Friday, July 1, 2011

Καλό ξεκίνημα!

01/07/2011

Η Ελλάδα χαροπαλεύει αφου οι ηγέτες της (οι ποιοί?) φρόντισαν αντί να γεμίσουν τα ταμεία της και τα πορτοφόλια των πολιτών της να γεμίσουν τις κοιλιές τους και τους λογαριασμούς τους. Η αστυνομία αντί να προστατεύσει τον απλό κόσμο που προσπαθεί να διαδηλώσει ειρηνικά ενάντια στα πολιτικά μέτρα κυνηγάει και δέρνει ότι βρεθεί μπροστά της. Νέους, ηλικιομένους, άντρες, γυναίκες... διακρίσεις δέν κάνει! Ο έλληνας δεν εμπιστεύται πλέον ούτε την σκιά του.


Στο ποδόσφαιρο έχει ξεσπάσει εντελώς τυχαία την ίδια χρονική περίοδο το σκάνδαλο κοριόπολης. Εγώ αναρωτιέμαι πιο σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο. Το ότι ο Μπερναμπέος, ο Αγαπούλας και οι κολλητοί τους στήνανε αγώνες απο Σούπερ Λίγκ μέχρι τοπικό ή το ότι η ΕΥΠ με οποιαδήποτε πρόφαση είναι ελεύθερη να παρακολουθεί τα τηλέφωνα και τα μυνήματα του έλληνα πολίτη; Βρωμιά και στο ποδόσφαιρο.... βρωμιά και στο μπάσκετ όπου οι Αγγελόπουλοι έβγαλαν ανακοίνωση ότι αποσύρονται απο την ΚΑΕ Ολυμπιακός επειδή είναι πολύ αγνοί και αθώοι για να μπλέξουν με τον υπόκοσμο που χρειάζεται ώστε να κερδίσουν κάποιο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αναρωτιέμαι μόνο άν ο ίδιος υπόκοσμος φταίει και στην Ευρωλίγκα. Και για να πάμε και στα ερασιτεχνικά σωματεία ο Παναθηναικός σήμερα έχει δικαστήριο για να διαιρεθεί ο ενιαίος και αδιαίρετος και ο Ολυμπιακός έχει ξεμείνει απο χρήματα αφού δεν βρέθηκε κανένας Ολυμπιακάρας να βάλει λεφτά. Με λίγα λόγια και ο αθλητισμός ακολουθεί τα χνάρια της πολιτκής σκηνής. Είναι υπό μηχανική υποστήριξη και προσπαθεί να αναπνεύσει. Κρίμα γιατί τον έχουμε ανάγκη για να ξεχνιόμαστε κάπου κάπου και να χαλαρώνουμε.


Και μέσα σε όλα αυτά η παραπληροφόρηση, η σκοπιμότητα και η καφρίλα καλά κρατούν. Τα ΜΜΕ αντί να αρπάξουν την ευκαιρία και να μιλήσουν με ειλικρίνεια στην καρδιά του Έλληνα και της Ελληνίδας χωρίζονται σε στρατόπεδα πράσινα, μπλέ, κίτρινα, κόκκινα, μάυρα χάλια κτλ.... Υπάλληλοι των κομμάτων, ρουφιάνοι, βολεμένοι... ΠΡΟΔΟΤΕΣ.


Και κάπου μέσα σε όλα αυτά αποφάσησα και εγώ το νούμερο να ανοίξω το δικό μου μπλόγκ. Κάτι το οποίο αρνούμουν πεισματικά απο το 1996-97 όταν το ανακάλυψα (με διαφορετική έστω μορφή τότε). Ο λόγος είναι απλός. Με εκνευρίζουν όσοι ανοίγουν κάποιο μπλόγκ και το παίζουν ξαφνικά ειδικοί για όλα τα θέματα. Απο την πολιτική και την οικονομία μέχρι την περιβαλλοντική μόλυνση, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, την θρησκεία, την μαγειρική και τα Πάντα που ζούνε στα δάση της Κίνας....μιλάμε για τα πάντα .... τα πάντα όλα ξέρουν που λέει και ο Αλέφας.


Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι ΘΕΛΩ και θα ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ παρά τα τόσα άσχημα που γίνονται γύρω μου και γύρω μας να παραμείνω αισιόδοξος... ίσως να είμαι ρομαντικός ή έστω απλώς χαζός. Δεν με ενοχλέι αυτό όμως.... με ενοχλούν άλλα όπως η ψευτιά και η αδικία. Και επειδή το καλύτερο φάρμακο για να μπορέσουμε να πάρουμε δύναμη και να μείνουμε αισιόδοξοι είναι το ΧΙΟΥΜΟΡ θα κάνω ότι μπορώ για να γελάμε λίγο πιο συχνά απότι έχουμε συνηθίσει τελευταία.


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG