Tuesday, December 6, 2011

Τι απέγιναν όσοι έφυγαν απο τον Θρύλο;

 Τι απέγιναν οι παίκτες που έφυγαν απο τον Ολυμπιακό; Παίκτες που έμειναν ελεύθεροι ή που πουλήθηκαν αφού δεν είχανε μέλλον στον Πειραιά. Θα ασχοληθώ κυρίως με ποδοσφαιρτές που έχουν δηλώσει ή έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι αδικήθηκαν ή δεν πήρανε αρκετές ευκαιρίες να δείξουν το ταλέντο τους όσο βρίσκονταν στην ομάδα! Ποδοσφαιριστές που έφυγαν αφήνοντας μια πικρή γεύση στον κόσμο και στην ομάδα είτε λογω των δηλώσεων τους (π.χ. Μαρέσκα) είτε λόγω των πράξεων τους (π.χ. Λέτο). Αντίθετα δεν θα ασχοληθώ και δεν θα αναφέρω παίκτες που απλώς είχανε κλείσει τον κύκλο τους στην ομάδα και η αποχώρηση τους ήταν κάτι φυσιολογικό (π.χ. Ζεβλάκοφ, Πατσατσόγλου, Πάντος, Στολτίδης κτλ). Για να μην γίνει η λίστα ατελείωτη θα περιοριστώ στα τελευταία τρία χρόνια! Άν πήγενα ακόμη πιο πίσω θα συναντούσαμε παίκτες όπως τον Ρίμπο... τον Χούλιο Σέζαρ...τον Μπούτινα...τον Μάριτς...τον Μπόρχα...τον Αρτσούμπι... και άλλους! Με λίγα λόγια η λίστα δεν θα τέλειωνε με τίποτα!


 Άς δούμε λοιπόν τί απέγιναν κάποιοι παλιοί αγαπημένοι μας παίκτες... παίκτες κάποιους εκ των οποίων λατρέψαμε και πλέον αγνοούμε πλήρως τα ίχνη τους! Θα ξεκινήσω απο τις πιο... πρόσφατες περιπτώσεις.


Γιάννης Παπαδόπουλος

Βρήκε ομάδα στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Δέν έχει καταφέρει ακόμη ούτε να σκοράρει ούτε να βγάλει κάποια τελική πάσα όμως έχει κάνει κάποια επικύνδινα μακρινά σούτ και οι γερμανοί είναι μάλλον ευχαριστημένοι μαζί του γιαυτό και έχει ξεκινήσει βασικός στα περισσότερα απο τα 11 παιχνίδια που έχει μέχρι στιγμής αγωνιστεί. 
Πρόβλεψη μου: Πρέπει να δουλέψει πολύ αν θέλει να ξεχωρίσει. Παίκτες δυνατοί σαν τον Παπαδόπουλο υπάρχουν αρκετοί στην Γερμανία. Άν θέλει να κάνει καριέρα πρέπει να βελτιώσει την πάσα του και να προσπαθήσει να σκοράρει. Μόνο έτσι θα ξεχωρίσει. Ομάδα θα βρίσκει πάντα γιατί είναι καλός αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση παίκτης επιπέδου Ολυμπιακού ή εθνικής ομάδας και σωστά έφυγε.


Matt Derbyshire


Δανεικός στην Μπλάκμπερν... δανεικός στην Μπέρμιγχαμ... τελικά πήγε ώς ελεύθερος στην Νότιγκχαμ Φόρεστ! Απο τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας στην Ελλάδα... κυρίως επειδή χάρισε στον Ολυμπιακό το κύπελλό με την εκπληκτική του εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ όπου μάλιστα αγωνίστηκε χτυπημένος. Ο κόσμος τον αγάπησε... ο Βαλβέρδε καθόλου! Για να πώ την αλήθεια και εγώ τον ήθελα στην ομάδα όμως απο την άλλη δείτε τι έχει κάνει στην Αγγλία. ΤΙΠΟΤΑ! Οπότε μπορεί κάπου και να έχει δίκιο ο βάσκος... Φέτος σε 12 μάτς στην Τσάμπιονσιπ έχει μόλις ένα γκόλ και 3 ασσίστ. 
Πρόβλεψη: Και ο ίδιος του δεν ήθελε να μείνει στον Πειραιά... τουλάχιστον έτσι είχα καταλάβει εγώ... λίγο πολύ η απόφαση να φύγει ήταν σωστή. Για το μέλλον πιστεύω πως όλα εξαρτώντε απο τον ίδιο. Νιώθω ότι του λείπει "ένα κλίκ". Άν το βρεί και αρχίσει να σκοράρει μπορεί σε δύο χρόνια απο τώρα να βρεθεί σε πολύ μεγάλη ομάδα στην Αγγλία. Άν δεν τα καταφέρει θα αρχίσει να φέρνει βόλτα τις ομάδες της Τσάμπιονσιπ και της Λίγκ 1 και θα θυμάτε τις χαμένες ευκαιρίες της καριέρας που ποτέ δεν έκανε.


Ντένις Ρόμενταλ
Έχω την εντύπωση ότι ποτέ δεν γούσταρε να παίζει για τον Ολυμπιακό. Ήρθε για το Τσάμπιονς Λίγκ κυρίως και ο αποκλεισμός απο την Ευρώπη πρέπει να του "έκατσε" βαριά. Αυτό φαίνετε απο 2 πράγματα. Απο τις τρελές εμφανίσεις που έκανε με την εθνική Δανίας σε αντίθεση με αυτές στον Ολυμπιακό και απο την δήλωση που έκανε μόλις έφυγε με την οποία θύμισε Μαρέσκα (μετά θα τα πούμε και για αυτόν...) πως "Το γρασίδι στα γήπεδα στην Ελλάδα είναι πολύ σκληρό και δεν βολεύει να παικτεί καλό ποδόσφαιρο, επιπλέον ο κίνδυνος για να τραυματιστεί κανείς είναι πολύ μεγάλος". Ε γιαυτό και γύρισε φέτος στην πατρίδα του και αγωνίζεται με τα χρώματα της Μπρόντμπυ στις γηπεδάρες της Δανίας... 
Πρόβλέψη: Ποιά πρόβλεψη; Ο άνθρωπος έχει τελειώσει σαν ποδοσφαιριστής. Κακώς ήρθε. Καλώς έφυγε... Ίσως φέτος να βοηθούσε με τον τρόπο παιχνιδιού του στα ανοιχτά γήπεδα στο Τσου Λου αλλά παίκτη με τέτοια νοοτροπία εγώ δεν τον θέλω στην ομάδα μου!


Moises Hurtado
Ο Ουρτάδο... ο Ουρτάδο.... πάμε παρακάτω...
Πέρα απτην πλάκα τί να πεί κανείς για αυτό το παλικάρι; Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό πανηγύριζα γιατί είχα δεί κάποια βίντεο του στο youtube όπου μου θύμιζε πάρα πολύ τον Ιεροκλή Στολτίδη. Ε απο τότε έχω κώψει το youtube!!! Ο άνθρωπος προφανώς κάτι θα άξιζε στο παρελθόν αλλιώς δεν θα ήτανε αρχηγός επι μια 10ετία σε μια ομάδα όπως είναι η Εσπανιόλ. Ο Ουρτάδο όμως που ήρθε στον Ολυμπιακό ήτανε ένα σάπιο κορμί χωρίς δύναμη, χωρίς ταχύτητα και πάθος! Το μόνο που ήξερε ήταν το πώς να τραυματίζετε... Έφυγε ευτυχώς φέτος και πήγε στην Γρανάδα. Έχει καταφέρει να παίξει μόλις σε 4 παιχνίδια στα 2 εκ των οποίων ώς αλλαγή και πρόλαβε να πάρει και 2 κίτρινες. 
Πρόβλεψη: Πιθανόν η τελευταία του σαιζόν στο επαγκελματικό ποδόσφαιρο. Δυσκολεύομε να πιστέψω πως θα βρεθεί ομάδα να του δώσει νέο συμβόλαιο. Εκτός και άν τον ζητήσει ο Βαλβέρδε... χοχοχο.... 


Λεονάρντο

Πήγε δανεικός στην Ιντερνασιονάλ στην Βραζιλία. Ξεκίνησε άσχημα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που οι βραζιλιάνοι αναρωτιόνταν άν τόσο καιρό έκανε καθόλου προπονήσεις με τον Ολυμπιακό (να θυμίσουμε ότι λίγες εβδομάδες πρίν είχε σκοράρει με την Άρσεναλ στο Τσου Λου). Στην συνέχεια τραυματίστηκε σοβαρά... και αυτό ήταν. Επέστρεψε φέτος και τελικά έμεινε ελεύθερος... Να θυμίσουμε ότι για αυτό το "λαβράκι" που ανακάλυψε ο υπερσκάουτερ μας Ανδρέας Νινιάδης ο Ολυμπιακός πλήρωσε περίπου 2 εκατομύρια ευρώ! Φέτος πήγε στον ΠΑΟΚ όπου απ'ότι άκουσα έχει υπογράψει ένα παράξενο συμβόλαιο με βάση το οποίο... δεν παίρνει ούτε ένα σέντ!!! Θα πληρωθεί μόνο αν οι Παοκτσήδες μείνουν ευχαριστημένοι μαζί του και του ανανεώσουν τον Ιανουάριο το συμβόλαιο! Πόσο πιθανό είναι να συμβεί αυτό όταν έχει παίξει μόνο σε ΈΝΑ παιχνίδι στο πρωτάθλημα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης; 
Πρόβλεψη: Δύσκολο το βλέπω το μέλλον του... εκτός και άν ο Νινιάδης τον προτίνει σε κάποια άλλη ομάδα ως νέο Ρομπέρτο Κάρλος όπως είχε κάνει τότε σε μας...


Γιώργος Γκαλίτσιος


Παραμένει χωρίς ομάδα. Τον τελευταίο καιρό δοκιμάστηκε απο την Βέρντερ Βρέμης (στην φώτο πάνω είναι με τον προπονητή Τόμας Σάαφ). Ο Σάαφ τον ήθελε ως αντικαταστάτη του Παπασταθόπουλου τον οποίο χρησιμοποιεί στην Βρέμη ως δεξί μπάκ. Μετά απο τέσσερις μέρες τον άφησαν να φύγει και του είπανε ότι θα τον ενημερώσουν αν θα τον χρειαστούν... Ο μάνατζερ της ομάδας Άλοφς δήλωσε ότι "Ο Γκαλίτσιος είναι επι 3 μήνες χωρίς προπονήσεις και έτσι δεν μπόρεσε να μας δείξει το δυνατό του στοιχείο δηλαδή το να βγάζει την ομάδα απο τα δεξιά μπροστά στην επίθεση. Ούτως ή άλλως δεν καιγόμαστε για μεταγραφή στην θέση αυτή...". Απορώ ποιός τους είπε ότι ο Γκαλίτσιος είναι επιθετικό αστέρι... πρέπει να έχει καλό μάνατζερ. Πάντως όπως καταλαβένει κανείς απ'τις δηλώσεις του Άλοφς δύσκολα θα τον πάρουν στην Βέρντερ. 
Πρόβλεψη: Καλά θα κάνει να βρεί μια καλή ομάδα στην Ελλάδα και να ξεκινήσει να αγωνίζεται και πάλι. Και όταν λέω καλή ομάδα εννοώ κάτι μεταξύ Παναιτωλικού, Ξάνθης και Άρη ή Παοκ... κάτι τέτοιο θα ήταν ιδανικό για τον Γκαλίτσιο. Όπως και να έχει πρέπει να επανέλθει γιατί όσο περισσότερο καιρό μένει χωρίς ομάδα τόσο θα πέφτει και η αξία του.


Κρίστιαν Νέμεθ

Άλλος ένας παίκτης παραμύθι... ή φούσκα της κατηγορίας "σαπάκια της Λίβερπουλ" ή ακόμη πιο σωστά "σαπάκια του Μαθία και του Μπενίτεθ". Αφού δεν έκανε τίποτα απολύτως στην ομάδα και αφού αρνήθηκε να πάει δανεικός και φέτος έμεινε τελικά ελεύθερος. Είχε μείνει χωρίς ομάδα και για να μην χάσει εντελώς την φυσική του κατάσταση ζήτησε άδεια για να προπονηθεί με την ομάδα απο την οποία είχε ξεκινήσει το ποδόσφαιρο... δηλαδή την ΜΤΚ. Αφού περνούσε ο καιρός και παρέμενε χωρίς ομάδα οι υπεύθηνοι της ΜΤΚ του πρότιναν να αγωνιστεί και πάλι με την φανέλα της ομάδας τους! Ο Κρίστιαν δέχτηκε (τι άλλο να κάνει δλδ...) και στα πρώτα του μάτς άρχισε να σκοράρει. Μάλιστα εντυπωσίασε τον προπονητή της εθνικής Ουγκαρίας που αναγκασμένος και απο τις απουσίες που είχε κάλεσε πρίν απο δύο εβδομάδες τον Κρίστιαν Νέμεθ και πάλι στην εθνική ομάδα για το φιλικό παιχνίδι με το Λίχτενσταιν όπου ο Νέμεθ έβγαλε και μια ασσίστ. 
Πρόβλεψη: Βλέπω να παίρνει μεταγραφή για καμιά Ολλανδία ή Βέλγιο... μέχρι εκεί είναι. Εκτός και άν επιστρέψει στην ΑΕΚ... όπου βέβαια θα δηλώσει πως είναι η ομάδα της καρδιάς του και θέλει να πάρει εκδίκιση απο τον κακό Ολυμπιακό που του συμπεριφέρθηκε άσχημα... 

Ούρκο Πάρντο

Έφυγε απο τον Ολυμπιακό γιατί έκανε το ... λάθος να ζητήσει πολλά χρήματα. Στην συνέχεια το μετάνιωσε... άρχισε να παρακαλάει να μείνει... αλλά η απόφαση είχε ήδη παρθεί. Δεν μας κάνεις κύριε Πάρντο γιατί είσαι αχάριστος! Μάλισταααα.... Τώρα εγώ γιατί πιστεύω ότι όλο αυτό ήταν απλώς η αφορμή και πως στην πραγματικότητα πλήρωσε το ΓΕΛΟΙΟ γκόλ που έφαγε με τον Παναθηναικό; Τι να πώ... Ίσως έχω μεγάλη φαντασία. Όπως και να έχει ο Πάρντο βρήκε καταφύγιο στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ. Και αφού έκανε υπομονή άρπαξε την ευκαιρία όταν χτύπησε ο Δ. Χιώτης και πλέον είναι βασικός σε μια ομάδα που πήρε την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του Τσου Λού! Αντίθετα ο Ολυμπιακός έπεσε στα δύχτια του... τροχονόμου Κοστάντσο και πλέον κάνει τον σταυρό του να του βγεί έστω απλά καλός ο Μέγιερι! Οπότε ποιός είναι ο χαμένος στην ιστορία αυτή; Πάντως κερδισμένος είναι σίγουρα ο ΑΠΟΕΛ!!! Τον οποίο εάν τελικά προκριθεί και ο Ολυμπιακός ελπίζω να ΜΗΝ αντιμετωπίσουμε... γιατί φοβάμαι πως θα έχουμε πικρά ... γέλια.
Πρόβλεψη: Ο Πάρντο με τις εμφανίσεις του ΠΡΕΠΕΙ πια να έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και μεγαλύτερων ευρωπαικών συλλόγων. Μπορεί να μην είναι κανένας ανίκητος τερματοφύλακας αλλά είναι ΚΑΛΟΣ και προσφέρει σιγουριά! Το αμυντικό ρεκόρ που έκανε πέρυσι ο Ολυμπιακός όλοι το χρέωσαν στην άμυνα του Ολυμπιακού και στο σύστημα του Βαλβέρδε... αλλά βλέπουμε φέτος το ίδιο σύστημα και η ίδια άμυνα πως αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα αφού δεν έχουν τον κατάλληλο τερματοφύλακα πίσω τους! Πιστεύω πως μπορεί να βρεί ομάδα σε Ισπανία ή Ιταλία.

Lomana LuaLua

Μετά τον Ολυμπιακό πήγε στην Ομόνοια στην Κύπρο και φέτος έμεινε ελεύθερος. Έψαχνε για ομάδα ολόκληρο το καλοκαίρι χωρίς να έχει τύχη. Προτάθηκε και στον Ολυμπιακό... όπως και σε άλλες ελληνικές ομάδες αλλά "δεν μας έκανε". Εγώ λέω κακώς! Αυτόν τον ΛούαΛούα θα τον είχε ανάγκη και ο Ολυμπιακός! Και είναι και παίκτης του στύλ που αρέσει στον Βαλβέρδε! Αφού έμεινε λοιπόν επι μήνες χωρίς ομάδα υπέγραψε τελικά τον Οκτώβριο στην Μπλάκπουλ και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ. Τα στατιστικά του; Σε 7 μάτς έχει πετύχει 2 γκόλ και έχει βγάλει αλλες 2 ασσίστ! Δηλαδή 4 πόντοι σκόρερ σε 7 μάτς... καθόλου άσχημα έτσι; Και όπως είδατε στην φώτο συνεχίζει και τις... τούμπες. 
Πρόβλεψη: Άν μείνει μακριά απο τραυματισμούς πιστεύω ότι έχει μπροστά του άλλα 2-3 χρόνια καλού ποδοσφαίρου και όποια ομάδα τον έχει θα της κάνει καλό!

Κριστιάν Λεντέσμα

Αφού αγωνίστικε 2 σαιζόν στην Κολόν Σάντα Φέ φέτος πήγε στην ιστορική Ρίβερ Πλέιτ που πέρυσι έκανε την τεράστια έκπληξη αφου κατάφερε να υποβιβαστεί απο την πρώτη κατηγορία της χώρας!!! Πλέον μαζί με τους συμπάικτες του προσπαθούν να την ανεβάσουν εκεί που αξίζει με βάση την ιστορία της. Ο ίδιος ο Λεντέσμα έχει παίξει μόλις σε ένα παιχνίδι ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται στην 10η αγωνιστική... επειδή δεν είμαι ειδικός δεν γνωρίζω τον λόγο αλλά μάλλον δεν τα πάει αρκετά καλά! 
Πρόβλεψη: Πολύ σωστά τον άφησαν τότε να φύγει. Είναι παίκτης για συγκεκριμένες δουλειές μέσα στο γήπεδο. Στην Αργεντινή έχει καλό όνομα και μάλλον θα καταφέρει να παίξει για κάνα δυο σαιζόν ακόμη. Ειδικά άν φέτος βοηθήσει την Ριβερ να ανέβει.

Λεωνίδας Παναγόπουλος

Όταν τον άφησαν ελεύθερο απο τον Ολυμπιακό πραγματικά είχα μείνει με την απορία γιατί συνέβει αυτό... Πλέον έχω σχηματίσει μια εικόνα που ταιριάζει όχι μόνο με τον Παναγόπουλο αλλά και με άλλα παιδιά της γεννιάς του. Έφτασε στο σημείο να γίνει βασικός στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και να αποτελέσει μέλος της καλής ομάδας που έφτιαξε ο Αλεξανδρής. Ταυτόχρονα θεωρούνταν το νούμερο τρία στον Ολυμπιακό πίσω απο Νικοπολίδη και Πάρντο ενώ ήτανε και απο τα βασικά στελέχη της εθνικής ομάδας των ελπίδων. Το έχω γράψει λίγο πολύ στο θέμα "'Ετσι χάνονται  τα ταλέντα" που είχα γράψει με αφορμή τον Βασίλη Σκούρτη. Όποιος θέλει ας το διαβάσει και θα καταλάβει ΓΙΑΤΙ απέτυχε ΚΑΙ ο Παναγόπουλος. http://greekbulldog.blogspot.com/2011/10/blog-post_09.html
Πήγε στον Πανιώνιο. Πέρυσι έπαιξε σε ένα παιχνίδι όπου έφαγε 3 γκόλ και φέτος δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό.
Πρόβλεψη: Άμα δεν στρωθεί στην δουλειά και δεν αφήσει τα "όμορφα της ζωής" για μετά το τέλος της καριέρας του... τότε δεν θα προλάβει να κάνει καριέρα! Τόσο απλό!

Όσκαρ Γκονζάλεζ

Πολλοί τον θεωρούν ως το μεγαλύτερο παλτό που κουβάλησε ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Νομίζω τον αδικούν τον Όσκαρ. Σίγουρα δεν είναι παικταράς! Όμως είναι ένας καλός παίκτης που σε μια καλοδουλεμένη ομάδα με σύστημα μπορεί να προσφέρει. Ο Βαλβέρδε ήθελε συγκεκριμένα πράγματα απο τον Όσκαρ. Σε ορισμένα μάτς του βγήκε... στα περισσότερα δυστυχώς όχι. Φέτος παίζει στην Βαγιαδολίδ και η ομάδα του είναι προφανώς ευχαριστημένη απο αυτόν αφού παίζει ως βασικός! Έχει πετύχει 3 γκόλ σε 11 συμμετοχές. Για τον Ολυμπιακό δεν έκανε και καλώς έφυγε... και σίγουρα τα 2μιση εκατομύρια που έδωσε τότε ο Ολυμπιακός ήτανε πάρα πολλά για αυτόν τον παίκτη. Όμως κακώς θεωρείται παλτό... για μένα είναι πολύ παρεξηγημένος παίκτης και το λέω παρόλο που ξέρω ότι θα φάω πολύ κράξιμο για την άποψη μου αυτή. Σε μια στρωμένη ομάδα μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά του και να προσφέρει όσα του ζητήσει ο προπονητής προσφέροντας και αυτός σαν εργαλείο στο σύνολο. Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να συγκρίνω ούτε στο ελάχιστο τους 2 παίκτες... κοιτάξτε απλώς τι συμβένει με τον Λίονελ Μέσι. Στην Μπαρτσελόνα στο σύστημα με το οποίο έχει ανατραφεί... απο μικρό παιδί... και με συμπαίκτες δύο παιδιά που είναι φτιαγμένα για να το ζούνε το συγκεκριμένο σύστημα.... τον Ξάβι και τον Ινιέστα... κάνει θαύματα! Στην Αργεντινή όσες δοκιμές και άν έχουν κάνει με παίκτες και συστήματα... δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο τον Μέσι που γνωρίζουμε απο την Βαρκελώνη! Αυτό τι σημένει; Ότι ο Μέσι είναι παλτό; Τέσπα... ελπίζω να καταλάβατε τι θέλω να πώ.
Πρόβλεψη: Θα βρίσκει πάντα ομάδες στην πρώτη ή έστω στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας μέχρι να κλείσει την καριέρα του. Δεν πρόκειτε να μείνει στην ιστορία... θα είναι απλώς άλλο ένα απο τα εργαλεία του ισπανικού ποδοσφαιρικού συστήματος. Ένας απο τους πολλούς...

Ντουντού Σεαρένσε

Πήγε στην Ατλέτικο Μινέιρο. Φέτος έχει 13 εμφανίσεις και έχει σκοράρει 3 φορές! Πρόλαβε σε 13 μάτς να μαζέψει 8 κίτρινες κάρτες. Ένας παίκτης για τον οποίο πληρώσαμε 6 εκατομύρια ευρώ. Την πρώτη σαιζόν δικαιολόγησε απόλυτα το ποσό αυτό και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που αποφάσισαν να τον κάνουν και αρχηγό της ομάδας. Την συνέχεια την γνωρίζετε... Νομίζω ανακάλυψε και αυτός τις ομορφιές της Ελλάδας μαζί με τον κολλητό του τον Ντιόγκο... και το μόνο που δεν τον ενδιέφερε ήταν το ποδόσφαιρο. Σκέφτομαι τί θα έκανα εγώ στην θέση του... σε τέτοια ηλικία... έχοντας τόσα χρήματα... έχοντας την υγεία σου.... να σε δοξάζει και να φωνάζει το όνομα σου ο κάθε τυχαίος που σε βλέπει στον δρόμο ή σε κάποιο κλάμπ... Θεός πρέπει να αισθάνεσε! Οπότε άν δεν έχεις πραγματική ΤΡΕΛΑ με το ποδόσφαιρο και άν δεν έχεις καύλα να παίξεις μπάλα και να δείξεις ότι είσαι ο καλύτερος... τότε πιθανόν να καταντάς όπως κατάντησε ο Ντουντού και τόσοι άλλοι συμπατριώτες του. Τώρα γύρισε στην Βραζιλία και είμαι σίγουρος πως και εκεί δεν κακοπερνάει... κάνει και το χόμπι του... κλοτσάει κάπου κάπου μια μπάλα... τι ζόρια έχει αυτός; Κανένα! ΄Οχι σαν εμάς... Ε ρε Ντουντούκα που μας χρειάζεται! 
Πρόβλεψη: Θα ζήσει αυτός καλά... και εμείς... ότι νάναι!

Didier Domi

Μετά τον Ολυμπιακό πέρασε μια βόλτα απο την Αμερική και το MLS. Έπαιξε 9 παιχνίδια για την New England Revolution και πλέον είναι και πάλι ελεύθερος.
Πρόβλεψη: Προφανώς ... τέλος...

Έντσο Μαρέσκα

Όταν έφυγε απο τον Ολυμπιακό έκανε την κορυφαία δήλωση ότι ο λόγος που δεν έπαιζε καλά ήτανε το κακό χορτάρι στα ελληνικά γήπεδα.... ρωτάω εγώ... στο Καραισκάκη τουλάχιστον γιατί δεν έπαιζε καλά τότε; Ή μήπως ούτε εκεί έχουμε καλό χόρτο; Άσε μας ρε Έντσο... Φέτος παίζει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν στην Ισπανία με την φανέλα της Μάλαγα όπου είναι συμπαίκτης μεταξύ άλλων του Ρούντ Φαν Νίστελροη. Βέβαια το "παίζει" είναι σχετικό αφού έχει αγωνιστεί 8 φορές αλλά τις 7 απο αυτές πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή. Έχει πετύχει και ένα γκόλ! Μάλλον ούτε στην Ισπανία θα είναι καλό το χορτάρι... 
Πρόβλεψη: Έχει νοοτροπία τελειωμένου παίκτη... Άντε στην Β' Ιταλίας του χρόνου... για κάνα δυο σαιζόν ακόμη... και μετά τέλος! Επιτέλους! Μπάλα ξέρει αλλά δεν αρκεί αυτό. Για να σωθεί πρέπει πρώτα απ'όλα να το θέλει ο ίδιος του.

Ντιόγκο

Ο Ντιόγκο θα έπρεπε να ήταν μια κατηγορία μόνος του... τα έχουμε πεί πολλές φορές για αυτόν γιαυτό δεν θα γράψω πολλά. Όσοι μας διαβάζετε ξέρετε τι άποψη έχω περίπου για αυτόν. Το πιθανότερο είναι να επιστρέψει τον Ιανουάριο. Για το καλό όλων μας έυχομαι να στρωθεί στην δουλέιά και να καταφέρει να τον αναστήσει ο Βαλβέρδε. Στην Βραζιλία αφού άλλαξε 2 ομάδες και πλέον βρίσκεται στην Σάντος είχε έναν σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε έξω για πολλούς μήνες. Επιπλέον είχε συμπληρώσει έναν ΟΛΟΚΛΗΡΟ χρόνο χωρίς να σκοράρει και πρόσφατα είχε μπεί μέσα στο γήπεδο οπαδός αντίπαλης ομάδας (της Φλουμινέζε νομίζω) και τον έφτυσε στο πρόσωπο!!! Τελικά κατάφερε και σκόραρε πρίν απο κάποιες μέρες και το αποτέλεσμα ήταν να πέσει στο έδαφος στον αγωνιστικό χώρο και να αρχίσει να κλαίει με λυγμούς! Το παιδί πρέπει να νιώθει τρελή πιέση και άγχος...έχει κάνει σοβαρά λάθη στην καριέρα του και ελπίζω πλέον να έμαθε! Γιαυτό καλά θα κάνουμε να μην αρχίσουμε το κράξιμο μόλις πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα γιατί έτσι θα τον τσακίσουμε οριστικά! Μάγκες δείξτε υπομονή... πρέπει να του δώσουμε άλλη μια ευκαιρία. Το αντίθετο δεν θα ωφελήσει ούτε τον παίκτη ούτε τον Ολυμπιακό!
Πρόβλεψη: Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια...

Χέσους Ντάτολο

Το μοντέλο... ο "καλύτερος του Λέτο". Μετά απο εμάς πήγε δανεικός απο την Νάπολι στην Εσπανιόλ. Στους ισπανούς προφανώς άρεσε αφού πλήρωσαν την ρήτρα των 2μιση εκατομυρίων και τον αγόρασαν! Φέτος έχει παίξει μόλις σε 5 παιχνίδια χωρίς να κάνει τίποτα ιδιαίτερο.
Πρόβλεψη: Καλά κάναμε και δεν τον κρατήσαμε. Μέτριος παίκτης. Ειδικά για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν κάνει με τίποτα.

Κώστας Μενδρινός

Ένα απο τα ταλέντα των ακαδημιών για τα οποία είχανε γραφτεί επί χρόνια τα περισσότερα θετικά σχόλια! Οι προβλέψεις ήτανε πολύ θετικές... όλοι συμφωνούσαν πως θα κάνει τεράστια καριέρα. "Απ'τα χέρια της Μάντσεστερ τον άρπαξε ο Ολυμπιακός" γράφανε οι εφημερίδες. Τελικά αφού γύρισε ένα σωρό ομάδες ως δανεικός δεν κατάφερε να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό άν και έκανε κάποια καλά παιχνίδια. Και λόγω των κανόνων της ΟΥΕΦΑ άν ήμουν εγώ υπεύθυνος δεν θα τον άφηνα να φύγει. ¨Ομως αυτοί που είναι υπεύθυνοι έκριναν ότι δεν μας κάνει. Φέτος μπλέχτηκε το όνομα του και το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες και το στοίχημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον αφήσει ελεύθερο και ο Άρης και πλέον παίζει για την Παναχαική. Πραγματικά κρίμα... θα μπορούσε να είχε κάνει μεγαλύτερη καριέρα.
Πρόβλεψη: Δεν ξέρω... Μακάρι να πάει καλά στην Πάτρα και να μπορέσει να πάρει μια ακόμη έστω καλή μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα. Υπο προυποθέσεις θα μπορούσε ακόμη και την εθνική ομάδα να βοηθήσει... δεν έχει γεράσει κιόλας! Αλλά θέλει πλέον αρκετή δουλειά και... τύχη.

Σεμπάστιαν Λέτο

Πονεμένη ιστορία... ο Ολυμπιακός βρήκε τον Αντι-Τζόλε και τον χάρισε στον Παναθηναικό. Και απο τότε είναι ξανά στο... ψάξιμο. Οι "ειδικοί" και οι "υπεύθυνοι" έκριναν ότι τα 4 εκατομύρια που ζητούσε η Λίβερπουλ ήτανε πολλά και είπανε όχι. Έτσι ο Λέτο πικραμένος και χωρίς να θέλει να φύγει απο την Ελλάδα όπου είχε βρεί μια καλή παρέα φίλων... πήγε και υπέγραψε στον ΠΑΟ που τα έσκασε τα 4! Και ο Ολυμπιακός έναν χρόνο μετά πήγε και έδωσε 6μιση για τον Ριέρα... πάλι καλά βρέθηκαν οι τούρκοι και πήραμε κάποια χρήματα πίσω. Ότι και να λέμε η απόφαση να μην αποκτηθεί ο Λέτο ήταν λάθος. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες δικαιολογίες... είχε προκαλέσει πρόβλημα μέσα στην ομάδα και δεν τα πήγενε καλά και με τον Βαλβέρδε ενώ και η απόδοση του δεν ήτανε πάντα τέτοια που να δικαιολογεί ένα τέτοιο ποσό. Όμως για τον λόγο αυτό υποτίθεται πως έχει σκάουτερ στην ομάδα και εθδικούς προπονητές που μπορούν να κρίνουν άν ένας παίκτης θα εξελιχθεί σε Τζιμπριλέτο ή όχι... αλλά τι λέω τώρα έτσι;
Πρόβλεψη: Άν λυθεί το οικονομικό πρόβλημα του Παναθηναικού θα μείνει εκεί αρκετά χρόνια. Αλλιώς βλέπω να παίρνει μεταγραφή για καμιά Πορτογαλία ή Ισπανία.

Το θέμα θα μπορούσε να ήτανε ακόμη μεγαλύτερο αν ανέφερα κάθε έναν ποδοσφαιριστή... επίσης άν το προχωρούσα άλλα δύο χρόνια πιο πίσω η λίστα των παικτών σχεδόν θα διπλασιάζονταν... ίσως κάποια άλλη φορά. Να δούμε και τι ανταπόκριση θα έχω σήμερα... και θα το σκεφτώ...

Το κακό ξέρετε ποιό είναι; Ότι το φετινό καλοκαίρι κάτι μου λέει πως και ΠΑΛΙ θα έχουμε ενα σωρό αποχωρήσεις αφού έχουμε μαζέψει αρκετή μετριότητα... Όπως έχω ξαναπεί κάποια στιγμή η ομάδα πρέπει να μάθει να αγοράζει περισσότερη ποιότητα και λιγότερη ποσότητα!

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG