Thursday, October 16, 2014

«Όλοι στον Ολυμπιακό σκέφτονται την Ευρώπη»


 Μπενίτες: «Όλοι στον Ολυμπιακό σκέφτονται την Ευρώπη». Μάλιστα... δείτε αναλυτικά τι είπε: «Πιστεύω ότι αυτήν την στιγμή όλοι στην ομάδα σκέφτονται το πώς θα περάσουν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό, αλλά και γενικότερα να φθάσουν όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη». Ακόμη και για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη που μίλησε.... στο μυαλό του είχε μόνο την Γιουβέντους: «Πιστεύω ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν μικρές ομάδες που μπορούμε να τις κερδίσουμε χωρίς να παίξουμε καλά. Για αυτό πρέπει να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι για τον Εργοτέλη για να πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Αν το πάρουμε θα είναι πολύ καλύτερος και ο τρόπος που θα εμφανιστούμε κόντρα στην Γιουβέντους».

Δεν είπε και κάτι που δεν γνωρίζαμε ήδη..... Απλώς το τονίζω εδώ για να καταλάβει και ο τελευταίος ρομαντικός οπαδός του Ολυμπιακού πως ΚΑΝΕΝΑΣ στην ομάδα δεν νοιάζεται σοβαρά για το πρωτάθλημα ή για παιχνίδια με τον βάζελο ή τον ΠΑΟΚ..... Ο μόνος λόγος που κυνηγάνε τον τίτλο είναι γιατί έτσι βγαίνεις στο Τσου Λου της νέας σαιζόν με όσα αυτό συνεπάγεται.

Όχι μόνο οι ξένοι.... αλλά ακόμη και οι έλληνες ή και ο Μίτσελ ΟΛΟΙ (άντε καλά σχεδόν όλοι...) βλέπουν τον Ολυμπιακό σαν σκαλοπάτι για να πάρουν μεταγραφή σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα... σε μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα. Γιαυτό έρχονται άλλωστε στον Ολυμπιακό. Γιαυτό μας επέλεξαν και ο Κασάμι και ο Μαζουακού και όλοι οι άλλοι.

 Άλλωστε οι ίδιοι οι μάνατζερ τους τους λένε "Πάντε στον Ολυμπιακό... δείτε πόσους παίκτες έχει δώσει σε μεγάλες ομάδες... παίξτε στο Τσου Λου... ανεβάστε τις μετοχές σας εκεί/.... θα σας δεί όλος ο πλανήτης!". Αλλά μην νομίζετε..... ακριβώς τα ίδια τους λέει και η διοικηση του Ολυμπιακού (ναι και ο Μαρινάκης!!!). Μπίζνες....

 Και εμείς μιλάμε για "φανέλες", "ντέμπι" κτλ κτλ. Σιγά μην σκοτωθούνε κιόλας χάνοντας μετά την ευκαιρία να παίξουν απέναντι στην Γιούβε κτλ.

 Λάθος νοοτροπία; Φυσικά είναι λάθος! Όπως όμως λάθος ήτανε και η νοοτροπία του Κόκκαλη που δεν έδινε ΚΑΜΙΑ σημασία στην Ευρώπη και επίσης δεν είχε ιδέα απο μάνατζμεντ (σωστές αγορές και πωλήσεις παικτών, σκάουτινγκ, ακαδημίες, μάρκετινγκ κτλ).

  Η λύση ως συνήθως είναι κάπου στην μέση. Όλα πρέπει να  γίνονται με ένα όριο....... Όμως καλώς ή κακώς δεν είναι στα δικά μας χέρια ο σχεδιασμός της ομάδας.

 Άν υπάρχουν αυτήν την στιγμή μέσα στην ομάδα 3-4 ποδοσφαιριστές που να έχουν ως στόχο να παίξουν επι χρόνια στον Θρύλο και να κλείσουν εδώ την καριέρα τους... ειλικρινά πάλι καλά να λέμε. Και για να πώ την αλήθεια δεν ζητάω και κάτι τέτοιο απο κανέναν τους! Αυτό όμως που ζητάω είναι να μην μας αντιμετωπίζουν μόνο σαν "βιτρίνα" στην Ευρώπη και να παίζουν 3 ταχύτητες πιο αργά στην Ελλάδα... Αυτό που ζητάω είναι να καταλάβουν σε ποιά ομάδα ανήκουν και τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για τα εκατομύρια οπαδούς του! Να καταλάβουν πόσο σημαντικά είναι ορισμένα παιχνίδια! Να καταλάβουν πως όταν φοράς την φανέλα του Ολυμπιακού πρέπει να δίνεις το 100% σε όλα τα μάτς όποιος και νάναι ο αντίπαλος!




No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG