Saturday, June 8, 2013

Ο Χούμπ Στέφενς είναι προπονητάρα!


 Διαβάζω οτι ο ΠΑΟΚ ψάχνει προπονητή και μάλιστα βιάζεται. Οι συζητήσεις με τον Ντομίγκες (που πέρυσι είχε συζητήσει και με τον Ολυμπιακό) απέτυχαν και πλέον στρέφεται το ενδιαφέρον του στον ολλανδό Χούμπ Στέφενς


 ΑΝ όντως υπάρχει δυνατότητα να έρθει αυτός ο προπονητής στον ΠΑΟΚ και στο ελληνικό πρωτάθλημα τότε καλά θα κάνουν να του δώσουν το 1μιση εκατομύριο ευρώ μισθό που ζητάει! Τα αξίζει και με το παραπάνω και θα παρουσιάσει τεράστιο έργο στον ΠΑΟΚ! Μάλιστα είμαι τόσο βέβαιος πως άν έρθει θα πετύχει που έτσι και ολοκληρωθεί η συμφωνία καλά θα κάνει ο Μαρινάκης να ενισχύσει ΣΟΒΑΡΑ τον Ολυμπιακό γιατί ο ΠΑΟΚ του Στέφενς θα είναι πολύ επικίνδυνος αντίπαλος για το πρωτάθλημα!

 Ο ολλανδός ήτανε πάντα γνωστός για την πειθαρχεία του. Πειθαρχία, σκληρή δουλεια και σοβαρότητα είναι τα στοιχεία που πάντα τον χαρακτήριζαν ώς προπονητή. Η αλήθεια είναι όμως πως τα τελευταία χρόνια άλλαξε λίγο τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τους ποδοσφαιριστές του και έγινε λίγο πιο... διπλωματικός... λίγο πιο "μοντέρνος". Και ακριβώς αυτό τον κάνει ακόμη καλύτερο προπονητή διότι κατάφερε και προσαρμόστηκε στα δεδομένα της εποχής που ζούμε! Το ίδιο έκανε άλλωστε και ο γερμανός Γιούπ Χάινκες και τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι (και) φέτος!

 Σαν ποδοσφαιριστής ήτανε 18 φορές διεθνής με την εθνική Ολλανδίας. Έχει παίξει σε Φορτούνα Σιτάρντ και Άιντχοβεν με την οποία και κατέκτησε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1978. Σαν προπονητής έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες κυρίως στην πατρίδα του αλλά και στην Γερμανία όπου είναι ιδιαίτερα σεβαστός. Η μοναδική φορά που εργάστηκε εκτός Ολλανδίας ή Γερμανίας ήτανε το 2009-11 όταν και ήτανε προπονητής της αυστριακής Red Bull Σάλτσμπουργκ. Ακριβώς και γιαυτό μου κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση οτι συζητάει να αναλάβει ομάδα απο την Ελλάδα!


 Ξεκίνησε την προπονητική στις ακαδημίες της Άιντχοβεν και μετά ανέλαβε την Ρόντα. Μετά μετακόμισε στην Γερμανία όπου ώς προπονητής της Σάλκε κατάφερε και κατέκτησε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1997 όπως και το κύπελλο Γερμανόας το 2001 και το 2002! Έχει λατρευτεί απο τους οπαδούς της Σάλκε και μάλιστα το 1999 τον ψήφισαν ώς καλύτερο προπονητή του τελευταίου αιώνα!!! Μετά δούλεψε στην Χέρτα Βερολίνου και στην Κολωνία την οποία βοήθησε να ανέβει απο την 2η κατηγορία στην μπούντεσλιγκα και μάλιστα ώς πρωταθλήτρια της Zweite Liga. Όμως στην συνέχεια παραιτήθηκε και επέστρεψε στην Ολλανδία γιατί η γυναίκα του είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και ήθελε να βρίσκεται κοντά της! Τελικά έγινε ξανά προπονητής στην Ρόντα. Το 2007 επέστρεψε στην Γερμανία ώς προπονητής του Αμβούργου το οποίο βρίσκονταν σε πολύ άσχημη θέση. Κινδύνευε με υποβιβασμό! Ο Στέφενς όχι απλώς έσωσε την ομάδα αλλά κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση κερδίζοντας την έξοδο για το τότε κύπελλο Ιντερτότο! Όταν έληξε το συμβόλαιο του επέστρεψε στην αγαπημένη του Άιντχοβεν και μετά πήγε στην Αυστρία και ανέλαβε την Red Bull. Εκεί δεν τα κατάφερε και απολύθηκε μετά απο σχεδόν 2 σαιζόν. Στην συνέχεια επέστρεψε στην Σάλκε όταν ο εώς εκείνην την στιγμή προπονητής της Ράλφ Ράγκνινγκ παραιτήθηκε λόγω... ψυχολογικών προβλημάτω και κατάθλιψης... Κατάφερε να παίξει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο όμως στην συνέχεια δεν τα πήγε το ίδιο καλά και τελικά απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 2012. 


 Πρόκειται για έναν εξαιρετικό προπονητή. Έναν δάσκαλο του ποδοσφαίρου που άν όντως έρθει και του δώσει ο Σαββίδης ένα αξιοπρεπές μπάτζετ και κυρίως ελευθερία να κάνει όσα αυτός θεωρεί σωστά τότε ο ΠΑΟΚ όντως θα γίνεις ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό! Προσωπικά θα γούσταρα πολύ να τον δώ στην Ελλάδα...



No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG