Friday, October 3, 2014

Το πανέμορφο γκόλ του Δεληκάρη απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου!


Σήμερα ένα θέμα απο το παρελθόν... 

 Σκεφτόμουν χθές τι παικταράδες έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια απ'τον Ολυμπιακό μας και πραγματικά ένας απ'τους αγαπημένους μου άν και δεν τον πρόλαβα ήτανε (είναι) ο Γιώργος Δεληκάρης. Έχω ψάξει και έχω δεί αρκετά γκόλ του Δεληκάρη όμως ένα γκόλ που πραγματικά ξεχωρίζει το πέτυχε με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας.

Στις 20 Νοέμβρη του 1974 η εθνική υποδέχονταν στο Καραϊσκάκη την πανίσχυρη Δυτική Γερμανία. Μια Γερμανία που μόλις λίγες εβδομάδες πρίν είχε κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα! Φυσικά κανείς δεν έδινε τύχη στην Ελλάδα. 

 Το παιχνίδι ήτανε ο πρώτος αγώνας των προκριματικών για το Κύπελλο Εθνών Ευρώπης 1976. Τελικά οι γερμανοί δεν κατάφεραν να μας νικήσουν. Το παιχνίδι ήρθε 2-2. Τα γκόλ τα πέτυχαν οι Ελευθεράκης και όπως ήδη είπαμε... ο Δεληκάρης. Όμως επειδή πρώτον δεν περιγράφεται με λόγια... αλλά και για να μην σας κουράσω περισσότερο απλώς δείτε τι γκολάρα πέτυχε απέναντι στον Ζέπ Μάιερ τον θρυλικό τερματοφύλακα των γερμανών (που αργότερα έγινε και προπονητής τερματοφυλάκων της Μπάγιερν Μονάχου "χτίζοντας" μεταξύ άλλων τον τιτάνα Όλιβερ Κάν)!

 

Συνθέσεις των ομάδων >>> 

Ελλάδα: Οικονοµόπουλος - Κυράστας, Γκλέζος (62' Φοιρός), Σιώκος, Ιωσηφίδης, Ελευθεράκης, Δοµάζος, Σαράφης, Τερζανίδης, Παπαϊωάννου (68΄ Ασλανίδης), Δεληκάρης. 

Προπονητής: Αλκέτας Παναγούλιας. 

Δ. Γερµανία: Μάιερ - Φόγκτς, Κρέµερς, Σβάρτσενµπεκ, Μπέκενµπαοuερ, Κούλµαν (76' Κάπελµαν), Γκάιε, Χάϊνκες, Χόλτσεµπαϊν, Βίµερ, Χάινκες
Προπονητής: Χέλμουτ Σέν

Διαιτητής: Ραϊνέα (Ρουµανία). 


Σκόρερς: 12' Δεληκάρης, 51' Κούλµαν, 70' Ελευθεράκης, 82' Βίµερ


 Μάλιστα όταν περίπου έναν χρόνο αργότερα η εθνική μας πήγε στο Ντίσελντορφ για τον "επαναληπτικό" κατάφερε ξανά να μείνει όρθια παίρνοντας ισοπαλία 1-1. Και το γκόλ της Ελλάδας το πέτυχε ξανά ποιός άλλος; Ο Γιώργος Δεληκάρης!



No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG