Tuesday, December 4, 2012

Να νικήσει τα "κανονάκια"!!!

Πολλοί λένε οτι το σημερινό μάτς με την Άρσεναλ δεν έχει καμία σημασία. Για την βαθμολογία του ομίλου σίγουρα αυτό ισχύει για τον Ολυμπιακό. Όμως ο Θρύλος πρέπει να κερδίσει! 

 Πρώτα απ'όλα για τον κόσμο της ομάδας που θα γεμίσει το γήπεδο και σίγουρα θέλει να δεί την ομάδα να νικάει και να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Δεύτερον γιατί οι 3 βαθμοί είναι πάρα πολύ σημαντικοί για την συνέχεισ στο Γιουρόπα Λίγκ αφού έτσι ο Ολυμπιακός θα πάει στην κλήρωση ώς "ισχυρός" γεγονός που θα τον βοηθήσει να έχει πιο βατό αντίπαλο. Επίσης μην ξεχνάμε οτι οι 3 βαθμοί θα βοηθήσουν ώστε την επόμενη χρονια να έχουμε περισσότερες ελπίδες να μπούμε στην κλήρωση των ομίλων απο το 2ο γκρούπ δυναμικότητας και φυσικά οι 3 βαθμοί θα βοηθήσουν να εξασφαλιστεί και οτι ο πρωταθλητής Ελλάδας θα παίζει στους ομίλους του Τσου Λου χωρίς προκριματικά τουλάχιστον μέχρι την σαιζόν 2014-15. Ο Ολυμπιακός την δεν έχει χάσει ποτέ όταν την τελευταία αγωνιστική των ομίλων παίζει μέσα στην έδρα του. Είναι και αυτό ένα σημαντικό ρεκόρ. Εκτός απο όλα αυτά υπάρχει και το μπόνους της νίκης... 1 εκατομύριο ευρώ δεν νομίζω να χαλάει τον Μαρινάκη και φυσικά και τον Ολυμπιακό. Με τόσα λεφτά σχεδόν πληρώνεις τα λεφτά μιας καλής μεταγραφής (π.χ. τον Τζόσουε απο την Βόλφσμπουργκ). 


 Ούτε οι άγγλοι είναι αδιάφοροι. Η Άρσεναλ πρέπει να πάρει την νίκη για να τερματίσει πρώτη ώστε να αποφύγει στην φάση των "16" ομάδες όπως την Μπάρτσα. Ο Βενγκέρ όμως για άλλη μια φορά (όπως κάνει πάντα τις τελευταίες αγωνιστικές όταν η ομάδα του έχει ήδη προκριθεί) θα κατεβάσει 11άδα αποτελούμενη απο τους αναπληρωματικούς και τα πιτσιρίκια της Άρσεναλ. Με άλλα λόγια ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τα "κανονάκια" των άγγλων! Σίγουρα αυτό ανεβάζει τις πιθανότητες του Ολυμπιακού για νίκη. Μην ξεγελιόμαστε όμως... το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν θα είναι και όσοι πάρουν ευκαιρία απο τον Βενγκέρ θα θέλουν να αποδείξουν την αξία τους. Ευτυχως για τον Ολυμπιακό η Άρσεναλ προέρχεται απο ήττα 0-2 στην έδρα της απο την Swansea (τα γκόλ στο 88΄ και το 90'... το ξέρω τόσο καλά γιατί μου κατέστρεψε το στοίχημα!!!!!) και το μυαλό όλης της ομάδας βρίσκεται σχεδόν αποκλειστηκά στην Πρέμιερσιπ. Βρίσκονται πλέον στην 10η θέση της βαθμολογίας (2 βαθμούς μπροστά απο την Λίβερπουλ...) και άν θέλουν να παίξουν και την επόμενη σαιζόν Τσάμπιονς Λίγκ ή έστω Γιουρόπα Λίγκ θα πρέπει να ξεκινήσουν ένα σερί νικών. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το εκμεταλευτεί ο Ολυμπιακός! 

 Άλλωστε και η προϊστορία με το μέρος του Θρύλου είναι. Ο διαιτητής Μαγιένκο είναι ο ίδιος που σφύριξε πέρυσι στο 3-1. Καμία ομάδα απο το Λονδίνο δεν έχει κερδίσει σε πέντε παιχνίδια τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Όλα μοιάζουν θετικά αλλά κάτι μέσα μου δεν με αφήνει να είμαι πολύ αισιόδοξος. Ίσως επειδή τα έχουμε δεί όλα φέτος με τον Ζαρντίμ στον πάγκο... Είμαι κακός; Ίσως... αλλά δεν του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη πλέον. Και δεν μπορεί να πεί κανείς οτι δεν του έδωσα πίστωση χρόνου. Τουλάχιστον όσοι μας διαβάζετε συχνά ξέρετε οτι στην αρχή έγραφα οτι δεν πρέπει να κριθεί αυστηρά. Όμως όταν έχεις μπεί στον Δεκέμβρη και η ομάδα μόλις τώρα έδειξε οτι μπορεί να αλλάξει δύο πάσες και αυτό μόνο χάρη στον συνομήλικο του Ζαρντίμ τον Ιμπαγάσα ε τότε έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις παράπονα απο τον προπονητή! 


 Για να δούμε όμως πως θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός. Ο Ζαρντίμ αρέσκεται να μας εκπλήσει αλλά με βάση τις τελευταίες δοκιμές που έκανε στις προπονήσεις ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει με Κάρολ κάτω απο τα δοκάρια, Μανωλά και Κοντρέρας στο κέντρο, Μανιάτη δεξιά, Τοροσίδη αριστερά (ο Χολέμπας είναι τιμωρημένος), Φέισα μόνος του ως κόφτης, μπροστά του οι Γκρέκο, Μασάντο, αριστερά ο Αμπντούν, δεξιά ο Φουστέρ και στην επίθεση μόνος του ο Τζεμπούρ. Ενδιαφέρον σχήμα. Άν ήμουν προπονητής θα ξεκινούσα τον Ντιακιτέ βασικό είτε δεξιά είτε ώς αμυντικό χάφ και θα άφηνα τον Φέισα στον πάγκο. Μακάρι να κάνω λάθος και να βγάλει μάτια το σέρβος. Επίσης θα προτιμούσα τον Ιμπαγάσα αντί του Μασάντο αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος οτι θα μείνει στον πάγκο ο αργεντίνος.

 Όσο για την Άρσεναλ... όπως είπαμε ο Βενγκέρ θα κάνει αρκετές αλλαγές στην βασική του 11άδα. Άφησε εκτός αποστολής αρκετά ονόματα. Ποντόλσκι και Γουόλκοτ είναι έξω λόγω τραυματισμών ενώ ο προπονητής των άγγλων άφησε εκτός αποστολής και τους Γουίλσαϊρ, Καζόρια, Αρτέτα και Μέρτεζακερ. Κάποιοι πιτσιρικάδες απο την 2η ομάδα είναι πιθανόν να κάνουν το ντεμπούτο τους σε αντρικό επίπεδο. Αυτοί είναι οι Zak Ansah, Sead Hajrovic, Elton Monteiro, Chuba Akpom και James Shea. Στο τέρμα θα βρεθεί ο Σέζνι, η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται απο τους Τζένκινσον, Μεντί (επίσης απο την 2η ομάδα... κανονικά είναι μέσος), Σκιλάσι, Βερμάελεν, στο κέντρο θα παίξουν οι Ράμσεϊ, Ροσίτσκι, Κοκλέν και την επιθετική τριάδα αποτελούν οι Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν και Ζερβίνιο. Δηλαδή θα παίξουμε ένα σχήμα 4-3-3


 Όπως βλέπεται ακόμη και τα "κανονάκια" της Άρσεναλ δεν αστειεύονται. Παικταράδες είναι. Στην άμυνα θα ηγηθεί ο Βερμάελεν με βοηθό του τον Σκιλάσι που το καλοκαίρι ήθελε και ο Ολυμπιακος. Όμως το αδύναμο σημείο της θα είναι μάλλον η άμυνα της. Αντίθετα στο κέντρο και την επίθεση υπάρχουν παίκτες που πάρα πολλές ευρωπαϊκές ομάδες θα ζήλευαν! 







Όπως όλοι σας φαντάζομαι, έτσι και εγώ δεν μπορώ να περιμένω πότε θα ξεκινήσει επιτέλους το παιχνίδι. Άς ελπίσουμε οτι θα απολαύσουμε μια μεγάλη ευρωπαϊκή εμφάνιση του Ολυμπιακού μας που θα συνοδευτεί απο την νίκη
 

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG