Saturday, July 7, 2012

Οι νικητές και οι χαμένοι του Γιούρο!

 Το ευρωπαικό τελείωσε και νικήτρια ήταν και πάλι η Ισπανία. Μάγεψε με το γνωστό πλέον "τίκι τάκα" και ειδικά στον τελικό σκόρπισε τον τρόμο στους αντίπαλους της με αποτέλεσμα όλη η Ευρώπη (και όχι μόνο...) να αναρωτιέται πως μπορεί να σταματήσει τους ισπανούς. Όμως υπήρξαν και άλλοι νικητές στο Γιούρο. Παίκτες που χάρη στην απόδοση τους ανέβασαν κατα πολύ την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο


Ποιοί είναι όμως αυτοί; Πάμε να τους δούμε έναν έναν.


1. Alan Djagoev


Ο ρώσσος παικταράς απο παιδί έγινε άντρας στο φετινό ευρωπαικό. Ανέβασε την αξία του απο τα 16 στα 25 εκ. ευρώ! Καθόλου άσχημα, έτσι;



2. Sebastian Giovinco 

Ο ιταλός μέσος της Γιουβέντους ανέβασε την αξία του απο τα 12,5 στα 19 εκ. ευρώ. Ένας απο τους πολλούς παίκτες της Γιούβε που τα πήγανε πολύ καλά στο φετινό Γιούρο.


3. Robert Lewandowski


Μετά απο μια εκπληκτική σαιζόν στην Μπούντεσλιγκα όπου βοήθησε την ομάδα του την Ντόρτμουντ να κατακτήσει άλλο ένα πρωτάθλημα ο Λεβαντόβσκι είχε μεγάλο κίνητρο να τα πάει καλά στο φετινό Γιούρο αφού αυτό γίνονταν έστω κατα 50% στην πατρίδα του Πολωνία. Είναι ο τόπ στάρ εκεί και οι συμπατριώτες του περίμεναν πολλά απο αυτόν. Χάρη και στην δική μας εθνική ομάδα δεν κατάφερε να πάει με την Πολωνία στα προημιτελικά όμως έδειξε αρκετά απο τα καλά του στοιχεία με αποτέλεσμα η αξία του να ανέβει απο τα 15 στα 20 εκ. ευρώ!



4. Claudio Marchisio

Άλλος ένας ιταλός της Γιουβέντους. Ο 26χρονος μέσος κατάφερε με την απόδοση του να ανεβάσει την αξία του απο 23 στα 28 εκ. ευρώ!


5. Holger Badstuber


Ο νεαρός αμυντικός της Μπάγιερν αποτέλεσε ένα δυνατό κεντρικό δίδυμο μαζί με τον Χούμελς της Ντόρτμουντ και ανέβασε την αξία του απο τα 17,5 στα 22 εκ. ευρώ! Όσο αποκτά εμπειρία θα γίνετε όλο και καλύτερος.



5. Giorgio Chiellini


Την 5η θέση μοιράζεται με τον Μπάντστουμπερ ο ιταλός Giorgio Chiellini της ... Γιουβέντους. Μετά την Ισπανία η Γιούβε μάλλον ήταν η μεγαλύτερη κερδισμένη του φετινού Γιούρο. Ο Κιελίνι ανέβασε την αξία του απο τα 14 στα 18,5 εκ. ευρώ. 


 Εκτός απο τους κερδισμένους είχαμε όμως και χαμένους στο Γιούρο. Σίγουρα μια απο τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις ήταν η εθνική ομάδα της Ολλανδίας. Αυτό είχε αντίκτυπο και στην αξία των ποδοσφαιριστών της.


Πάμε να δούμε τους χαμένους του ευρωπαικού πρωταθλήματος 2012 σε Πολωνία και Ουκρανία.


1. Wesley Sneijder


Ο ολλανδός μέσος της Ίντερ Μιλάνου απογοήτευσε με αποτέλεσμα η αξία του να μειωθεί απο τα 32 στα 28 εκ. ευρώ. Πτώση 4 εκ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα δεν είναι και λίγο...


1. Arjen Robben


Την πρώτη θέση μοιράζεται με τον συμπατριώτη του ο Άργιεν Ρόμπεν της Μπάγιερν Μονάχου. Ο ολλανδός επιθετικος μέσος είχε ακριβώς την ίδια πτώση στην αξία του με τον Σνάιντερ αφού απο τα 32 εκ. έπεσε στα 28 εκ. ευρώ. Όπως φαίνεται οι ολλανδοί περίμεναν πολλά περισσότερα και απο τους δύο...


3. Bastian Schweinsteiger


Ο Σβάινσταϊγκερ απογοήτευσε εντελώς με τις εμφανίσεις του αφού ήτανε η σκιά του εαυτού του. Μετά την άσχημη εμφάνιση στον τελικό του Τσου Λού ενάντια στην Τσέλσυ τα πήγε πολύ άσχημα και στο Γιούρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκονταν σε καλή κατάσταση αφού δεν έχει επανέλθει απο τον σοβαρό τραυματισμό του και κακώς του δώθηκε τόσο σημαντικός ρόλος. Άλλωστε η εθνική Γερμανίας έχει αρκετούς καλούς παίκτες που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν. Η αξία του έπεσε απο τα 38 στα 35 εκ. ευρώ.



4. Andriy Shevchenko


Πρόκειται σχεδόν περί ιεροσυλίας που βρίσκεται σε αυτήν την λίστα όμως εδώ μιλάνε καθαρά οι αριθμοί. Ο ουκρανός επιθετικός της Διναμό Κιέβου είχε μια μέτρια παρουσία στο Γιούρο και σε συνδιασμό με τον γρήγορο αποκλεισμό της ομάδας του αλλά και την ... ηλικία του έφτασε στο αποτέλεσμα να ρίξει την αξία του μέσα σε έναν μήνα απο τα 5 στα 2 εκ. ευρώ! Άν και είμαι σίγουρος ότι ελάχιστα τον ενδιαφέρει αυτό τον "Σέβα" που σε 111 συμμετοχές με την εθνική Ουκρανίας έχει πετύχει 48 γκόλ.

5. Thomas Mueller

Έπαιξε πολύ λιγότερο απ'ότι θα ήθελε ο ίδιος του αφού συχνά κάθονταν στον πάγκο. Ο πρώτος σκόρερ του τελευταίου Μουντιάλ Τόμας Μούλερ σίγουρα περίμενε περισσότερα απο αυτό το ευρωπαικό. Το ίδιο περίμεναν μάλλον και οι περισσότεροι ευρωπαίοι αφού η αξία του μειώθηκε απο τα 35 στα 32 εκ. ευρώ.


* Όλες οι αξίες των ποδοσφαιριστών είναι με βάση το σάιτ transfermarkt.de 

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG