Wednesday, October 2, 2013

Ο Άγιος... ο Ρομπέρταρος και ο εκτελεστής έφεραν το 3-0!


 Κάποιος μεγάλος Άγιος προσέχε σήμερα τον Ολυμπιακό! Και δεν εννοώ τον Ρομπέρτο!!! Νικήσαμε 3-0 μια ομάδα που έπαιξε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο απο εμάς!!!! Μια Άντερλεχτ που έπαιξε "φρέσκο" και νεανικό επιθετικό ποδόσφαιρο! Ρομπέρτο, Μήτρογλου και ο καλός Θεούλης είναι οι λόγοι για το σημερινό διπλό σε ένα μάτς όπου και η ομάδα και ο Μίτσελ έκαναν αμέτρητα λάθη!!!!!!




Τα μόνα στοιχεία όπου ξεχωρίσαμε ήταν η ΕΜΠΕΙΡΙΑ μας σαν ομάδα κάτι που η Άντερλεχτ δεν έχει. Ξεκίνησαν με έναν 16χρονο, δύο 19χρονους και δύο 20χρονους βασικούς! Και αυτό το πλήρωσαν! Και μην μου πείτε "είμαστε και εμείς νέα ομάδα". Δεν έχει σημασία αυτό. Ο Ολυμπιακός σαν σύλλογος έχει μάθει απο τέτοια μάτς τα τελευταία χρόνια!!! Και φυσικά το δεύτερο είναι η εκτελεστική δεινότητα του Μήτρογλου που σε 2 φάσες έχει κάνει 3 γκόλ!!!
Ο Μαρινάκης τρίβει τα χέρια του. Άλλο ένα τέτοιο μάτς απο τον Κώστα και το καλοκαίρι τον πουλάει άνετα για 10 εκ. ευρώ!



 Για την τρικυμία στην άμυνα ΔΕΝ φταίει η ίδια η άμυνα. Τουλάχιστον όχι οι Σιόβας και Μανωλάς που πάλεψαν και τα έδωσαν όλα και μας έσωσαν και οι δύο σε αρκετές φάσεις. Το πρόβλημα ήτανε κυρίως στα χάφ όπου Εντιγκά και Σάμαρης έκαναν κακό παιχνίδι. Ο Εντιγκά ήταν ανύπαρκτος στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο βελτιώθηκε λίγο αλλά και πάλι ήταν κακός. Το μόνο που τον "σώζει" στα μάτια μου είναι η έλλειψη ρυθμού και παιχνιδιών.  Επίσης πιστεύω πως δεν τον βόλεψε καθόλου ο ρόλος που του έδωσε ο Μίτσελ. Για μένα πρέπει να παίζει πιο πίσω ως κόφτης και να έχει 2 κεντρικά χάφ μπροστά του.


 Ο Σάμαρης είναι δουλευταράς και ψυχάρα... Όμως για να σταθεί στον Ολυμπιακό πρέπει να σοβαρευτεί και να διώξει το άγχος που τον πιάνει και τον κάνει να τρέμει με αποτέλεσμα να κάνει χαζά λάθη όπως το πέναλτι! Ο Σάμαρης παίζει ακόμη σαν "Σάμαρης του Πανιώνιου". Για να σταθεί στον Ολυμπιακό όμως πρέπει να γίνει ο "Σάμαρης του Ολυμπιακού"! Καταλάβατε τι εννοώ; Η φανέλα του Ολυμπιακού θέλει @@!!! Νάναι καλά ο Ρομπέρταρος!!! 
 



 Ο Μανιάτης έκανε καλό μάτς σαν δεξί μπάκ και εκεί πρέπει να παίζει εκτός και άν ο Σαλίνο ξαφνικά μεταμορφωθεί προς το καλύτερο οπότε και ο Μανιάτης επιστρέψει στα χάφ για να βοηθήσει στο συμμάζεμα του κέντρου. Αριστερά ο Μπόνγκ παλεύει, τρέχει, έχει πνευμόνια.... ΑΛΛΑ ούτε αμυντικάρα είναι ΟΥΤΕ επιθετικά είναι κάτι το εξαιρετικό. Ο Χολέμπας άν τους βάλουμε σε "ζυγαριά" κερδίζει εύκολα και αυτό λέει πολλά.....

 Ο Σαβιόλα στην ηλικία που είναι έκανε ακριβώς όσα θέλουμε να κάνει. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο! Μην ακούω βλακίες για σαπάκι και τέτοια επειδή έχασε μια φάση! Έβγαλε και εκπληκτική ασίστ στον Μήτρογλου για το 1-0.

 Ολαϊτάν και Βάις δεν έδειξαν πολλά όμως δεν φταίνε αυτοί!!! Δεν τροφοδωτήθηκαν σχεδόν ΚΑΘΟΛΟΥ!!! Τί να σου κάνουν μετά; Έτρεξαν, πάλεψαν... ό,τι μπορούσαν έκαναν. 




 Είχα γράψει την Κυριακή στο τελευταίο άρθρο στον RedOnAir πως άν ήμουν Μίτσελ θα ξεκινούσα με 3 χάφ στο κέντρο. Και νομίζω πως δικαιώθηκα. Ο Ολυμπιακός σήμερα έχασε το κέντρο! Μόνο απο ΤΥΧΗ και χάρη στην εμπειρία μας σαν ομάδα και χάρη στην ποιότητα συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών πήρανε το μεγάλο διπλό! Έιχα γράψει λοιπόν πως προτιμώ να ξεκινήσει με καθαρό αμυντικό χάφ τον Εντιγκά και μπροστά τους τους Σάμαρη (ως στήριγμα) και τον Μασάντο (που μπορεί και να μαρκάρει αλλά μπορεί να δημιουργεί και παιχνίδι). Όπως είχα γράψει "Ο Μασάντο μπορεί να παίξει σκληρά και να μαρκάρει όμως ταυτόχρονα απο αυτόν πρέπει να ξεκινάνε οι επιθέσεις όταν η ομάδα αναπτύσσεται απο το κέντρο. Επίσης έχει καλά στημένα". Δυστυχώς όμως ο πορτογάλος είναι ανέτοιμος ακόμη μετά τον τραυματισμό που είχε. Περίπου τα ίδια και ο Γιαταμπαρέ. Και ποιόν να έβαζε στην θέση του; Ίσως τον Ολαϊτάν! Μην γελάτε! Ο Ολαϊτάν στην εθνική Νιγηρίας έχει παίξει ακόμη και αμυντικό χάφ! Θα μπορούσε να κάνει ακριβώς την δουλειά (έστω σε κάποιο βαθμό) που θα θέλαμε απ΄τον Μασάντο. Επίσης θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει με τον Φουστέρ. Και στα άκρα να είχε Βάις και Κάμπελ και στην επίθεση μόνο του τον Μήτρογλου.

 Ό,τι και να λέμε.... όπως και να ήρθε το αποτέλεσμα.. ΗΡΘΕ!!! Μόνο αυτό μετράει! Και ο Ρέχαγκελ με την τύχη στο πλευρό του σήκωσε το Γιούρο! Άν είναι να νικάμε κάθε μάτς 3-0 άς παίζει με όποιους θέλει και όπως θέλει! Δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας Ολυμπιακός που να μην χάρηκε με την νίκη και το αποτέλεσμα;;;;; Στην τελική τους 3 βαθμούς θέλαμε και τους πηραμε! Εννοείται πως για να έχουν ΑΞΙΑ πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε τους βέλγους και στο Καραϊσκάκη! Και με την Μπενφίκα πρέπει οπωσδήποτε νίκη εντός έδρας. Απο εκεί και πέρα άν πάρουμε αποτέλεσμα και στην Πορτογαλία (έστω ισοπαλία) τότε έχουμε την 2η θέση. Όμως άς μην κοροϊδευόμαστε. Με εμφάνιση αντίστοιχη με την σημερινή στην Πορτογαλία θα φάμε 3 γκόλ στο κεφάλι!!! Πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ η ομάδα.



Υ.Γ.: Το έχω πεί πολλές φορές αλλά η ομάδα έχει ανάγκη τον αρχηγό της! Όχι μόνο για καθαρά αγωνιστηκούς λόγους αλλά και για ψυχολογικούς! Αλλιώς είναι να έχεις τον Αβραάμ μέσα στο γήπεδο! Με επιστροφή Αβραάμ στην αμυνα μπορεί ο Σιόβας ακόμη και να προωθηθεί και να παίξει ώς χάφ σε κάποια μάτς... Νομίζω πως την έχει αυτήν την θέση ο Σιόβας!

Υ.Γ.2: Όταν επιστρέψει ο Μιγκέλ Τόρες με βάση τα όσα έχουμε δεί μέχρι τώρα πρέπει να μπεί στα χάφ... Δεξιά καλύπτει ο Μανιάτης και για την Ελλάδα αρκεί και ο Σαλίνο. Βασικά για να δούμε κιόλας... θα παίξει και ποτέ; Κάτι δεν μου κάθεται καλά στην υπόθεση του!



No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG