Tuesday, January 28, 2014

Θα ήτανε μεγάλο λάθος η πώληση Μήτρογλου!


 Είχα ήδη απο χθές γράψει οτι ακούγονται φήμες περί σημαντικής προσφοράς για Μήτρογλου και Μανωλά. Τελικά γρήγορα οι φήμες επαληθεύτηκαν αφού η Φούλαμ κατέθεσε πρόταση 11 εκ. ευρώ για τον Κώστα Μήτρογλου! 


 Έντεκα εκατομύρια ευρώ... Ειδικά στην εποχή που ζούμε τα λεφτά είναι πολύ καλά για έναν έλληνα επιθετικό που μόλις φέτος πρώτη φορά απέδειξε την αξία του σε υψηλό επίπεδο και εννοώ το Τσου Λου φυσικά! Διότι στην Ελλάδα μπορεί να τον γνωρίζαμε τον Μήτρογλου όμως στην υπόλοιπη Ευρώπη πόσοι τον ήξεραν; Φέτος με την στήριξη και την εμπιστοσύνη απο διοίκηση και Μίτσελ άρπαξε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν με αποτέλεσμα να θεωρείται πιο σημαντικός ακόμη και απο τον σούπερσταρ Σαβιόλα! Ο Κώστας με τις εμφανίσεις και τα γκόλ του τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την εθνική έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Και μιλάω για ομάδες πολύ μεγαλύτερες απο την Φούλαμ. 



 Ίσως να είναι και αυτός ένας απο τους λόγους που η ομάδα απέρριψε την πρόταση των άγγλων. Ίσως περιμένουν μεγαλύτερη πρόταση είτε απ'την Φούλαμ είτε απο άλλη ομάδα με πιο μεγάλο όνομα. Άλλωστε και ο ίδιος ο Μήτρογλου έχει δηλώσει πολλές φορές πως το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι να παίζει μπάλα για τον Ολυμπιακό και θα έφευγε μόνο για πολύ μεγάλο σύλλογο. Θα φανεί στο μέλλον αν ισχύει αυτό. Προς το παρόν πάντως ο Ολυμπιακός είπε ένα "Όχι" που δεν είναι εύκολο να ειπωθεί όταν πέφτουν τόσα χρήματα στο τραπέζι. Η διοίκηση απέδειξε πως δεν ξεπουλάει κανέναν ποδοσφαιριστή όπως απο διαβάζω τις τελευταίες ώρες απο διάφορους... και αντίθετα κράτησε στον Πειραιά το πιο σημαντικό κομμάτι της επίθεσης της ομάδας! Άλλωστε μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός συμμετέχει στον Τσου Λου και σίγουρα θέλει να παλέψει να περάσει την Μάντσεστερ. Οπότε μια πώληση Μήτρογλου όχι απλώς θα έριχνε πολύ την εμπιστοσύνη των οπαδών προς τον πρόεδρο αλλά θα αποδυνάμωνε σημαντικά και την ομάδα. Διότι μέσα σε 3 μέρες που κρατάει ακόμη η μεταγραφική περίοδος... αντικαταστάτης σοβαρός για τον Μήτρογλου δεν βρίσκεται! Οπότε θα μέναμε με τον Σέποβιτς... Και δεν αναφέρω τους Σαβιόλα και Ολαϊτάν διότι έχουν εντελώς διαφορετικό στύλ και παίζουν πολύ διαφορετικά απο τον Μήτρογλου!



 Πιστεύω πως η απόφαση να αρνηθούν την πρόταση ήτανε πάρα πολύ σωστή. Θα γίνονταν χαμός απο τους οπαδούς της ομάδας και σίγουρα αυτό δεν θα έκανε καλό και στην ομάδα. Όπως είπαμε και αγωνιστικά θα ήτανε μεγάλη αποδυνάμωση. Επίσης άν ο Μήτρογλου πετύχει 1-2 γκόλ απέναντι στην Μάντσεστερ ή άν ο Ολυμπιακός καταφέρει να αποκλείσει τους άγγλους τότε η αξία του (η οικονομική) θα ανέβει ακόμη περισσότερο και ο Ολυμπιακός το καλοκαίρ θα μπορέσει αν τον πουλήσει με περισσότερα χρήματα και μάλιστα σε ομάδα που θα ενδιέφερε περισσότερο και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Άν και προσωπικά πολύ θα ήθελα να τον δώ να μένει για χρόνια.... Όμως αυτήν την στιγμή ειναι το πιο καυτό περουσιακό στοιχείο της ομάδας και άν έρθει καμιά πρόταση 15 εκ. ευρώ απο ομάδα με μεγαλύτερο κύρος... θάναι πολύ δύσκολο να παραμείνει... Άλλωστε το καλοκαίρι θα έχει την ευκαιρία ο Ολυμπιακός να ψάξει και καλύτερα για αντικαταστάτη (απο τώρα θα έπρεπε να αρχήσει το ψάξιμο... για κάθε ενδεχόμενο...). Άν και άποψη μου είναι πως ποδοσφαιριστής με τα στοιχεία του Μήτρογλου πολύ δύσκολα βρίσκεται σε ολόκληρη την Ευρώπη! Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που έχει γίνει περιζήτητος... 



Υ.Γ.: Το ανέκδοτο με την Φούλαμ έχει παραγίνει... Δεν ξέρω πόσοι το θυμάστε... όμως το καλοκαίρι κάθε δεύτερο ποδοσφαιριστή που ήθελε ο Ολυμπιακός ακούγονταν λίγο μετά πως τον γλυκοκοιτάζει και η Φούλαμ με αποκορύφωμα φυσικά το "κλέψιμο" του Μπόατενγκ!!! Και τώρα; Δεν τους φτάνει που πήγαιναν κόντρα όλο το καλοκαίρι... τώρα θέλουν και ποδοσφαιριστές δικούς μας! Δεν ξέρω πόσο "τυχαίο" είναι όλο αυτό. Σαν πολύ άσχημες μανατζεροδουλειές μου φαίνονται και θα ήθελα πολύ να μάθω ποιός ή ποιοί κρύβονται απο πίσω!


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG