Saturday, May 17, 2014

Ντιέγκο, Φαν ντερ Φάαρτ, Ετό... Μερικοί δεν μαθαίνουν ποτέ!


 Για προσωπικούς λόγους έμεινα αναγκαστικά αρκετό καιρό "εκτός δράσης". Όμως αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που δεν έχω γράψει τίποτα τον τελευταίο καιρό. Έχω επιστρέψει εδώ και μερικές εβδομάδες όμως ειλικρινά δεν με εμπνέει τίποτα. Τουλάχιστον μέχρι τώρα...

 Βλέπω την δυσαρέσκεια (και το άγχος) που υπάρχει σε πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Ίσως βέβαια φταίω εγώ διότι γενικότερα τον τελευταίο χρόνο έχω χάσει λίγο το ενδιαφέρον για το ελληνικό πρωτάθλημα. Και γιαυτό ξεκάθαρα φταίει το άθλιο επίπεδο της σούπερλιγκ. Όταν ουσιαστικά καθαρίζεις τον τίτλο απ'τον Οκτώβριο... όταν η ΑΕΚ πανηγυρίζει που νικάει κάτι χωριά στην 3η κατηγορία... όταν ο ΠΑΟΚ όσο και να έχει ανέβει επίπεδο εξακολουθεί να πνίγεται στο κόμπλεξ και να εκπνέει "κάτι¨ που στα μάτια μου τον εμποδίζει να τον πάρω στα σοβαρά... και όταν ο ΠΑΟ πανηγυρίζει γιατί πέρασε στα προκριματικά του Τσου Λου επειδή είναι ο μονόφθαλμος ανάμεσα στους τυφλούς... έ σόρρυ αδέρφια αλλά εγώ δεν τρελένομαι όπως κάποτε... Ακριβώς γιαυτό πρέπει να ανέβει το επίπεδο των αντιπάλων μας αλλά και του πρωταθλήματος γενικότερα. Όμως αυτό είναι άλλο θέμα. 



 Όπως είπα δεν καταλαβαίνω γιατί σκάνε ορισμένοι τόσο πολύ. Καταρχήν πρέπει να πώ οτι δεν μαθαίνουμε απο το παρελθόν! Τόσα και τόσα χρόνια κάθε χρόνο (ή σε κάθε μεταγραφική περίοδο) γίνεται το ίδιο πανηγύρι! Γράφουν τα σάιτ και οι εφημερίδες (ελληνικές και ξένες) και ό,τι όνομα και να γραφτεί εμείς το πιστεύουμε και όταν μετά δεν έρθει ο παικταράς αρχίζουμε τα καντήλια. Συγνώμη αλλά εγώ δεν δίνω πλέον ΚΑΜΙΑ σημασία σε όσα γράφουν οι εφημερίδες. Όταν κάτι είναι "χειροπιαστό" και αληθινό αργά ή γρήγορα θα φανεί. Άλλωστε πόσες φορές έχουμε ακούσει ακόμη και για κλεισμένους παίκτες και τελικά δεν ήρθανε ποτέ. 

 Δεν χρειάζεται να σκάμε και να αγχωνόμαστε. Διαβάζω τρελά πράγματα για Ετό, Φάν Ντερ Φάαρτ, Ντιέγκο κ.α. Παρακαλώ; Είχε σήμερα ο "Πρωταθλητής" δήλωση του Ντιέγκο "Δεν επιλέγω ομάδα για τα χρήματα" και λίγες ώρες μετά ακούγεται πως έχει ήδη υπογράψει με τρελά λεφτά στην Φενέρ που μάλιστα είναι τιμωρημένη και δεν θα παίξει φέτος στην Ευρώπη! Δηλαδή καθαρά για τα χρήματα και μόνο! Δεν ξέρω τι απο όλα αυτά ισχύει πραγματικά όμως ρε μάγκες... δεν είμαστε πια παιδιά! Μην αφήνετε να μας "παίζουν" έτσι! Κατακλαβαίνω την τρέλα για τον Θρύλο μας όμως όπως είναι τα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα νομίζω πως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ειλικρινά δεν πίστεψα ούτε μία στιγμή τα όσα γράφονται για τους 3 παικταράδες. Ο Ντιέγκο θα παίξει τελικό Τσου Λου και εύκολα θα βρεί δυνατό συμβόλαιο σε άλλη ομάδα άν δεν μείνει στην Μαδρίτη όπου λήγει το συμβόλαιο του. Ο Φάν Ντερ Φάαρτ παίζει ακόμη μπαράζ με το Αμβούργο απέναντι στην Φύρτη και άν καταφέρει να σωθεί το Αμβούργο (παρά το 0-0 του πρώτου αγώνα πιστέυω θα σωθεί) τότε το πιθανότερο είναι να παραμείνει στην Γερμανία και το Αμβούργο αφού ξέρω πως νιώθει καλά εκεί. Όσο για τον Ετό....ούτε καν να το σχολιάσω δεν θέλω. 

 Είπα πως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Για μένα αυτό σημαίνει πως ήδη και χωρίς να γίνει καμία μεταγραφή ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα. Όμως άν όπως δήλωσε ο Μαρινάκης έχει ήδη κλήσει ο Πουλίδο (ο ίδιος δηλώνει οτι δεν ξέρει τίποτα για υπογραφές όμως αυτό δεν μου λέει τίποτα αφού μπορεί απλώς να θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους μέχρι να είναι όλα επίσημα...) και κλείσουν και οι Ντιόπ και ένας αντι-Κάμπελ είμαστε αρχικά ήσυχοι. Και χρόνος υπάρχει υπεραρκετός. Άλλωστε για μένα οι Ίσσα και Καρεμπέ απέδειξαν με την δουλειά που έχουν κάνει μέχρι στιγμής πως αξίζουν την εμπιστοσύνη μας! Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που δεν αγχώνομαι. Ένας ακόμη λόγος είναι η παραμονή του Μίτσελ στον πάγκο. Ο ισπανός προπονητής ζήτησε απο τον Μαρινάκη σοβαρή ενίσχυση για να παραμείνει και αρκετές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα και είμαι βέβαιος πως ο πρόεδρος θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον ικανοποιήσει. Τώρα αυτό σημαίνει οτι θα έρθουν Φάν ντερ Φάάρτ,  Ντιέγκο και Ετό κτλ; Δεν το πιστεύω.... Και καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι για να μην απογοητευόμαστε χωρίς λόγο. Αν όντως σκάσει κάποια βόμβα που θα μας βοηθήσει να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη... καλώς να σκάσει!!! Μέχρι τότε όμως ηρεμία! Τα πράγματα στον Ολυμπιακό πάνε καλά νομίζω και δεν βλέπω γιατί τόση τρεμούρα. Ρίξτε μια ματιά προς Θεσσαλονίκη μεριά.... για γέλια και για κλάμματα το "συλλαλητήριο" τους!



Υ.Γ.: Πέρα απο το άν πιστεύω ή όχι άν μπορούν να έρθουν οι Ντιέγο ή Φάν Ντερ Φάαρτ... και οι δύο είναι παικταράδες και ΙΔΑΝΙΚΟΙ "αντι-Ιμπαγάσα". Τους ξέρω καλά και τους δύο ποδοσφαιριστές αφού τους παρακολουθώ πολλά χρόνια. Έχουν παρόμοιο στύλ παιχνιδιού. Παίζουν σαν κλασικά 10άρια. Δεν τους αρέσει να τρέχουν πολύ ή να μαρκάρουν. Έχουν εκπληκτική πάσα και οργανώνουν ηγετικά το παιχνίδι, έχουν τρομερά σούτ και πολύ καλά "στημένα", είναι γενικότερα ηγέτες. Το αρνητικό ή έστω αυτό που θα φοβόμουν και στους δύο (και ειδικά στο Ντιέγκο) είναι ο χαρακτήρας τους αφού και οι δύο δεν είναι ιδιαίτερα "εύκολοι" ώς προσωπικότητες... Τους αρέσει να ξεχωρίζουν με όλα όσα αυτό φέρνει μαζί του. Εντός και εκτός γηπέδου....  Όμως φυσικά θα χαιρόμουν πολύ άν έρχονταν ένας απ'τους δύο.



No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG