Thursday, January 23, 2014

Δεν έπρεπε να είχε φύγει ποτέ...


 Προχθές αναρωτιόμουν άν όντως χρειάζεται να αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός για να καλύψει το κενό του Σιόβα. Όπως φαίνεται όμως ο Μίτσελ δεν έχει τέτοιες απορίες και αντιθέτως επιμένει. Μάλιστα ενώ όπως ακούγεται οι Ίσσα και Καρεμπέ έψαχναν για παίκτη είτε γάλλο είτε απ'την γαλλική αγορά ο Μίτσελ λέγονταν πως έχει ζητήσει ισπανό το όνομα του οποίου ήταν μέχρι πρίν λίγο μυστικό. 

 Ο παίκτης αυτός τελικά είναι ο Ιβάν Μαρκάνο. Ναι... ο ίδιος Μαρκάνο που είχε έρθει δανεικός επι Βαλβέρδε απο την Βιγιαρεάλ. Ο Μαρκάνο ήτανε ένας απ'τους δύο εργάτες του Βαλβέρδε μέσα στο γήπεδο (ο άλλος ήταν ο Φουστέρ φυσικά) και παρόλο που είχε κάνει σε ορισμένα μάτς κάποια σημαντικά λάθη σε βάθος χρόνου απέδειξε την αξία του έχοντας σταθερά καλή απόδοση. Μάλιστα το πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του στην άμυνα του Ολυμπιακού φάνηκε την επόμενη σαιζόν όταν και έλειπε... 


 Άποψη μου είναι πως δεν έπρεπε να είχε φύγει ποτέ. Τουλάχιστον όχι έτσι όπως έφυγε και σε εκείνην την χρονική στιγμή που η ομάδα ήδη είχε σημαντικές αποχωρήσεις. Και τον ήθελε και ο Ολυμπιακός. Όμως το πρόβλημα ήτανε τα 4 εκατομύρια ευρώ που τότε ζητούσε απ'την ομάδα μας η Βιγιαρεάλ για να τον πουλήσει αφού δεν ήθελε να τον ξαναδώσει δανεικό (και όπως αποδείχθηκε καλά έκανε). Έτσι ο Ιβάν επέστρεψε στην Ισπανία... για να φύγει. Η Ρούμπιν Καζάν που είχε την ευκαιρία να τον τσεκάρει απο κοντά στα παιχνίδια του Γιουρόπα Λίγκ με τον Θρύλο πλήρωσε στην Βιγιαρεάλ όχι 4 (όπως ήταν η οψιόν που είχε ο Ολυμπιακός) αλλά 5 ολόκληρα εκατομύρια ευρώ για να τον αποκτήσει! Απο τότε ο ισπανός αγωνίζεται στο ρώσικο πρωτάθλημα. 


 Μία απο τις ενστάσεις που είχα στο προχθεσινό κείμενο για το άν πρέπει να αποκτηθεί αμυντικός τώρα ήτανε το άν θα προλάβει να δέσει με την ομάδα και να μάθει τον τρόπο που παίζουμε. Με τον Μαρκάνο όμως τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει αφού ξέρει τα κατατόπια και θα έχει και έναν προπονητή απ'την πατρίδα του που τον πιστεύει (όπως και τότε με Βαλβέρδε). Επίσης νομίζω πως και μόνο που βλέπει κανείς τον Μαρκάνο αυτόματα στο μυαλό του έρχεται ο Σιόβας (και το ανάποδο φυσικά). Όταν είχα πρωτοδεί τον Σιόβα με την φανέλα του Ολυμπιακού αμέσως είχα σκεφτεί τον Μαρκάνο. Είναι δύο ποσοφαιριστές με όμοιο σωματότυπο και με παρόμοια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους. Και είναι και οι δύο αριστεροπόδαροι κάτι που για τον Μίτσελ προφανώς είναι σημαντικό. Σε αντίθεση με τον Βαλβέρδε ο Μίτσελ τον προορίζει για το κέντρο της άμυνας δίπλα στον Μανωλά αφού ο Αβραάμ θεωρείται (και είναι) ακόμη ανέτοιμος ενώ ο Μιγκέλ Τόρες έχει καταντήσει ανέκδοτο. 

 Για να ολοκληρώσω... τον θεωρώ μια πολύ καλή επιλογή. Όμως δεν νομίζω πως είναι εύκολο να έρθει. Οι ρώσοι όπως είπαμε πλήρωσαν 5 εκ. ευρώ για να τον πάρουν και ακόμη και άν τον δώσουν τώρα δανεικό μέχρι το καλοκαίρι θα ζητήσουν οψιόν ανάλογη με τα χρήματα που και οι ίδιοι πλήρωσαν. Φέτος ο Μαρκάνο είναι βασικός έχοντας αγωνιστεί στις 17 απ'τις 19 αγωνιστικές. Η Ρούμπιν κάνει πολύ άσχημη χρονιά αφού βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας. Ο παίκτης πιστεύω πως σίγουρα θα θέλει να επιστρέψει στον Πειραιά και λόγο Τσου Λου αλλά και λόγω κλίματος και λόγω Μίτσελ κτλ. Θα φανεί στις επόμενες μέρες τι θα γίνει... 


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG