Sunday, May 6, 2012

Δείξτε ότι έχουμε ακόμη αξιοπρέπεια!

 Ημέρα εθνικών εκλογών... 

 Ξέρω ότι οι περισσότεροι απο εμάς έχουμε απογοητευτεί σε τέτοιο βαθμό που έχουμε φθάσει στο σημείο να τα παρατήσουμε. Να παραδωθούμε. Τεράστιο ΛΑΘΟΣ! Η ελπίδα πεθένει πάντα τελευταία και όσο γραφικό και αν ακούγεται αυτό είναι η αλήθεια. 


 Πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε (όσοι βρίσκοντε στην Ελλάδα και τους το επιτρέπει η υγεία τους) για να δώσουμε ένα δυνατό χαστούκι σε όλους αυτούς που μας θεωρούν ΠΡΟΒΑΤΑ! Δεν θα σας πώ τι να ψηφίσετε... αλλοίμονο! Ένα μόνο θέλω να πώ... ψηφίστε με υπερηφάνια και μυαλό. Δεν ξέρω άν μπορεί να αλλάξει κάτι ή αν είναι όλα αργά όμως έχω μάθει ότι στην ζωή πρέπει να πολεμάμε μέχρι το τέλος. Σήμερα δεν κρίνονται αυτοί οι απατεώνες... δεν κρίνεται η συμμορία που μας έχει κατασπαράξει τα όνειρα και το μέλλον μας... σήμερα κρίνεται σε μεγάλο βαθμό ο ελληνικός λαός. Είναι ανάγκη να αποδείξουμε ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο και ότι είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε για αυτό. Να δείξουμε στους ευρωπέους και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι έχουμε ακόμη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! 


 Δεν θέλω να γράψω πολλά για τις εκλογές... ίσως γράψω περισσότερα αργότερα ή ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών... θέλω όμως να σας δείξω 3 φωτογραφίες που για μένα απεικονίζουν σε τεράστιο βαθμό τον λόγο που έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο. 



 Η κλασική τακτική του ΠΑΣΟΚ απο εποχές Ανδρέα Παπανδρέου, Σημίτη κτλ... Απλώς ΝΤΡΟΠΗ τους! Δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ με τους ξένους συμπολίτες μας. Υπάρχουν και ορισμένοι που είναι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και αισθάνοντε έλληνες και θέλουν να ψηφίσουν για το καλό της χώρας στην οποία ζούν αυτή και τα παιδιά τους. Όμως εδώ μιλάμε καθαρά για τα καραβάνια, τα πλοία και τα αεροπλάνα που καταφθάνουν πάντα λίγες μέρες πρίν απο τις εκλογές στην Ελλάδα και με εντελώς "νόμιμες" διαδηκασίες αποκτούν ελληνικά διαβατήρια και ταυτότητες! Έ γιαυτό ΠΡΕΠΕΙ να πάμε και εμείς να ψηφίσουμε. Για να μην μείνει το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας στα δικά τους "πληρωμένα" χέρια.


 Άλλη ντροπή αυτή! Ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες και γενικότερα αθλητές... που πάνε στις εκλογές ώς υποψήφιοι και εκμεταλλεύοντε καθαρά όπως στην περίπτωση του Τάσου Μητρόπουλου τα σύμβολα των συλλόγων στους οποίους διακρίθηκαν και όπου αγαπήθηκαν απο τον κόσμο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του Ολυμπιακού! Φυσικά ο "Ράμπο" δεν είναι ο μόνος... παρόμοια περίπτωση είναι και ο Πύρρος Δήμας τον οποίο πάντα συμπαθούσα ιδιαίτερα ... όμως τώρα ξεπληρώνει το στάτους του εθνικού ήρωα... του πρωταθλητή που έκανε την χώρα μας υπερήφανη και την οποία σήκωσε αμέτρητες φορές στις πλάτες του με το γνωστό του χαμόγελό... για να κερδίσει λίγους ή πολλούς ψήφους για το κόμμα του και κατ'επέκταση χρήματα και εξουσία... Δόξα όμως όχι. Ίσα ίσα που όλοι αυτοί "πέφτουν" κατακόρυφα στην εκτίμηση και στα μάτια των ελλήνων πολιτών. Το κακό είναι ότι δυστυχώς πράγματι υπάρχουν ΠΡΟΒΑΤΑ που ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές με γνώμονα το πόσα γκόλ είχε βάλει απέναντι στον βάζελο... το πόσα τάκλιν έκανε στον σκατόγαυρό... το πόσα καρφώματα έκανε στον τελικό της Ρώμης... το πόσο ψηλά σήκωσε την μπάρα... πολλοί θα πέσουν στην παγίδα αυτή δυστυχώς... και δέν είναι μόνο παιδιά 18χρονα χωρίς εθνική και πολιτική συνείδηση που θα ψηφίσουν έτσι αλλά και πολλοί "παλιοί" με κολλημένα μυαλά!



Ο γερό - 'Αρθουρ Ίττερμαν είναι 103 ετών και ψήφισε στις τελευταίες εκλογές στην Αμερική συνοδευόμενος απο τις "κορούλες" του. Τον ντύσανε, τον βάλανε στο καρότσι, τον πήγανε στο εκλογικό κέντρο, τον σηκώσανε να ποζάρει για μερικές φωτογραφίες και στην συνέχεια του δώσανε το χαρτάκι έτοιμο να το ρίξει στην κάλπη. Τα ίδια και χειρότερα γίνονται και στην Ελλάδα! Όλοι τα έχουμε δεί! Το θέμα αυτό το σκέφτομαι καιρό τώρα και πήρα αφορμή να το γράψω τελικά επειδή είδα παρόμοιο θέμα στο "Ράδιο Αρβύλα". Συμφωνώ με τα παιδιά απο την εκπομπή ότι ΠΡΕΠΕΙ κάποια στιγμή με ένα απλό τέστ μερικών λεπτών μετά απο κάποια ηλικία να κρίνονται οι ηλικιομένοι αν είναι ακόμη σε θέση να κρίνουν για το μέλλον μιας χώρας ... της οποίας το μέλλον δεν θα ζήσουν για πολλά χρόνια ακόμη. Εντάξει δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς άν ο παππούλης ή η γιαγιά που πάει να ψηφίσει εποικινωνεί ακόμη με το περιβάλλον της ή αν είναι απλώς ζόμπι και την πάνε για να κερδίσουν έναν ψήφο ακόμη! Δεν λέω να κρίνουμε αν αυτά που πιστέυουν είναι σωστά ή λάθος... δικαιώμα τους είναι να θέλουν να ψηφίσουν ότι γουστάρουν.... το θέμα είναι όμως ΑΝ όντως ψηφίζουν ότι γουστάρουν ή αν τους χρησιμοποιούν κάποιοι για τους δικούς τους σκοπούς! 

 Αυτά απο μένα.... κάντε ότι σας πεί η καρδιά σας και ας προσευχηθούμε όλοι μαζί στον Θεό και στην Παναγία να μας προσέχουν πάντα και να μην μας αφήσουν μόνους με τα προβλήματα μας. Να προσευχηθούμε να φωτίσουν τόσο τον απλό λαό που ψηφίζει ώστε να κάνει την σωστή επιλογή όσο και τους πολιτικούς μας.... να κάνουν έστω μια φορά αυτό που είναι καλό για την χώρα μας και για τον λαό μας και όχι για τις τσέπες τους ή για τα συμφέροντα των "μεγάλων δυνάμεων".


Υ.Γ.: Ακούστε το όμορφο τραγουδάκι του Ζουγανέλη... μακάρι να μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο αληθινό.




Υ.Γ.2: Ζώ στο εξωτερικό... είμαι άρρωστος και δεν είμαι σε θέση να πάω στην διπλανή πόλη που υπάρχει ελληνική ορθόδοξη εκκλησία... άνοιξα την ΕΡΤ World την οποία πληρώνω 3μιση ευρώ τον μήνα χωριστά απο τα άλλα ψηφιακά κανάλια ώστε να παρακολουθήσω την θεία λειτουργία (συνήθως απο τον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αττικής) όπως γίνετε κάθε Κυριακή. Και τί έγινε; @@!!! "Η ώρα της κάλπης". Δηλάδή άν για 1μιση ώρα δείχνατε και λίγο εκκλησία θα γινότανε τίποτα; Ξέρω ότι σαν εμένα είναι πολύς κόσμος σε ολόκληρο τον πλανήτη... Ε ΝΤΡΟΠΗ και σε σάς! Το ίδιο έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και για λόγους γελοίους μερικές φορές... γιαυτό θα μας πάρει ο διάολος όλους.... έλεος! Αλλά όταν βρούμε τα ζόρια "Ο Θεός να μας βοηθίσει..."... Ε ρε υποκρισία... 

Υ.Γ.3: Για αθλητικά, ποδόσφαιρο και μπάσκετ θα τα πούμε άλλη φορά. Ίσως τις επόμενες μέρες ανάλογα με τα "κέφια" του μπουλντόγκ. Στο ποδόσφαιρο οι δευτερότριτοπέμπτοι έχουν πλέι όφφ, στον Ολυμπιακό προβλέπω τρελή μείωση στο μπάτζετ, ο 1ος στόχος για τον πάγκο Έμερι προτιμάει όπως φαίνετε τα τρελά λεφτά των Ρώσσων, στο μπάσκετ όλοι περιμένουμε το φάιναλ φόρ, στο Τσου Λου η Μπάγιερν πάει φούλ να το σηκώσει στην έδρα της άν και η Τσέλσυ ξύπνησε την κατάλληλη εποχή, για μεταγραφές υπόσχομαι θα γράψω αναλυτικά τόσο για Ελλάδα όσο και για Ευρώπη... και κατα τα άλλα καλά να είμαστε... πάνω απ'ολα υγεία και αγάπη και όλα τα άλλα έρχοντε! 

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG