Sunday, November 6, 2011

Απ'την μέση και μπροστά φωτιά...

Απ΄την μέση και μπροστά φωτιά.... απ'την μέση και πίσω χωνί... 






Ο Ολυμπιακός πήρε τρείς πολύ σημαντικούς βαθμούς απέναντι στον Άρη μέσα στην Θεσσαλονίκη. Νίκη με 3-2 και νομίζω άν ρωτούσες ΠΡΙΝ τον αγώνα οποιονδήποτε φίλαθλο του Ολυμπιακού αν θα είναι ευτυχισμένος με ένα τέτοιο αποτέλεσμα σίγουρα θα έλεγε ΝΑΙ. Όμως με βάση το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι και με την καθαρή ανωτερότητα του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο το μάτς θα μπορούσε να είχε τελειώσει με 0-5!!! Ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά μετά απο προβάδισμα 2 γκόλ... "κάθησε". Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ αυτό έγινε όταν βγήκε ο Ορμπάιθ χθές έγινε όταν βγήκε ο Ιμπαγάσα. Ο Ολυμπιακός έχει 3 πολύ σημαντικά προβλήματα ως ομάδα και ΠΡΕΠΕΙ να τα λύσει αν θέλει να έχει ελπίδες για το πρωτάθλημα. Ευτυχώς έχει μια επιθετική γραμμή ΦΩΤΙΑ που σκορπάει φόβο και τρόμο στους αντίπαλους του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αλλά δεν γίνετε να πετυχένουν σε κάθε μάτς 3-4 γκόλ!!! 


α) Η ομάδα κρεμάει όταν γύρω στο 65-70 κουράζοντε ή βγένουν ώς αλλαγή οι Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα!


β) Η αμυντική λειτουργία είναι για τα πανηγύρια! Νομίζω και ο Μέλμπεργκ έχει κουραστεί. Δεν εννοώ ότι δεν μας κάνει! Έλεος δηλαδή! Απλώς πιστεύω πως χρειάζετε ξεκούραση σε κάποια μάτς. Άς παίξουν στα εύκολα παιχνίδια στο Καραισκάκη κάποια μάτς και ο Παπάζογλου ή ο Ποτουρίδης. Πάντως γενικά η άμυνα χρειάζετε ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. Και όταν λέω άμυνα εννοώ όλη την αμυντική λειτουργία... και τα αμυντικά χάφ... ακόμη και απο τους ακραίους μπακ και τα εξτρέμ που πρέπει να βοηθάνε προς τα πίσω. 


γ) Το μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω είναι πως κάποιοι την έχουν δεί Μπαρτσελόνα. Δεν γίνετε να κάνεις τακουνάκια και βλακίες την ώρα που ο αντίπαλος σε κυνηγάει και προσπαθεί να ισοφαρίσει. Η ομάδα έχει αποκτήσει μια αίσθηση ότι είναι ανίκητη στην Ελλάδα και πως "άν παίξουμε 15 λεπτά μπάλα αρκεί για να νικήσουμε" και "εντάξει και να φάμε γκόλ δεν πειράζει...θα βάλουμε και άλλο εμείς...". ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΜΑΓΚΕΣ! Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ καλό πράγμα αλλά όπως τα πάντα στην ζωή μέχρι ενός ορίου... γιατί μετά γίνετε υπεροψία... και αυτό το έχουμε πληρώσει φέτος. Χρειαζόμαστε ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. Έχουμε κάνει πλούσιους τους φαρμακοποιούς. Όλοι με τα ηρεμιστικά στα χέρια είμαστε! Όταν παίζεις έτσι όπως στο πρώτο ημίχρονο τότε πρέπει το μάτς να το τελειώνεις και όχι να φτάνεις στο σημείο να κάνεις καθυστερήσεις στο 90' για να μήν φάς το 3-3!!! Έλεος δηλαδή!



 Κάποιοι κατηγόρησαν στα γκόλ τον Μέγιερι... άποψη μου είναι πως κάνουν λάθος! Η άμυνα έφταιγε! Σε τόσο μικρό χώρο δεν προλαβαίνει να αντιδράσει ο τερματοφύλακας! Και μόνο που βούτηξε για να αποκρούσει είναι ότι περισσότερο μπορούσε να κάνει και δεν πρέπει να τον κατηγορούμε! Σίγουρα δεν μπορεί να καθοδηγεί την άμυνα όπως το έκανε ο Αντώνης Νικοπολίδης αλλά το παιδί είναι 21 ετών και αυτό ήταν το μόλις 2ο παιχνίδι του φέτος! Και όταν έχει πάρει τόσες ευκαιρίες ο ανύπαρκτος Κοστάντσο τότε ο Μέγιερι δικαιούτε περισσότερη στήριξη! Και στην τελική άν δεν μας κάνει ούτε αυτός ας βάλει ο Μαρινάκης το χέρι στην τσέπη να φέρει έναν ΒΑΣΙΚΟ τερματοφύλακα απο το εξωτερικό τον χειμώνα!




Υ.Γ.: Μπράβο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έκλεισε συμφωνία με μια ιδιωτική αεροπορική εταιρεία και πλέον έχει το ΔΙΚΟ ΤΗΣ αεροπλάνο η ομάδα με το οποίο θα ταξιδεύει στους αγώνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πραγματικά μπράβο! Να τα λέμε όλα! Και τα κακά αλλά και τα καλά! Ποιός δεν θα ήθελε η ομάδα του να έχει το δικό της αεροπλάνο; Πέρα απο θέμα πρεστίζ είναι και θέμα άνεσης των παικτών. Σίγουρα θα μπορούσε να είναι πιο έτοιμη μια ομάδα ταξiδεύοντας σε παιχνίδι εκτός έδρας στο δικό της αεροπλάνο όπου έχει όλες τις ανέσεις και όπου ο προπονητής μπορεί να δείξει στην ομάδα και ένα DVD απο τον αντίπαλο ή να αναλύσει ξανά κάποια τακτική κτλ. Και φυσικά η ταλαιπωρία των παικτών είναι πολύ πιο μικρή εώς ανύπαρκτη όταν ταξιδεύει με δικό της αεροπλάνο και είμαι σίγουρος πως αρκετοί παίκτες θα το εκτιμούσαν κάτι τέτοιο. Ξέρω ότι άν εγώ ήμουν στην θέση τους σίγουρα θα το εκτιμούσα! Εσείς; 


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG