Friday, October 10, 2014

Μήπως είναι πολύ αργά πλέον;


 Επειδή βλέπω να λέτε και να ρωτάτε για Μπαρτζώκα.... Είχα γράψει χθές κάτι και τελικά όχι μόνο δεν το δημοσίευσα αλλά το έσβησα κιόλας γιατί απλώς... το ξανασκέφτηκα πιο ψύχραιμα...

 Εμείς είχαμε πεί ΠΡΙΝ το καλοκαίρι (τα άρθρα υπάρχουν ανεβασμένα στο μπλόγκ και όχι μόνο εκεί) οτι καλό είναι να απομακρυνθεί ο Μπαρτζώκας!!! Όμως οι Αγγελό τον εμπιστεύτηκαν ξανά... Ίσως και επειδή με τόσο χαμηλό μπάτζετ δύσκολα βρίσκεις κάποιον που θα κανει την μεγάλη διαφορά. Απλώς θυμηθείτε τι ονόματα έπαιζαν για "αντι-Μπαρτζώκας" το καλοκαίρι.... Απο Κατσικάρη μέχρι Σφαιρόπουλο. Έλληνα ήθελαν να φέρουν ξανά άν δεν έμενε ο Μπαρτζώκας! Τώρα ό,τι έγινε έγινε...
 


 Ίσως είναι αργά αυτήν την στιγμή. Ίσως να είναι ρίσκο η απομάκρυνση του αυτήν την στιγμή. Όποιον προπονητή και να φέρουνε θα βρεί μια ομάδα που δεν έχει επιλέξει ο ίδιος του. Και σε περίπτωση αποτυχίας θα έχει έτοιμη την δικαιολογία "Δεν ήτανε δική μου ομάδα".  Ο Μπαρτζώκας κακός προπονητής δεν είναι. Απλώς όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν... δεν κάνει για μια ομάδα μεγάλη όπως είναι ο Ολυμπιακός. Ό,τι και να λέμε όμως οι Αγγελόπουλοι έχουν δείξει πως δεν γουστάρουν να αλλάζουν προπονητές και είμαι σίγουρος οτι θα τον στηρίξουν....

 Με εκνεύρισαν και μένα οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα. Ουσιαστικά είπε οτι έφταιγε όλο το σύμπαν που συνωμώτησε εναντίον μας για να χάσουμε αφού έγιναν απίθανα πράγματα στο τέλος του μάτς. Όμως ούτε μία φορά δεν είπε οτι έκανε ΑΥΤΟΣ λάθη!!!!!! Το μόνο που πρόσθεσε στο τέλος ήτανε "Φταίμε και εμείς οι προπονητές που δεν μπορεσαμε να πείσουμε τους παίκτες μας για το πώς να πάρουν την νίκη...". "Εμείς"... όχι "ΕΓΩ"!!!!!

 Είπε και κάτι ακόμη όμως... Είπε οτι όσοι είναι στον Ολυμπιακό θα παλέψουν τώρα να βγάλουν την ομάδα απο αυτήν την δύσκολη θέση. Ούτε σκέψη να σηκωθεί και να φυγει μόνος του δηλαδή! Απο την αλλη μ'αρέσει η νοοτροπία του "δεν τα παρατάω στα δύσκολα" αλλά ρε γμτ.... καθόλου υπερηφάνια δεν έχει; Και εδώ κολλάει και αυτό που λένε αρκετά παιδιά... Έχει χαθεί η προσωπικότητα της ομάδας που είχε επί Ίβκοβιτς. Θυμηθείτε πως γύριζε απίστευτα μάτς. Όσο κάθετε ο Μπαρτζώκας στον πάγκο όλο και πιο λούζερ προσωπικότητα αποκτάμε.

 Ξέρω... ξέρω ... Θα μου πείτε οτι και με Μπαρτζώκα σηκώσαμε ευρωπαϊκό. Και είμαι και εγώ απο αυτούς που δεν γουστάρουν να φορτώνουν την επιτυχία στον πρώην προπονητή (Ίβκοβιτς) και στο πως η ομάδα ήτανε "στρωμένη". Όμως με τόσα που έχουμε δεί απο τότε έχω αρχήσει πραγματικά να σκέφτομαι μήπως όντως εκείνη η ομάδα έτρεχε με "αυτόματο πιλότο". 



 Για μένα το χειρότερο με τον Μπαρτζώκα είναι αυτό που βλέπω πως δεν έχει την δύναμη (ή μάλλον την προσωπικότητα) να εμπνεύσει τους παίκτες του... δεν έχει την ικανότητα να βελτιώσει παίκτες.... δεν έχει την ηγετική φυσιογνωμία να τους οδηγήσει σε μεγάλες και σημαντικές νίκες. Το να νικήσεις μέσα στο ΟΑΚΑ σε αδιάφορο ουσιαστικά παιχνίδι πρωταθλήματος δεν μου λέει ΤΙΠΟΤΑ. Σε μάτς που κρίνουν τίτλους... τότε πρέπει να είσαι έτοιμος και να δείχνεις τα δόντια σου. Και αυτό ο Μπαρτζώκας δεν το έχει καταφέρει.

 Ελπίζω οι Αγγελόπουλοι να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας. Η σαιζόν μοιάζει σχεδόν τελειωμένη.... όμως στην πραγματικότητα τώρα ξεκινάει.

Υ.Γ.: Όπως έγραψα χθές στο Εφμπί... δεν φταίει μόνο ο Μπαρτζώκας. Φταίνε και οι Αγγελόπουλοι.... φταίνε και οι παίκτες. Στην τελευταία φάση δεν χρειάζεται να έχεις στον πάγκο σου κάποια προπονητάρα για να ξέρεις ώς επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής πως ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις φάουλ!!!Εκτός απο την τελευταία φάση όμως... οι περισσότεροι ήτανε άλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων. Ένας απο αυτούς ήτανε και ο Σπανούλης που θα έπρεπε σε τέτοια μάτς να είναι ηγέτης. Βέβαια τον ξέχασε και ο Μπαρτζώκας στον πάγκο για 20 λεπτά περίπου..... και δεν ξέρω άν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ τους...



Υ.Γ.2: Συγχαρητήρια στον Παπανικολάου που έχει ξεκινήσει πολύ καλά στους Ρόκετς και δείχνει οτι θα κάνει μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ! 

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG