Saturday, July 14, 2012

Το top10 των παικτών ΝΒΑ άνω των 35 ετών!

 Ο Παναθηναικός πρίν απο δύο ημέρες ανακοίνωσε πως απέκτησε τον 35χρονο αμερικάνο Άντι Πάνκο. Φέτος αγωνίζονταν στην Ισπανία με την Λαγκούν Άρο και μάλιστα ψηφίστηκε ως ο MVP της ισπανικής ACB. Είναι ύψους 2.05 και παίζει ως πάουερ φόργουορντ. Εγώ δεν θα τον κρίνω γιατί δεν τον έχω δεί να παίζει, απλώς θα πώ ότι ο Παναθηναικός έχει χάσει σχεδόν ολόκληρο το ρόστερ του αφού δεν έμεινε σχεδόν κανείς! 


 Έχουν μείνει ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής... και ίσως μείνει και ο Περπέρογλου για τον οποίο ενδιαφέρεται και ο Ολυμπιακός, ειδικά απο την στιγμή που όπως ανακοίνωσε ο μάνατζερ του ο Κέσελ δεν θα μείνει στον Πειραιά. Όμως ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει σε αντίθεση με τους πράσινους να κρατήσει όλο τον βασικό του κορμό και το πιθανότερο είναι να παραμείνουν και οι Λό, Ντόρσει. Άν όντως συμβεί αυτό και ταυτόχρονα καλυφθούν οι υπόλοιπες θέσεις με παίκτες ποιοτικούς τότε θα είναι το πρώτο φαβορί για την Ελλάδα και ένα απο τα φαβορί για να βρεθεί και πάλι στο φάιναλ φόρ της Ευρωλίγκα όπου κυρίως οι τούρκικες ομάδες παρουσιάζοντε ιδιαίτερα ενισχυμένες. Όμως με όλα αυτά θα ασχοληθούμε σε ένα μελλοντικό μας θέμα. Πάμε τώρα να δούμε ποιοί είναι οι δέκα καλύτεροι παίκτες του  ΝΒΑ άνω των 35 ετών... ένα θέμα που όπως καταλαβαίνεται είναι εμπνευσμένο απο τον... Πάνκο!


10. Raja Bell 




Ο 35χρονος Μπέλ είναι Free Agent αφού έμεινε ελεύθερος απο την Γιούτα όπου αγωνίστηκε φέτος. Είχε μέσο όρο 23 λεπτά με 6,4 πόντους. Στόχος του είναι να ολοκληρώσει την καριέρα του με ένα μεγάλο μπάμ... θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα και γιαυτό ψάχνεται να υπογράψει είτε στους Λέικερς είτε στο Μαιάμι!


9. Marcus Camby




Είναι πλέον 38 ετών αλλά παραμένει πολύ δυνατός. Ειδικός στην άμυνα ενώ έπαιξε φέτος περίπου 15 με 20 λεπτά σε κάθε μάτς μαζεύοντας αρκετά ριμπάουντ, μοιράζοντας τάπες και ξεκουράζοντας τον καλύτερο αμυντικό του φετινού πρωταθλήματος τον Τσάντλερ! Οι Νίκς στους οποίους αγωνίζεται είχανε δώσει 3 παίκτες και 2 ντράφτ πίκς 2ου γύρου για να τον αποκτήσουν και προφανώς δεν το μετάνοιοσαν καθόλου!


8. Antawn Jamison 




Ο 36χρονος Τζέιμισον είναι πλέον Free Agent. Φέτος έπαιξε για τους Cavs έχοντας μ.ο. 33 λεπτά συμμετοχής και πετυχένοντας μ.ο. 17 πόντους! Καθόλου άσχημα και γιαυτό και έχει πλέον αρκετές επιλογές για να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.


7. Chauncey Billups




Βοήθησε τους Κλιπερς μαζί με τον Chris Paul να φτάσουν στα πλέι όφ. Είναι ένας πολύ καλός σουτέρ, έχει μ.ο. στην καριέρα του 38% στα τρίποντα. Φέτος τραυματίστηκε μετά απο μόλις 20 παιχνίδια όμως πλέον είναι εντελώς καλά και έτσι ανανέωσε με τους Κλίπερς για άλλη μια σαιζόν. Είναι 36 ετών.


6. Jason Kidd




Στα 39 του μπορεί να μην είναι πλέον ο γρηγορότερος αλλά το μυαλό είναι γρήγορο σαν αστραπή. Απο τους πιο έξυπνους πλέι μέικερ όλων των εποχών και μόλις υπέγρασε στους Νίκς της Νέας Υόρκης! Είναι 2ος στην λίστα των ασσίστ όλων των εποχών πίσω μόνο απο τον μοναδικό Τζόν Στόκτον! Δεν ξέρουμε πότε θα αποφασίσει να σταματήσει όμως όταν το κάνει μια θέση στο Hall of Fame σίγουρα τον περιμένει!


5. Andre Miller




Στα 36 του παραμένει μια πολύ σημαντική μονάδα για τους Ντένβερ Νάγκετς! Ένας πόιντ γκάρντ που παίζει αρκετά επιθετικά ενώ διαθέτει και εκπληκτική ικανότητα στις πάσες. Φέτος είχε μ.ο. 34 λεπτά συμμετοχής με 14 πόντους και 7 ασσίστ! 


4. Kevin Garnett




Ο 36χρονος Γκαρνέτ σκέφτονταν να αποσυρθεί απο το μπάσκετ αλλά ευτυχώς για μάς και για τους Σέλτικς δεν το έκανε! Αντίθετα ανανέωσε το συμβόλαιο του όχι για έναν.. αλλά για τρία ακόμη χρόνια! Φέτος είχε μ.ο. 16 πόντους με ποσοστό 50% στα δίποντα! 


3. Ray Allen




Στα 37 του άφησε τους Μπόστον Σέλτικς και υπέγραψε συμβόλαιο 3ών ετών (μέχρι τα 40 του...) στους Μαιάμι Χήτ! Στο Μπόστον είναι όλοι ενοχλημένοι με την απόφαση του αφού δέχθηκε την πρόταση των Χήτ παρόλο που οι Σέλτικς του πρόσφεραν περισσότερα χρήματα! Ο ίδιος του δήλωσε απογοητευμένος που έφυγε απο το Μπόστον όμως όπως όλοι καταλαβαίνουν στόχος του είναι το πρωτάθλημα!


2. Steve Nash




38 ετών πλέον αλλά συνεχίζει να τρέχει σαν το λαγουδάκι απο τα ένερτζαισερ! Πρώτος σε ασσίστ στο ΝΒΑ τις 7 απο τις τελευταίες 8 σαιζόν. Υπέγραψε στους Λέικερς του Λος Άντζελες και μπορεί να τους προσφέρει 30 ηγετικά λεπτά σε κάθε μάτς. Πολύ ενδιαφέρον θα έχει η συνεργασία του με τον Κόμπε Μπράιαντ! 


1. Tim Duncan




Στα 36 του πλέον ο Ντάνκαν μόλις ανανέωσε με το Σαν Αντόνιο για άλλα 3 χρόνια! Είναι απο τους πιο αξιόπιστος παίκτες του ΝΒΑ. Μπορεί να σκοράρει, να παίξει άμυνα, να τρέξει το γήπεδο πάνω κάτω, να μαζέψει ρημπάουντ και κυρίως... να σε βοηθήσει να κατακτήσεις τίτλους! Οι Spurs δημιούργησαν ολόκληρη δυναστεία γύρω του κατακτώντας 4 τίτλους! Φέτος είχε μ.ο. 28,2 λεπτά συμμετοχής με μ.ο. 15,4 πόντους!

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG