Wednesday, January 29, 2014

Τελικά τα 15 εκατομύρια ήρθανε νωρίτερα...


 Τελικά... τα λεφτά είναι πάνω απ'όλα... Χθές είχα πεί πως θα είναι πολύ μεγάλο λάθος άν πουληθεί ο Μήτρογλου τώρα. Όμως επίσης είχα πεί πως το πιθανότερο είναι το καλοκαίρι να φύγει άν έρθει προσφορά γύρω στα 15 εκ. ευρώ. Τελικά... η προσφορά ήρθε πολύ νωρίτερα αφού η Φούλαμ αδειάζει τα ταμεία της για να αποκτήσει άμεσα τον Κώστα Μήτρογλου! Ο ποδοσφαιριστής πετάει για Λονδίνο για να περάσει ιατρικές εξετάσεις οπότε η μεταγραφή μάλλον θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.



 Καθαρά οικονομικά το καταλαβαίνω... Ο Μήτρογλου ήρθε επι Λεμονή για λιγότερα απο 200 χιλιάδες ευρώ απο την 2η ομάδα της Γκλάντμπαχ. Και τώρα φεύγει με 15 εκ. ευρώ. Η όλη μεταγραφή θυμίζει πάρα πολύ την υπόθεση Νέρι Καστίγιο. Και όπως έδειξε η ιστορία με τον Καστίγιο όταν έχεις τέτοια προσφορά πρέπει να τον δώσεις όσο είναι "καυτός" ο ποδοσφαιριστής γιατί μπορεί έναν χρόνο μετά να μην ενδιαφέρεται πια κανείς. 

 Αγωνιστικά είναι τεράστια απώλεια. Δεν υπάρχουν πολλοί επιθετικοί σαν τον Κώστα σε όλην την Ευρώπη... Διαβάζω οτι ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τον παραγουανό Νέλσον Βαλντέζ ως αντικαταστάτη του Μήτρογλου. O 30χρονος Βαλντέζ έχει συμβόλαιο με την Άλ Τζαζίρα απο τα Αράβικα Εμιράτα μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Οπότε άν όντως υπάρχει συμφωνία είτε θα έρθει ώς δανεικός με οψιόν είτε θα αποκτηθεί με μεταγραφή. 

 Τον Βαλντέζ τον ξέρω απο το 2002 περίπου όταν και έπαιζε στην Βέρντερ και αργότερα στην Ντόρτμουντ. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Όμως τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την κατηφόρα με αποτέλεσμα να φτάσει στα Εμιράτα... Ακόμη όμως και άν είναι σε τέλεια κατάσταση... και πάλι δεν είναι ούτε το δεξί... πόδι του Μήτρογλου!!! Επίσης είναι εντελώς διαφορετικό στύλ επιθετικού. Οπότε υποθέτω πως μάλλον θα πρέπει να αρχήσουμε να συνηθίζουμε τον Σέποβιτς αφού είναι ο μόνος που έχει παρόμοιο στύλ με τον Μήτρογλου. 


 Έφυγε ο Βάις. Είπαμε οκ το καταλαβαίνουμε κυρίως επειδή δεν έπαιζε και τα λεφτά ήταν καλά και δεν τον ήθελε και ο Μίτσελ. Όμως τώρα δυστυχώς φαίνεται πως τα περί "ευρωπαϊκής πορείας" είναι παραμύθια. Διότι όταν βρίσκεσαι στους 16 του Τσάμπιονς Λίγκ και αντιμετωπίζεις την χειρότερη Μάντσεστερ των τελευταίων ετών... πρέπει να δυναμώσεις ακόμη περισσότερο και όχι το αντίθετο. Να παλέψεις για την πρόκριση που θα φέρει και λεφτά και κύρος και θα κάνει και τους οπαδούς της ομάδας ευτυχισμένους. Και άν περνούσε ο Ολυμπιακός την Μάντσεστερ με κανένα γκόλ του Μήτρογλου όλο και κάποια ομάδα θα έσταζε το καλοκαίρι τα απαραίτητα χρήματα για να τον αποκτήσει... Είπαμε καθαρά οικονομικά κάπου το καταλαβαίνω... όμως το θεωρώ εντελώς λάθος στιγμή!!! 


 Τελικά ο Μίτσελ όταν πρίν λίγες μέρες έλεγε οτι "Η μεταγραφολογία αποσπά τους ποδοσφαιριστές μου... δεν μ'αρέσει..." μάλλον ήξερε τι έλεγε! Ά ναι... και μέσα σε όλα αυτά ακούμε οτι ο Ολυμπιακός απέρριψε προτάσεις για Μανωλά και Σάμαρη... Δηλαδή σαν να μας λένε "Είδατε; Δεν ξεπουλάμε... Άντε να είστε και ευχαριστημένοι που δεν δώσαμε και αυτούς..."

 Ο Μίτσελ μέχρι στιγμής έχει κάνει καλή δουλειά. Απομένει να δούμε άν θα μπορέσει να μας εκπλήξει άλλη μια φορά. Άν μπορέσει να αναπληρώσει το κενό του Μήτρογλου είτε με τον Βαλντέζ είτε με τον Σαβιόλα, τον Ολαϊτάν, τον Σέποβιτς ή ίσως με αλλαγή συστήματος.  



No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG