Monday, June 11, 2012

Τα λάθη του Ολυμπιακού στην υπόθεση Φορτούνη

 Διαβάζω σήμερα στα αθλητικά σάιτ ότι ο Ολυμπιακός ρώτησε επίσημα την Καιζερσλάουτερν για τον Κώστα Φορτούνη. Η απάντηση της γερμαντικής ομάδας ήταν πως πολύ ευχαρίστως τον πουλάνε. Άλλωστε πέσανε απο την μπούντεσλιγκα και πλέον τα οικονομικά τους είναι περιορισμένα. Μόνο που υπάρχει ένα μικροοοοό πρόβλημα... ζητάνε 2 εκατομύρια για τον Κώστα! 


 Μα καλά δεν ντρέποντε; Ολόκληρος Ολυμπιακός έκανε πρόταση και αντί να τον στείλουν πακέτο αμέσως στον Πειραιά ζητάνε και χρήματα; Ή για να το πώ όπως το λέει ο "Πρωταθλητής" ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ ΖΗΤΗΣΑΝΕ!!! Ρέ τους αλήτες.... δηλαδή για έναν παίκτη τον οποίο πέρυσι αγόρασαν 800.000 ευρώ απο τον Αστέρα Τρίπολης ζητάνε φέτος 2 εκατομύρια απο τον Ολυμπιακό. 


 Μήπως όμως έχουν δίκιο; Ο Φορτούνης είναι μόλις 19 ετών, έπαιξε μια γεμάτη σαιζόν στην Γερμανία όπου ήτανε βασικός στην Καιζερσλάουτερν, είναι διεθνής με την εθνική Ελλάδος και συμμετάσχει στο ευρωπαικό όπου στην πρώτη του συμμετοχή ήταν απο τους παίκτες που αλλάξανε την ροή του αγώνα και έτσι η Ελλάδα παραλίγο να πάρει ακόμη και την νίκη με παίκτη λιγότερο. Δηλαδή πόσα έπρεπε να ζητήσουν; Να ρωτήσω και κάτι ακόμη; Ο Ολυμπιακός για τον Φετφατζίδη πόσα θα ζητούσε; Μάλλον πάνω απο 2 εκατομύρια... σωστά; Εγώ λέω πως άν η ομάδα πραγματικά θέλει τον Κώστα Φορτούνη καλά θα κάνει να δώσει τα 2 εκ΄. στους γερμανούς. Γιατί το πιθανότερο είναι η αξία του τις επόμενες ημέρες να ανέβει ακόμη περισσότερο. Και άν ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθημένος να δώσει 2 εκ. όπως πέρυσι δεν ήθελε να δώσει 450-500 χιλ. στον Αστέρα (τόσα ζητούσε), οι γερμανοί δεν ανησυχούν... σίγουρα θα βρεθεί κάποια ομάδα να τα δώσει! 


 Επειδή υπάρχει αρκετός κόσμος που ρωτάει να μάθει τι έγινε πρίν απο μερικά χρόνια και δεν έμεινε ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό ας πάμε να το δούμε λίγο πιο αναλυιτικά. Ο Φορτούνη πήγε στον Ολυμπιακό το 2006 σε ηλικία 14 ετών. Τον "ανακάλυψαν" στα Τρίκαλα και τον φέρανε στην Αθήνα και έγινε μέλος της εφηβικής ομάδας. Μάλιστα έμενε μόνιμα στους ξενώνες του ΟΣΦΠ στο Ρέντη. Μόνος του χωρίς τους γονείς του. Όπως είναι λογικό για ένα παιδί στην ηλικία του (νομίζω δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορίσει για αυτό) είχε δυσκολίες να προσαρμοστεί στην ζωή στην Αθήνα. Εδώ είναι το πρώτο λάθος του Ολυμπιακού καθώς έπρεπε και τον Κώστα όπως και τα άλλα παιδιά να μην τα αφήσουν μόνα τους αλλά να τα προσέχουν περισσότερο και να στηρίζουν ψυχολογικά. Οι υποχρεώσεις που είχε στην ομάδα τον δυσκόλεψαν πολύ και είχε πρόβλημα να συνδιάσει την μπάλα με το σχολείο. Σαν να μήν έφταναν όλα αυτά είχε ένα σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα παρέα με τον συμπαίκτη του ... τον αριστερό μπάκ Βαλεριάνο. Το παράπτωμα το χρέωσαν κυρίως στον Φορτούνη και στην ουσία ήταν η αφορμή που έψαχνε ο τότε προπονητής του Χροστόπουλος για να τον διώξει απο τα τμήματα υποδομής αφού τον κατηγόρησε πως είναι τεμπέλης και απείθαρχος! Ο Φορτούνης έκανε παράπονα στους δικούς του ότι δεν τον στηρίζει κανείς στον Ολυμπιακό και πως αισθάνεται μοναξιά (μικρό παιδί ήταν...). Έτσι αποχώρησε απο τους ερυθρόλευκους (το 2ο λάθος).


 Όταν έφυγε απο τον Ολυμπιακό γύρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του και αγωνίστηκε στον Ασκληπιό Τρικάλων. Εκεί τον είδανε οι άνθρωποι του Αστέρα και πλήρωσαν 50.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν! Ένα χρονο μετά και αφού είχε πολύ καλές εμφανίσεις με τον Αστέρα ο Ολυμπιακός πρόσφερε περίπου 200.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Όμως η ομάδα του ζήτησε 450.000 τις οποίες ο Ολυμπιακός δέν έδινε (το 3ο λάθος). Λίγες μέρες αργότερα ήρθε ξαφνικά πρόταση απο την Καιζερσλάουτερν ύψους περίπου 800.000 ευρώ και η Τρίπολη τον τύλιξε με φιόγκο και τον έστειλε στην Γερμανία χωρίς δεύτερη σκέψη!


 Στον Ολυμπιακό βλέποντας την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή έχουν αρχίσει να ψάχνονται και να ρωτάνε να μάθουν τους λόγους που ο Κώστας χάθηκε απο την ομάδα. Αυτό που είναι γνωστό είναι πως στο Ρέντη κάνουν "παρέλαση" σχεδόν καθημερινά τόσο οι πατεράδες ορισμένων παιδιών όσο και διάφοροι πονηροί μάνατζερ που κοιτάνε φυσικά να σπρώξουν τους δικούς τους παίκτες και να κάνουν κουμάντο στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο. Ο Ολυμπιακός επί εποχής Κόκκαλη αλλά και μέχρι πέρυσι ποτέ δεν έδινε πολλά λεφτά για μικρούς σε ηλικία παίκτες (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Φέτος όμως ο Μαρινάκης θέλει να φτιάξει δυνατή ομάδα νέων γιατί θα πάρει μέρος στο Τσάμπιονς Λίγκ νέων

 Το πήρανε χαμπάρι οι μάνατζερ και έχουν πλακώσει... και προτείνουν ένα σωρό παιδιά με πολύ (ή και λίγο...) ταλέντο. Το ίδιο κάνουν και γνωστοί μπαμπάδες... οι γνωστοί των γνωστών δηλαδή... Το θετικό είναι ότι υπάρχει πλέον ένας προπονητης γερμανός (Μπέρντ Στόρκ) στις ακαδημίες που δεν καταλαβένει απο τέτοια αλλά εξετάζει προσεκτικά τον κάθε ποδοσφαιριστή για να δεί άν του κάνει για την ομάδα νέων ή όχι. Σύμφωνα με τον "Γαύρο" τις τελευταίες μέρες είδε τους Βαλεριάνο, Λεάντρο και Βάντερσον και έμεινε ικανοποιημένος κυρίως απο τον τρίτο. Τώρα θα δεί τον Κρητικό που επέστρεψε απο τον δανεισμό του στην Κέρκυρα και τις επόμενες ημέρες θα παρακολουθήσει και άλλα παιδιά όπως τον Σκουδουλάκη απο τα Χανιά (είχε δοκιμαστεί και πέρισυ) και έναν 15χρονο τερματοφύλακα απο την Αλεξανδρούπολη ύψους 1.90! 

 Φαίνεται πως γίνεται επιτέλους σοβαρή και σωστή δουλειά και θυμίζει κάπως την εποχή που υπεύθυνος ήταν ένας άλλος γερμανός προπονητής ο Χέρμαν Βερμιούλεν. Δυστυχώς και αυτόν τον έφαγε το παρασκήνιο. Άλλωστε πρίν δύο χρόνια παραλίγο θα διώχνανε και τον Φετφατζίδη γιατί τους φάνηκε πολύ κοντός... και τώρα θα τον κυνηγούσε ο Ολυμπιακός σε καμιά άλλη Καιζερσλάουτερν όπως γίνεται δυστυχώς με τον Φορτούνη!

Υ.Γ.: Σύμφωνα με τον "Γαύρο" ο Ιμπάνιεθ μιλάει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον Βαλβέρδε και είναι κοντά σε συμφωνία... συγνώμη αλλά αυτός δεν έφυγε για να είναι κοντά στην οικογένεια του; Τί έγινε; Θα πάει όλη η φαμίλια Βαλβέρδε στην Μόσχα; Η Αθήνα και ο Πειραιάς δεν τους άρεσαν; Άν γίνει κάτι τέτοιο θα χάσει ένα τεράστιο μέρος των οπαδών που τον αγάπησαν και τον στήριξαν! Θα είναι κοροιδία και ντροπή... και ο δρόμος για μελλοντική επιστροφή στον Ολυμπιακό θα είναι πλέον μάλλον σφραγισμένος! Με τί μούτρα να αντικρίσει άλλωστε τον Μαρινάκη μετά... εκτός και αν ο Μαρινάκης γνωρίζει κάτι που εμείς δεν ξέρουμε! Φυσικά πολύ πιθανό είναι και το ενδεχόμενο το δημοσίευμα να είναι πατάτα όπως άλλα παρόμοια τον τελευταίο μήνα.


Υ.Γ.2: Ο Μανωλάς έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του μήνα με την ΑΕΚ. Γιαυτό δεν γίνετε να ανακοινωθεί μέχρι την 1η Ιουλίου.

Υ.Γ.3: 300.000 ευρώ η διαφορά με τον Μέλμπεργκ.... ντροπή... και για τις 2 πλευρές! Ειδικά μετά τον τραυματισμό του Αβραάμ δώστε του τα να τελειώνουμε...

Υ.Γ.4: Ελπίζω αυτά που γράφει ο "Γαύρος" σχετικά με το ότι ο Ολυμπιακός θα αποσύρει τους παίκτες του απο την εθνική άν δεν αλλάξει το ιατρικό τήμ να είναι απλώς υπερβολές ή έστω μοχλός πίεσης προς την ΕΠΟ. Γιατί άν συμβεί αυτό στα αλήθεια θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος πιστέυω.

Υ.Γ.5: Ο Μπέρντ Στόρκ δέν είναι κανένας τυχαίος. Στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής είχε 171 συμετοχές στην μπουντεσλίγκα και πέτυχε 8 γκόλ. Έμεινε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ για έξι χρόνια. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο έγινε βοηθός προπονητή του Γιούργκεν Ροέμπερ και τον ακολούθησε σε Στουτγάρδη, Χέρτα Βερολίνου, Βόλφσμπουργκ, Παρτιζάν Βελιγραδίου και Ντόρτμουντ! Αμέσως μετά έγινε πρώτος προπονητής και πρίν δύο χρόνια ήταν ο προπονητής της εθνικής ομάδας του Καζακστάν! Απο κάτω σας έχω και μια φώτο του απο την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής μαζί με αυτόγραφο!


3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Υ.Γ.: Σύμφωνα με τον "Γαύρο" ο Ιμπάνιεθ μιλάει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον Βαλβέρδε και είναι κοντά σε συμφωνία... συγνώμη αλλά αυτός δεν έφυγε για να είναι κοντά στην οικογένεια του; Τί έγινε; Θα πάει όλη η φαμίλια Βαλβέρδε στην Μόσχα; Η Αθήνα και ο Πειραιάς δεν τους άρεσαν; ap oti eixa mathei de neixe idiko sxoleiostin ellada pou paei to paidi tou o ernesto .sti rosia isos exei......

    ReplyDelete
  3. Entelos tixaia gnorizo oti iparxei eidiko sxoleio file mou! To an den tou aresei to epipedo tou sigkekrimenou sxoleiou i an den milane Ispanika auto einai diaforetiko thema. An kai exo tin entiposi pos o Marinakis tha tou evriske kapoia lisi an to zitouse o Valverde. Tin alitheia mallon den tha tin mathoume pote! Euxaristo gia to sxolio sou!

    ReplyDelete

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG