑΕΚ.




   

   

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG