Sunday, February 3, 2013

Τελικά δεν έφταιγε ο Μασάντο. Ο Ζαρντίμ έφταιγε!


 "Παλτό", "πεταμένα χρήματα" κτλ. Και τι δεν άκουσε ο Μασάντο τους τελευταίους μήνες. Μέχρι και γιούχα απο την εξέδρα έφαγε (κακώς... παίκτη της ομάδας μας δεν τον γιουχάρουμε). Οι βασικότεροι λόγοι που τα άκουγε ο πορτογάλος ήταν τα λεφτά που δόθηκαν για να έρθει στον Πειραιά και η επιμονή του Ζαρντίμ να τον βάζει συνέχεια βρέξει χιονίσει! Και εγώ τον κατέκρινα βάση της απόδοσης του. Ό,τι βλέπω λέω. Έτσι και τώρα θα πώ αυτό που βλέπω απο την στιγμή που έφυγε ο Ζαρντίμ!



 Μήπως δεν είναι παλτό τελικά; Μήπως για την κακή εικόνα του δεν έφταιγε ο ίδιος; Η λογική λέει πως ένας απο τους "χαμένους" απο την απόλυση Ζαρντίμ είναι ο συμπατριώτης του Μασάντο. Και όμως δεν είναι έτσι! Το αντίθετο ισχύει! Η απόλυση Ζαρντίμ ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ! Ο συμπατριώτης του κόουτς κόντεψε να του καταστρέψει την καριέρα! Ο Μασάντο είναι ένας εξαιρετικος ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Δεν έχει ούτε την πάσα ούτε την ποδοσφαιρική εξυπνάδα του Ιμπαγάσα με τον οποίο κακώς συγκρίνεται συνέχεια. Δεν είναι 10άρι ο Μασάντο και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν είναι αριστερό χάφ όπου τον έβαζε τις περισσότερες φορές ο Ζαρντίμ. Άν είναι δυνατόν..... 

 Απο την στιγμή που έφυγε ο τσομπάνης και ανέλαβε ο Νικοπολίδης ο Μασάντο απελευθερώθηκε. Ο Αντώνης που ξέρει μπάλα τον έβαλε στα τελευταία μάτς σε ρόλο 6ρο-8αριού στο κέντρο! Να γυρίζει πίσω να κλέβει την μπάλα και να βγάζει παιχνίδι προς τα εμπρός και να χώνεται και μέσα στην περιοχή όπως έκανε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου σήμερα όταν και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Αμπντούν (ευτυχώς η μπάλα γύρισε προς τα πίσω και κυνήγισε την φάση γιατί το χτύπημα του ήταν άθλιο) πέτυχε το 2-1. Επίσης να μην ξεχνάμε οτι ένας απο τους βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός είναι φέτος τόσο δυνατός στα στημένα είναι ο Μασάντο. Ένα σημείο όπου ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα απο τότε που έφυγαν ο Ρίμπο κ ο Τζόλε! Παραλίγο να σκοράρει και σήμερα αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.



 Ο Μασάντο κάνει πολύ καλά παιχνίδια απελευθερωμένος και παίζοντας στην σωστή θέση. Μάλλον του μίλησε και ο Νικοπολίδης και τον βοήθησε και ψυχολογικά. Το ποδόσφαιρο σε μεγάλο βαθμό είναι θέμα ψυχολογίας. Αυτό που βλέπω εγώ και απο τον τρόπο που παλεύει στο γήπεδο αλλά και απο τα όσα δηλώνει στις συνεντεύξεις του είναι πως θέλει να πετύχει στον Ολυμπιακό και να αποδείξει την αξία του. 

 Ελπίζω ο Μίτσελ που σήμερα βρίσκονταν στο Καραϊσκάκη στην σουίτα του Μαρινάκη να είδε καλά τον Μασάντο και να τον χρησιμοποιήσει σωστά. Δεν έχει ο Ολυμπιακός την πολυτέλεια να χάσει έναν παίκτη σαν τον Μασάντο.



Υ.Γ.: Εξαιρετική συνεργασία είχανε οι Τζεμπούρ-Μήτρογλου και κλείσανε τα στόματα όσων επέμεναν οτι δεν μπορούν να παίξουν μαζί. Ακούς Ζαρντιμάκο; Τα είδες; Επίσης πολύ μου άρεσε η οδηγία του Νικοπολίδη να αλλάζουν συνέχεια θέσεις οι 3 της επίθεσης (δλδ Τζεμπούρ, Μήτρογλου, Αμπντούν). Και σε αντίθεση με όσα έλεγε ο σχολιαστής ο Μήτρογλου μια χαρά τα πήγε και απο την δεξιά πλευρά. Παίζοντας δεξιά έβγαλε την ασίστ για το πρώτο γκόλ και απο δεξιά έκανε και μια πανέμορφη κίνηση και σέντραρε χαμηλά στον Τζεμπούρ που αν δεν έδιωχνε με αυτοθυσία ο Νάστος θα πετύχενε εκει άλλο ένα γκόλ!



Υ.Γ.2: Δεν ξέρω αν θα πετύχει ο Μίτσελ και για να είμαι ειλικρινής δεν χάρηκα ιδιαίτερα με την επιλογή του. Όμως τόσο το ό,τι ζήτησε και επέμενε να φέρει τους δικούς του συνεργάτες, όσο και το ό,τι ζήτησε 4 μεταγραφές πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών είναι πολύ θετικό. Αρκεί να μην κάνει την κότα σαν τον Ζαρντίμ αλλά να επιμένει στο να γίνουν οι μεταγραφές.



Υ.Γ.3: Μή σας κάνει εντύπωση αν του χρόνου υπάρχουν 2 Καραγκούνηδες στο ρόστερ του Ολυμπιακού! Ο Θανάσης έβαλε εκπληκτικό γκόλ και γενικότερα τα πήγε πολύ καλά σήμερα. Για τον αδερφό του τον Βασίλη που είναι στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού το έχω γράψει πάρα πολλές φορές πως τον θεωρώ εξαιρετικό ταλέντο που πιστεύω πως πρέπει να πάρει απο φέτος ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα! Με τέτοια διαφορά απο τους αντίπαλους μας και έτσι όπως έχει εξελιχθεί το πρωτάθλημα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές! Άν όχι φέτος τότε πότε;




Υ.Γ.4: Ειλικρινά θα γκρίνιαζα για το αποτέλεσμα... αλλά όταν δεν έχεις στόχους για να παλέψεις αληθινά τέτοια συμβαίνουν! Όταν οι βασικοί σου αντίπαλοι είναι ανύπαρκτοι... και ακολουθούν σημαντικά μάτς όπως αυτά με την Λεβάντε... Αρκεί να παίξεις ένα 10% κάτω απο τις δυνατότητες σου για να χάσεις απο μια καλοδουλεμένη ομάδα όπως είναι Ατρόμητος. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι για ποιά ομάδα παίζουν και οτι πρέπει να παλεύουν ΚΑΘΕ μάτς! Ο Αναστόπουλος μεγάλος κόουτς... Τους βοήθησε και η τύχη αφού τέτοια σούτ δεν μπαίνουν κάθε μέρα. Όμως το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ τους επέτρεψαν να σουτάρουν. Όταν φωνάζαμε για αμυντικό χάφ δεν το κάναμε για πλάκα!



Υ.Γ.5: Άν θέλουμε να αποκλείσουμε την Λεβάντε πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμούς! Έτσι ΔΕΝ περνάς!

Υ.Γ.6: Οι 2 τελευταίες αλλαγές του Νικοπολίδη δεν ξέρω με τι σκεπτικό έγιναν αλλά ήτανε πολύ κακές! Ποδοσφαιριστής Μοδέστο δεν υπάρχει πλέον.

Υ.Γ.7: Ο Αμπντούν στο 2ο ημίχρονο αλλά και στα τελευταία μάτς ήταν "πεσμένος". Καλώς ή κακώς αυτός ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον Πίνο.


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG