Friday, November 25, 2011

Ο Βαλβέρδε συμφωνεί με τον Αλέφαντο!

Εκεί που ειχαμε αρχίσει να χάνουμε τα ίχνη του Φετφατζίδη επανήλθε δυναμικά με το γκόλ που πέτυχε απέναντι στην Μαρσέιγ. Ξαφνικά είναι πάλι πρώτο θέμα σε όλα τα σάιτ και τις εφημερίδες. Εγώ αυτό που έχω να πώ είναι ότι ΠΟΛΥ εύκολα θεοποιούμε έναν παίκτη και το ίδιο εύκολα τον ξαναθάβουμε... Ο Φετφατζίδης "κινδυνεύει" όπως και ο Νίνης του Παναθηναικού απο "νέος Μέσι" ΄ή "έλληνας Μέσι" να χαρακτηριστούν ώς άλλο ένα χαμένο ταλέντο απο τα δεκάδες χαμένα ταλέντα των τελευταίων δεκαετιών... Πώς μπορεί να το αποφύγει αυτό; Την απάντηση την έδωσαν τόσο ο Νίκος Αλέφαντος όσο και ο προπονητής του Φετφατζίδη στον Ολυμπιακο ο Ερνέστο  Βαλβέρδε... και μάλιστα συμφωνούν απόλυτα! 



 Ο Νίκος Αλέφαντος στην στήλη που διατηρεί σε αθλητικό σάιτ στο ίντερνετ μαζί με τον δημοσιογράφο Θ.Σινάνογλου λέει συχνά πυκνά τα ίδια πράγματα. "Ο Φέτφαρος πρέπει να δυναμώσει τα πόδια του να γίνουν κανόνια, να μάθει να μπουκάρει μέσα στην περιοχή, να κάνει κίνηση με την μπάλα, να μην φοβάται να σουτάρει και να πετυχένει γκόλ! Τα γκόλ θα τον ανεβάσουν ψυχολογικά! Να κάνει ότι κάνει και ο Μέσι δηλαδή! Το να παίρνει την μπάλα και να την κουράζει φέρνοντας την βόλτα απο τα αριστερά προς τα δεξιά και γυρνόντας την μπρος πίσω άσκοπα δέν έχει καμία σημασία! Δεν ωφελέι σε τίποτα την ομάδα! Άσκοπες ντρίμπλες στον παράλληλο χώρο χωρίς νόημα δεν βοηθάνε ούτε τον ίδιο ούτε την ομάδα!". 


 Ρώτησαν και τον Βαλβέρδε στην συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με την Μαρσέιγ έαν ο Φετφατζίδης μετά απο αυτό το γκόλ πλέον θα έχει διαφορετική αντιμετωπίση και αν θα παίζει περισσότερο. Η απάντηση του ισπανού ήτανε απόλυτα ειλικρινές! Στην ουσία είπε ότι αυτό δεν εξαρτάτε απο εμένα (τον Βαλβέρδε) αλλά απο τον ίδιο τον παίκτη! Πρέπει να έχει συνέχεια στην απόδοση του!!! Συγκεκριμένα δήλωσε "Ελπίζουμε αυτό το γκόλ να του δώσει ώθηση. Πιστεύουμε στις ικανότητες του. Πρέπει να γίνει πιο αποφασιστικός και να τελειώνει τις φάσεις!"


ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΕΓΕ ΕΠΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!! 


 Ο Βαλβέρδε λέει... εγώ να τον βάζω μέσα τον μικρό... αλλά να κάνει και δουλειά! Να σκοράρει να σπρώχνει την ομάδα μπροστά... να μας ωφελεί! Το να τον βάζω μέσα και να γυροφέρνει έξω απο την περιοχή δεν μου προσφέρει τίποτα! Ο ίδιος ο Φετφατζίδης δηλαδή πρέπει επιτέλους να ακούσει τα όσα του λένε και να παλέψει να τα μεταφέρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Άν δεν τα καταφέρει ο μόνος που θα έχει φταίξει θα είναι ο ίδιος του. 


 Επίσης για να δείτε πόσο σημασία παίζει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η ψυχολογία για έναν ποδοσφαιριστή.... δείτε τι δήλωσε ο ίδιος ο Φέτφα: "Όταν μου έφυγε η μπάλα στο πρώτο κοντρόλ που δοκίμασα μέσα στο γήπεδο σκέφτηκα "ώχ τώρα τη γάμ...ς" Δεν είχα παίξει στον αγώνα με τον Παναθηναικό και τώρα μπήκα αλλαγή σχετικά νωρίς στο Τσάμπιονς Λίγκ και όντως το συναίσθημα ήταν κάπως περίεργο." Με λίγα λόγια λέει ότι ήταν ψαρωμένος εντελώς... και με πεσμένη ψυχολογία "Ευτυχώς μετά έκανα και εγώ ένα καλό σούτ, έβαλα το γκόλ και πλέον όλα είναι καλύτερα". Είναι αυτά λόγια ενός παιδιού που πιστεύει στον εαυτό του; Το αναφέρω γιατί στο θέμα της ψυχολογίας του μικρού αναφέρθηκαν τόσο ο Αλέφαντος όσο και ο Βαλβέρδε που όλο και κάτι παραπάνω θα γνωρίζει!  Άν πάρει μπρός αυτό το παιδί θα κάνει τρελά πράγματα! Ελάχιστοι έχουν τα δικά του ποδοσφαιρικά προσόντα! Μακάρι να πετύχει... για το δικό του καλό... για το καλό του Ολυμπιακού αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα που τον έχει ανάγκη!


Υ.Γ.: Όσοι δεν έχετε διαβάσει το θέμα μας "Και οι ποδοσφαιριστές ειναι άνθρωποι" νομίζω καλό θα είναι να το διαβάσετε. http://greekbulldog.blogspot.com/2011/10/blog-post_19.html  


Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πως γίνετε παίκτες απο την μία σαιζόν στην επόμενη να παρουσιάζοντε αγνώριστοι προς το χειρότερο... η απάντηση βρίσκετε σίγουρα στην ψυχολογία τους. Σκεφτείτε σε τι κατάσταση βρίσκετε ο Κοστάντσο για παράδειγμα.... ή ο Ντιόγκο που μάλιστα πιθανόν τον χειμώνα να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Είχε περισσότερο απο έναν ολόκληρο χρόνο να σκοράρει και όταν επιτέλους τα κατάφερε πρίν απο μερικές ημέρες έπεσε μέσα στο γήπεδο και άρχισε να κλαίει με λυγμούς.... δηλαδή τι πίεση νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι; Πρέπει να είναι απίστευτο!


Υ.Γ.2: Νεότερο χόμπι των διάφορων πράσινων ιστοσελίδων είναι το να τραβάνε κόκκινες γραμμές πάνω στους πράσινους καναπέδες τους την ώρα που παρακολουθούν τα μάτς του Θρύλου στο ΤσουΛου.... άς το κοιτάξουν μην τους μείνει κανένα κουσούρι. Πολύ κακό πράγμα η ζήλια!!!





No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG