Monday, July 9, 2012

Dream Team 2012 - 20 χρόνια μετά τον Τζόρνταν!

 Η εθνική ομάδα μας δυστυχώς δεν τα κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Τους λόγους λίγο πολύ τους γνωρίζεται όσοι ασχολείστε με το μπάσκετ και για να διαβάζετε το κείμενο αυτό φαντάζομαι πως ασχολείστε... άν πάλι όχι τότε ρωτήστε τον Ζούρο, τον Βουγιούκα, τους διάφορους μάνατζερ, τον Βασιλακόπουλο, τους γλύφτες (ή αλλιώς "αυλικούς") της ομάδας, την ομοσπονδία, τους παίκτες που έχουν σταματήσει και έχουν αποσυρθεί απο την εθνική ομάδα απο τα 30 τους ή και ακόμη νωρίτερα... κτλ κτλ. 


 Για το μέλλον της εθνικής δεν φοβάμαι και το γεγονός πως δεν θα πάμε φέτος στο Λονδίνο δεν το θεωρώ καταστροφή. Υπάρχει ΑΦΘΟΝΟ ταλέντο και άν περιοριστούν έστω λιγάκι τα... παραπολιτικά και άλλα λάθη που γίνοντε γύρω απο αυτήν την ομάδα τότε θα έχει λαμπρό μέλλον. Άλλωστε δεν είμαστε και η μόνη μεγάλη μπασκετική δύναμη που έμεινε εκτός Ολυμπιακών. Και για να πώ την αλήθεια κάπου μέσα μου χάρηκα και για την επιτυχία των Νιγηριανών. Άς αφήσουμε όμως την δική μας ομάδα... και άς πάμε στον λόγο για τον οποίο ξεκίνησα να γράφω αυτό το κείμενο. Η εθνική ομάδα μπάσκετ των Η.Π.Α. ή αλλιώς η Dream Team 2012




 Ξέρω ότι για πολλούς είναι ιεροσυλία να αποκαλείται Dream Team οποιαδήποτε ομάδα εκτός απο την... ορίτζιναλ του 1992 των Jordan, Barkley, Bird, Drexler, Ewing, Magic Johnson, Laettner, Malone, Mullin, Robinson, Stockton και Pippen! Ιερά τέρατα του μπάσκετ! Όμως ο καιρός περνάει και τα χρόνια δεν σταματάνε να κυλάνε και έτσι έχουμε φτάσει στο 2012! Η φετινή ομάδα των Η.Π.Α. όπως και όλες οι προηγούμενες (ανεξαρτήτως συνθηκών) είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να κατακτάει το χρυσό μετάλιο άν δεν θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της ώς αποτυχημένη. Γιατί για τους κακομαθημένους αμερικάνους οποιαδήποτε θέση εκτός απο την πρώτη θεωρείται ΑΠΟΤΥΧΙΑ. 




 Πάμε να δούμε λοιπόν ποιοί είναι οι 12 παίκτες... τα 12 σύγχρονα αστέρια του ΝΒΑ που θα πάνε στο Λονδίνο με σκοπό να μας μαγέψουν και να κατακτήσουν το χρυσό!


Παρόλο που υπάρχουν αρκετές σοβαρές απουσίες παικτών εξαιτίας τραυματισμών η επιλογή της 12άδας μόνο εύκολη δεν ήτανε αφού υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στο ΝΒΑ. Για λόγους τραυματιμών λείπουν οι Chris Bosh, Dwayne Wade, Dwight Howard, Derrick Rose κ.α. Μεγάλα ονόματα δηλαδή.




KEVIN DURANT



Ο παίκτης των Οκλαχόμα Θάντερ, Ένας πολύ μεγάλος σκόρερ που του αρέσει να παίζει στα άκρα του γημέδου, Μεγάλος σκόρερ και MVP των Η.Π.Α. στο παγκόσμιο του 2010 όπου κατέκτησαν την 1η θέση! Ένας απο τους πιο δυνατούς σκόρερ του ΝΒΑ. 


JAMES HARDEN



Shooting guard των Οκλαχόμα Θάντερ. Γνωστός για το ... βρωμόχερο του και για το μούσι του. Ψηφίστηκε ώς ο καλύτερος 6ος παίκτης στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ.


RUSSEL WESTBROOK




Άλλος ένας παίκτης των Οκλαχόμα Σίτυ Θάντερ. Πόιντ Γκάρντ. Ο παρτενέρ στο γήπεδο του Ντουράντ. Παρόλο που είναι μόλις 1.91 μ. είναι γνωστός για τα καρφώματα του και όλα αυτά ενώ μέχρι το τελευταίο έτος στο γυμνάσιο του δεν μπορούσε ούτε κάν να φτάσει πηδώντας την ρακέτα!


CARMELO ANTHONY




Γιός Πουερτορικανών μεταναστών. Παίζει για τους Νίκς της Νέας Υόρκης. Στην Αθήνα το 2004 κατέκτησε την τρίτη θέση, το 2008 στο Πεκίνο πήρε το χρυσό!


TYSON CHANDLER




Ο σέντερ των Νίκς κατέκτησε πέρυσι μαζί με τον Νοβίτσκι το πρωτάθλημα του ΝΒΑ! Φέτος μετακόμισε στην Νέα Υόρκη και αναδείχθηκε ως κορυφαίος αμυντικός του 2012.


BLAKE GRIFFIN




O Power Forward των L.A. Clippers ήταν ο καλύτερος παίκτης των κολλεγίων το 2009. Το 2011 αναδείχθηκε ως ρούκι της χρονιάς και φέτος κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων στο All Star Game! 


CHRIS PAUL




Άλλος ένας παίκτης των Κλίππερς του Λος Άντζελες. Ο ποίντ γκάρντ με ύψος 1.83 φημίζεται για τις εκπληκτικές του πάσες και για τα τρίποντα του. Κατέκτησε στην Ιαπωνία την 3η θέση το 2006 (χαιρετίσματα απο την εθνική μας...) αλλά πήρε το χρυσό μετάλιο στο Πεκίνο το 2008!


KOBE BRYANT




Ένα απο τα δύο τεράστια αστέρια της ομάδας. Αγωνίζεται για τους Λέικερς του Λος Άντζελες. Ίσως ο πιο διάσημος παίκτης. Έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα ΝΒΑ! Καθόλου άσχημα έτσι; Πλέον στα 33 του είναι ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας. Ο ίδιος δήλωσε πρίν λίγες μέρες: "Είμαστε αισιόδοξοι πως μπορούμε να τα καταφέρουμε αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες."


ANDRE IGUODALA




Ένας απο τους πιο... ήσυχους και αθόρυβους παίκτες της ομάδας. Αγωνίζεται εδώ και 8 χρόνια στο ΝΒΑ στους Φιλαντέλφια 76ερς. Ο σούτινγκ γκάρντ κατέκτησε το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2010. Φέτος κλήθηκε για πρώτη φορά στο All Star Game! 


LEBRON JAMES




Το δεύτερο τεράστιο αστέρι της ομάδας μαζί με τον Κόμπε Μπράιαντ. Ο ηγέτης των Μαιάμι Χήτ φέτος στην 10η προσπάθεια κατάφερε επιτέλους να πάρει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ! Πέρυσι είχε ηττηθεί στους τελικούς απο την παρέα του Ντίρκ Νοβίτσκι. Ο ίδιος δήλωσε: "Φυσικά και περιμένω να πάρουμε το χρυσό και είναι ακριβώς αυτό που θέλω. Εννοείται πως μπορούμε να τα καταφέρουμε!". Απο αυτοπεποίθηση πάντως δεν έχει πρόβλημα ο 27χρονος πλέον Λεμπρόν.


KEVIN LOVE




Μια αληθινή μηχανή των ριμπάουντ! Ο πάουερ φόργουορντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς είναι ειδικός στο να πετυχένει double double σε πόντους-ριμπάουντ. Το 2011 αναδείχθηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης του ΝΒΑ. 


DERON WILLIAMS



Υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι συμβόλαιο διάρκειας 5 ετών με τους Νέτς έναντι... 98 εκ. δολλαρίων!!! Τρελά λεφτά... Η ομάδα μετακόμισε απο το Νιού Τζέρσυ στο Μπρούκλιν και ο ίδιος του είχε μετακομίσει στην αρχή της σαιζόν και λόγω του λόκ άουτ για λίγο καιρό στην Τουρκία όπου είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε και εμείς ώς αντίπαλο του Ολυμπιακού! 


Προπονητής... και ψυχολόγος... αυτής της ομάδας και ο άνθρωπος που πρέπει να βάλει σε τάξη όλο αυτό το ταλέντο ώστε να κατακτήσουν το χρυσό είναι ο Mike Krzyzewski

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG