Saturday, March 19, 2016

Η άμυνα, ο "κλεισμένος" και ο Γούτας!


 Έχει ήδη αρχίσει η μεταγραφολογία για τον Ολυμπιακό. Την ώρα που η ΦΙΦΑ απειλεί οτι θα μας αφήσει εκτός Ευρώπης λόγω του Κοντονή και της διακοπής του Κυπέλλου...... ακούγονται και γράφονται δεκάδες παλιά και νέα ονόματα για την ομάδα μας!

 Εγώ λέω πως άν μέχρι τώρα έπρεπε να κρατάμε μικρό καλάθι.... αυτό το καλοκαίρι καλύτερα να περιμένουμε ακόμη λιγότερα! Οι λόγοι είναι βασικά δύο και τους ανέφερε και τους δύο ο Μάρκο Σίλβα στην χθεσινή συνέντευξη που έδωσε.

Ποιοί είναι αυτοί; 


 Η άθλια εικόνα του πρωταθλήματος μας στο εξωτερικό.... Ποτέ δεν είχαμε καλό ίματς προς τα έξω... αλλά τώρα ό,τι είχε απομείνει το γαμ....ε και αυτό! Οι εικόνες βίας απο τα ελληνικά γήπεδα, τα σχόλια των ποδοσφαιριστών (βλέπε Ρομπέρτο κ.α.) που έχουν ένα "όνομα" στην Ευρώπη και σχολιάζουν με άσχημο τρόπο όσα ζούνε εδώ.... Και φυσικά πάνω απ'όλα οι εξυπνάδες (για να μην πώ άλλη λέξη) του Κοντονή που μαζί με την προπαγάνδα που γίνεται απο τουίτι, τίγρη και Ιβάν ενάντια στο ποδόσφαιρο μας έχουν κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημιά! Και φυσικά πρώτα και περισσότερο απ'ολους απο αυτό πλήγεται ο Ολυμπιακός διότι οι άλλοι ούτως ή άλλως έχουν χαμηλό ταβάνι...

 Ο δεύτερος λόγος είναι οτι φέτος έχει προκριματικά και δεν είμαστε απευθείας στους ομίλους!!!!! Και όπως ειπε ο Σίλβα απο το άν περάσουμε ή όχι θα εξαρτηθεί ο σχεδιασμός ολόκληρης της χρονιάς! Κάτι που μπορεί να "διαβαστεί" και ως ό,τι δεν θα γίνουν σημαντικές κινήσεις πρίν τα προκριματικά και πρίν μάθουμε άν θα είμαστε στους ομίλους ή όχι.............

 Έ βάλτε σε αυτά και την οικονομική κρίση και "έδεσε το γλυκό"! Έτσι θα πάμε σε φθηνές και σίγουρες (όσο γίνεται) λύσεις.

 Προσωπική μου άποψη είναι πως ένας ποδοσφαιριστής μπορεί ήδη να χαρακτηρίζεται ώς "δικός μας". Ποιός; 



 Μιλάω για τον Γιοάν Ταβάρες! Ο γεννημένος στο Τούρ της Γαλλίας Ταβάρες που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός στην Εστορίλ είχε ακουστεί απ'το περασμένο καλοκαίρι για μας μέχρι που αποκτήθηκε τελικά ο Ντα Κόστα. Ο υψηλόσωμος (1,88) αμυντικός είχε συνεργαστεί με τον Μάρκο Σίλβα στην Εστορίλ και μάλιστα έχουν πολύ καλή σχέση! Μέσα στην χρονιά είχε μιλήσει ο Ταβάρες με τα καλύτερα λόγια για τον Σίλβα. Μπορεί πέρυσι να μην έγινε η μεταγραφή αλλά φέτος ο Ολυμπιακός θα πάει λογικά για 2 μεταγραφές στην συγκεκριμένη θέση. Και ο Ταβάρες.... ΜΕΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ φέτος!

 Παίκτης που αποδεδειγμένα αρέσει στον Σίλβα... που μένει ελεύθερος.... που θα είναι φτηνή και σχετικά "σίγουρη" λύση χωρίς μεγάλο ρίσκο (για τον προπονητή τουλάχιστον... το άν θα "πιάσει" είναι άλλο θέμα!).... έ συγνώμη αλλά τον θεωρώ κλεισμένο! Εμπόδια δεν φαίνεται υπάρχουν και πιστεύω πως ο δρόμος του θα τον βγάλει το καλοκαίρι στον Πειραια και τον Ολυμπιακό.

 Τώρα άν με ρωτάτε άν τον θεωρώ άξιο για την ομάδα μας.... Ειλικρινά δεν ξέρω! Δεν παρακολουθώ πρωτάθλημα Πορτογαλίας και έτσι δεν έχω προσωπική άποψη. Φέτος είχε ως τώρα με την Εστορίλ 26 συμμετοχές και 1 ασίστ.

 Γενικότερα πάντως για την θέση του κεντρικού πρέπει "κάτι" να γίνι. Φέτος ήτανε ένα απο τα πιο αδύναμα κομμάτια της ομάδας μας και το πληρώσαμε μεταξύ άλλων και στα μάτς με την Άντερλεχτ. Προσωπικά ήλπιζα πάρα πολύ στον Γούτα αλλά ήρθε με πρόβλημα στους προσαγωγούς το καλοκαίρι και χωρίς να κάνει σοβαρή προετοιμασία έμεινε πολύ πίσω και ουσιαστικέ "χάθηκε".... Τον χειμώνα επέστρεψε στην Ξάνθη δανεικός αλλά και εκεί έχει παίξει λίγο. Μακάρι να επιστρέψει υγιέστατος και να αποδείξει στην προετοιμασία φέτος οτι η ομάδα μπορεί να στηριχτεί σε αυτόν!


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG