Thursday, February 7, 2013

15 τερματοφύλακες για τον Ολυμπιακό!


 Ο Μίτσελ στην παρουσίαση του δήλωσε "Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, μου αρέσει όμως και το ποδόσφαιρο της Ελλάδας. Στο Γιούρο 2004 είχατε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα". Μπορεί να το είπε για να είναι ευγενικός με τον νεο του βοηθό στον Ολυμπιακό, τον Αντώνη Νικοπολίδη. Άποψη μου όμως είναι πως δεν το είπε τυχαία!

 Δεν τον πείθουν ούτε ο Μέγιερι που όσο ταλέντο και αν έχει δυστυχώς κάνει συχνά λάθη, ούτε ο 36 πλέον Κάρολ που τον τελευταίο καιρό έχει τον έναν τραυματισμό μετά τον άλλον και δεν είναι τυχαίο που οι συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου φαίνεται να έχουν "παγώσει". Για να πώ την αλήθεια ο Ολυμπιακός (όπως και κάθε μεγάλη ομάδα) έχει ανάγκη έναν μεγάλο τερματοφύλακα! Κοιτάξτε όλες τις ομάδες που κατα καιρούς είχανε επιτυχία σε ομαδικά ή εθνικό επίπεδο. Όλες στηρίζονταν σε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα! 


 Το πιθανότερο είναι ο Μίτσελ (άν δεν το έχει ήδη κάνει) να ζητήσει απο τον Μαρινάκη έναν μεγάλο τερματοφύλακα. Όμως επειδή ο Μαρινάκης τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχει δείξει οτι είναι διατεθημένος να βάλει το χέρι στην τσέπη σκέφτηκα να δούμε ποιοί τερματοφύλακες μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι που μπορούν να ενισχύσουν τον Ολυμπιακό είτε ώς βασικοί είτε ώς αναπληρωματικοί.

Η παρακάτω λίστα ΔΕΝ είναι με ταξινόμιση με βάση την αξία των τερματοφυλάκων. Οι παρακάτω παίκτες είναι χωρισμένοι ανά πρωταθλήματα στα οποία αγωνίζονται αυτήν την στιγμή.


Επέλεξα 15 τερματοφύλακες απο τα πρωταθλήματα της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Για να δούμε πρώτα ποιοί μένουν ελεύθεροι στην μπούντεσλιγκα που είναι και το πρωτάθλημα στο οποίο είμαι πιο... ειδικός.

Γιάροσλαβ Ντρόμπνυ

Ο τσέχος τερματοφύλακας έχει κάνει εκπληκτική καριέρα σε Αγγλία και Γερμανία. Πάντα πίστευα οτι έπρεπε να έχει έρθει στον Ολυμπιακό πρίν απο αρκετά χρόνια... Καλώς ή κακώς όμως αυτό δεν έγινε ποτέ. Πλέον είναι 33 ετών. Σίγουρα έχει άλλα 2-3 χρόνια τουλάχιστον. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται γιατί φέτος έχει παίξει ελάχιστα στο Αμβούργο αφού έχει μπροστά του τον εκπληκτικό διεθνή γερμανό Ρενέ Άντλερ. Το καλοκαίρι τον ήθελε η Μπάγιερν Μονάχου. Σαν αναπληρωματικός σίγουρα αποτελεί μια εκπληκτική λύση. Σαν βασικός; Δεν ξέρω... Θα πρέπει να το αποδείξει!



Κρίστιαν Βέτκλο

Ένας τερματοφύλακες που είναι αρκετά σταθερός τα τελευταία χρόνια στην μπούντεσλιγκα. Είναι και φέτος βασικός στην Μάιντζ και το πιθανότερο είναι πως θα προσπαθήσουν να τον κρατήσουν στην ομάδα τους. Ακόμη όμως και να μην συμβεί αυτό σίγουρα θα βρεί κάποια "στέγη" στην Γερμανία. Για να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τον πείσει οτι θα είναι βασικός και να τον δελεάσει με το τσάμπιονς λίγκ όπου δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην καριέρα του. Ένας δυνατός τερματοφύλακας. Καλός αλλά υπάρχουν σίγουρα και καλύτεροι!



Μίκαελ Ρένζινγκ

Ένας 28χρονος που ακόμη θεωρείται... ταλέντο! Αυτό τα λέει όλα για αυτόν! Κάποτε θεωρούνταν ο διάδοχος του Όλιβερ Κάν τόσο στην Μπάγιερν Μονάχου όσο και στην εθνική Γερμανίας. Τελικά δεν άντεξε την πίεση... και ενώ ώς αναπληρωματικός του Κάν έκανε τρομερές εμφανίσεις, μόλις ήρθε η ώρα να σηκώσει όλο το βάρος μόνος του... λύγισε! Μετά την Μπάγιερν είχε καταστρέψει τόσο το όνομα του που δεν μπορούσε να βρεί ομάδα! Ούτε ο Ολυμπιακός που έψαχνε και τότε τερματοφύλακα δεν τον είχε πάρει ως ελεύθερο και ας είχε προταθεί! Τελικά πήγε στην Κολωνία όπου έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με αποτέλεσμα να του δώσει φέτος ευκαιρία η Μπάγιερ Λέβερκουζεν. Όμως μπροστά του έχει τον εξαιρετικό Μπέρντ Λένο που είναι μόλις 20 ετών και αποτελεί μια απο τις μελλοντικές ελπίδες της Γερμανίας για τον τερματοφύλακα της εθνικής τους μαζί με τον Τέρ Στέγκεν της Γκλάντμπαχ κ.α. Η αλήθεια είναι πως η Γερμανία είναι σχολή τερματοφυλάκων (όπως και η Ιταλία). Ο Ρένζινγκ σίγουρα ψάψνει την ευκαιρία να παίξει ξανά βασικός σε μια μεγάλη ομάδα και να επιστρέψει στην εθνική αφού δεν τον έχουν πάρει και τα χρόνια ακόμη.... Ο Ολυμπιακός θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή για τον ίδιο. Όμως δεν είμαι σίγουρος άν ο Ρένζινγκ θα ήτανε εξαιρετική επιλογή για τον Ολυμπιακό. Θα έπρεπε να τον στηρίξει τόσο η ομάδα όσο και ο προπονητής αλλά και ο κόσμος και άν κάνει 1-2 λάθη να μην πέσουν όλοι να τον φάμε! Υπο κατάλληλες συνθήκες μπορεί και να μεγαλουργούσε.... Όμως είναι ρίσκο!


Πάμε στην πρέμιερ λίγκ. 

Μπόαζ Μάιχιλ

Ο διεθνής ουαλός (με αμερικάνικη καταγωγή) τερματοφύλακας αγωνίζεται στην Γουέστ Μπρόμ. Είναι 30 ετών. Μια ηλικία που είναι η ίσως καλύτερη για τους τερματοφύλακες. Έχει κάποια προβλήματα με το γόνατο του αλλά σοβαρούς τραυματισμούς δεν είχε ποτέ. Έχει περάσει απο αρκετές ομάδες όμως τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του τα πέρασε στην Χάλ όπου και αγωνίζονταν απο το 2004 εώς το 2010 όταν και η Γούεστ Μπρόμ έδωσε 3,5 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει. 



Άρτουρ Μπόρουτς

Πρίν μερικά χρόνια θα έκανα τούμπες αν τον έπαιρνε ο Ολυμπιακός. Πλέον δεν είμαι το ίδιο σίγουρος αλλά δεν παύει να αποτελεί μια καλή επιλογή. Το 2010 πήγε στην Ιταλία και την Φιορεντίνα όπου και έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2012 όταν και έμεινε ελεύθερος και τον απέκτησε η Σαουθάμπτον.  Σε 2 εβδομάδες γίνεται 33 ετών. Έχει 8 μόλις συμμετοχές φέτος αφού έχει μοιραστεί τον χρόνο κάτω απο τα δοκάρια της Σαουθάμπτον με έναν 21χρονο αργεντίνο. 



Ρός Τούρνμπουλ

Το νούμερο 2 της Τσέλσυ πίσω απο τον Πέτρ Τσέχ. Έχει αγωνιστεί 3 φορές στην φετινή πρέμιερ λίγκ χάρη στους τραυματισμούς του Τσέχ. Έχει άλλες 2 συμμετοχές στο λίγκ καπ και άλλες 2 στο κύπελλο Αγγλίας. Είναι 28 ετών. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να αποτελέσει τον βασικό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού αλλά ούτως ή άλλως το να έρθει είναι δύσκολο... Ακόμη και αν δεν μείνει στην Τσέλσυ θα βρεί ομάδα στην Αγγλία.



Λούκας Φαμπιάνσκι

Άλλος ένας διεθνής πολωνός τερματοφύλακας που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Κάποτε η Άρσεναλ είχε δώσει για να τον αποκτήσει σχεδόν 4μιση εκ. ευρώ. Σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να αποδείξει οτι αξίζει και πλέον έχει χάσει την θέση του βασικού απο τον συμπατριώτη του, τον 22χρονο Σέζνυ. Μια αρκετά καλύ λύση για τον Ολυμπιακό παρά τις γκάφες που κατά καιρούς έχει κάνει με την φανέλα της Άρσεναλ.Είναι σε πολύ καλή ηλικία (27 ετών) και άν τον θέλει ο Ολυμπιακός μάλλον θα πρέπει να του δώσει αρκετά χρήματα... πόσο πιθανό είναι αυτό;


Για να δούμε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, στην πατρίδα του Μίτσελ άν υπάρχει κανένας που μένει ελεύθερος...

Κριστιάν Αλβάρεζ

Κάνει πολύ καλή σαιζόν με την Εσπανιόλ και αποτελεί τον βασικό τερματοφύλακα της. Το πιθανότεορ είναι να ανανεώσει αλλά και να μην το κάνει δεν θα έχει λίγες επιλογές το καλοκαίρι στην Ισπανία. Ο αργεντίνος τερματοφύλακας αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή αλλά πόσο πιθανό είναι να έρθει; Ίσως τον δελεάσει ο Ολυμπιακός με το τσάμπιονς λίγκ και με ένα δυνατό συμβόλαιο αλλά και με όπλο την παρουσία του Μίτσελ. Όπως και να έχει οι πιθανότητες να τον δούμε στον Πειραιά είναι μάλλον λίγες.

 
Ντάνιελ Αρανθούμπια

Ο 33χρονος βάσκος αποτελεί τον βασικό τερματοφύλακα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Τον είχε αποκτήσει το 2008 απο την Ατλέτικο Μπιλμπάο. Ένας πολύ καλός και έμπειρος τερματοφύλακας που έχει όλα τα στοιχεία που θα ήθελα προσωπικά απο τον νέο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Ίσως του πεί μερικές καλές κουβέντες ο Βαλβέρδε!


 Οι επιλογές στην Ισπανία απο ελεύθερους δεν είναι πολλές... οπότε πάμε να δούμε τι υπάρχει στην Γαλλία.

Μίκαελ Λοντρό

Ο διεθνής γάλλος τερματοφύλακας επαιξε φέτος 4 φορές με την Λίλ στο τσάμπιονς λίγκ. Παρόλα αυτά πλέον αγωνίζεται στην Μπαστιά όπου και υπέγραψε τον Δεκέμβριο. Το συμβόλαιο του όμως έχει διάρκεια μόλις μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Γαλλικό πρωτάθλημα δεν παρακολουθώ, ούτε και ξέρω γιατί τον άφησε ελεύθερο η Λίλ ενώ ήταν βασικός! Νομίζω οτι άν έχει να επιλέξει μεταξυ Ολυμπιακού και Μπαστιά θα επέλεγε να έρθει στον Πειραιά. Ένας έμπειρος τερματοφύλακας (33 ετών) που πιστεύω πως άν είναι σε καλή κατάσταση θα μπορούσε εύκολα να γίνει βασικός στον Ολυμπιακό.

 
Στέφαν Άντερσεν

Ο διεθνής δανός τερματοφύλακας είναι πλέον 31 ετών. Είχε αγωνιστεί απο το 2004 εώς το 2007 στην Τσάρλτον. Μετά επέστρεψε στην πατρίδα του όπου έπαιζε για την Μπρόντμπυ. Το 2011 μετακόμισε στην Γαλλία για την Εβιάν όπου και παίζει ακόμη. Το καλοκαίρι λήγει και το δικό του συμβόλαιο. Σίγουρα δεν πρόκειται για καμιά εξαιρετική λύση όμως είναι ένας έμπειρος, δυνατός και σταθερός τερματοφύλακας. Πιστεύω πως άν δεν βρεθεί καλύτερος είναι μια καλή επιλογή!



Ήρθε η σειρά της Ιταλίας όπου βρήκαμε 3 τερματοφύλακες...

Μαριάνο Αντουχάρ

Διεθνής αργεντίνος με ιταλικό διαβατήριο. Αυτό απο μόνο του λέει πολλά! Άν και διεθνής αργεντίνος ήτανε και ο Κοστάντζο (έστω με 1 μόνο συμμετοχή). Ο Αντουχάρ τουλάχιστον έχει φορέσει 8 φορές την φανέλα της εθνικής Αργεντινής. Είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Κατάνια που κάνει φέτος πολύ καλή χρονιά και κυνηγάει την έξοδο στο γιουρόπα λίγκ! Άν συνδιάσουμε με όλα αυτά και την ηλικία του (28 ετών) καταλαβαίνεται πως είναι σχεδόν αδύνατον να έρθει στον Πειραιά... εκτός και αν το πάρει "ζεστά" το θέμα ο Μαρινάκης... αλλά..... ας μην κάνουμε όνειρα!



Ζέλικο Μπρκιτς

Ο 26χρονος διεθνής σέρβος τερματοφύλακας αποκτήθηκε απο την Ουντινέζε το καλοκαίρι του 2011 απο την Βοϊβοντίνα. Πέρυσι έπαιζε ως δανεικός στην Σιένα. Φέτος έχει καταφέρει να είναι βασικός στην Ούντινε άν και προσωρινά είναι τραυματισμένος. Το πιθανότερο είναι να ανανεώσει και να μείνει στην Ιταλία. Δεν ξέρω άν ο Κοβάσεβιτς έχει τον τρόπο να τον φέρει...


Μόργκαν Ντε Σάνκτις

Αυτόν τον ήθελα στον Ολυμπιακό πρίν καν γίνει "διάσημος". Τον ήθελα πρίν καν πάει στην Τουρκία και την Γαλατά. Πλέον είναι 35 ετών και το καλοκαίρι θα είναι 36 αλλά αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία για μένα. Ο Νικοπολίδης και πολλοί άλλοι εξαιρετικοί τερματοφύλακες αγωνίζονταν ώς τα 40 και μερικοί ακόμη και μετά τα 40. Είναι διεθνής με την Ιταλία και αποτελεί τον βασικό τερματοφύλακα της Νάπολι. Πάρα πολύ δύσκολα θα φύγει απο την Νάπολι και την Ιταλία αλλά.... αφήστε με να κάνω όνειρα... Για μένα αυτός είναι το νούμερα 1 της λίστας...



O 15ος της λίστας δεν αγωνίζεται σε κανένα απο τα παραπάνω πρωταθλήματα. Παίζει στο Βέλγιο. Ίσως καταλάβατε ήδη ποιόν εννοώ.

Μιχάλης Σηφάκης

Την ιστορία του με τον Ολυμπιακό την γνωρίζεται καλά. Για μένα είναι ένας απο τους βασικούς υποψήφιους να έρθουν το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό είτε ως πρώτος τερματοφύλακας είτε ως δεύτερος. Γιατί το λέω αυτό; Πρώτον γιατί μένει ελεύθερος απο την Σαρλερουά. Δεύτερον... δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στο Βέλγιο και έχει μόλις 2 συμμετοχές με την Σαρλερουά. Τρίτον και ίσως πιο βασικό απο όλα... είναι ο "αγαπημένος" τερματοφύλακας του Αντώνη Νικοπολίδη! Σε πάρα πολλές συνεντέυξεις του πρίν επιστρέψει στον Ολυμπιακό ώς βοηθός του Ζαρντίμ είχε δηλώσει πως θεωρεί τον Σηφάκη ως "αντικαταστάτη" του! Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας με αρκετά όμως ελλατώματα. Απο την άλλη είναι μόλις 28 ετών και έχει αρκετή εμπειρία και ταιριάζει στο πνεύμα ελληνοποίησης της ομάδας. Άν μπορέσουν Ράντος και (κυρίως) Νικοπολίδης να τον βελτιώσουν και να του μεταδώσουν την σωστή ψυχολογία τότε ίσως μπορέσει να "αναστηθεί" στον Ολυμπιακό και να αποτελέσει τον βασικό τερματοφύλακα για τα επόμενα χρόνια. Και ο Νικοπολίδης στα 28 του ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα του...



No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG