Friday, December 23, 2011

Τα καλύτερα αυτοκίνητα που θα μας φέρει το 2012!

 Οι άντρες είμαστε σαν μικρά παιδιά... δεν μας αρκούν ποτέ τα παιχνίδια μας και πάντα θέλουμε κάτι καινούριο... επίσης μας αρέσει να κάνουμε όνειρα! Γιαυτό άν και πιθανόν κάποια απο τα παρακάτω αυτοκίνητα για πολλούς απο μάς είναι απλησίαστα αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και να δούμε τι ... καλό θα μας φέρει το νέο έτος! Επειδή όμως βρισκόμαστε σε εποχές ΔΝΤ και οικονομικής κρίσης περιοριστίκαμε σε αυτοκίνητα η τιμή των οποίων να μην ξεπερνά τα 50 χιλιάδες δολάρια!


 Έψαξα και νομίζω πως μετά απο αρκετή σκέψη και χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό στον χώρο των αυτοκινήτων βρήκα τα 10 αυτοκίνητα που πιστεύω πως θα ξεχωρίσουν το 2012. Το καθένα για διαφορετικό λόγο. Αλλά αυτό είναι και το ωραίο... το καθένα είναι ξεχωριστό!


Jeep Grand Cherokee SRT8


Με μηχανή Hemi V8 φήμες αναφέρουν πως θα φτάνει τους 500 ίππους! Θα κυκλοφορήσει μάλλον το καλοκαίρι και θα κυριεύσει τους δρόμους αφού είναι τόσο δυνατό και σταθερό όσο και απίστευτα γρήγορο! Η τιμή του θα είναι περίπου 45.000 δολάρια!




Hyundai Veloster


Ένα ιδιαίτερα ελαφρύ αθλητικό αυτοκίνητο. Ζυγίζει περίπου 200 κιλά λιγότερο απο Scion tC και σε συνδιασμό με την 1,6 λίτρων τετρακύλινδρη μηχανή του θα φτάνει αρκετά υψηλές ταχύτητες! Το παράξενο είναι πως απο την πλευρά του οδηγού θα έχει μια πόρτα λιγότερη... αλλά έτσι ακριβώς κατάφεραν να ελαφρύνουν το αυτοκίνητο τόσο πολύ "πετώντας" απο πάνω του τα περιτά βάρη! Η τιμή του αναμένεται να είναι κοντά στα 20.000 δολάρια.




Toyota/Subaru FT-86


Αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Toyota και Subaru! Ακόμη θα γίνουν αρκετές αλλαγές όμως απ'ότι ακούγεται θα κυκλοφορήσουν 2 διαφορετικές εκδόσεις. Η έκδοση της Toyota πιθανόν να κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2012 και θα φτάνει τους 250 ίππους, ενώ η έκδοση της Subaru ίσως κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι και θα φτάνει τους 200 ίππους. Η τιμή του θα είναι μεταξύ 20-25.000 δολάρια!




ZL1 Camaro


Καρδιά του αυτοκινήτου και ταυτόχρονα ψυχή του θα είναι η 6,2 λίτρων 8κύλινδρη μηχανή της Cadillac που θα το σπρώχνει μέ δύναμη 550 ίππων! Άν σκεφτούμε ότι το Camaro SS με παρόμοια μηχανή που φτάνει όμως "μόνο" τους 426 ίππους μπορεί να επιταχύνει απο τα 0 στα 60 μίλια την ώρα σε 5 δευτερόλεπτα... μπορούμε να φανταστούμε πόσο απίστευτα γρήγορο θα είναι το ZL1!!! Τιμή; Μεταξύ 42-48.000 δολάρια... και νομίζω αξίζει κάθε ένα απο αυτά!




Ford Focus ST


Με μηχανή 2 λίτρων που θα φτάνει τα 160 άλογα και κιβώτιο 5 ταχυτήτων το νέο Focus υπόσχεται γρήγορες διαδρομές και πολύ διασκέδαση. Η Ford έχει προαναγγείλει ότι το αυτοκίνητο θα έχει βελτιωμένο suspension και καλύτερα λάστιχα ενώ θα έχει και μεγαλύτερα φρένα απο τα προηγούμενα μοντέλα ώστε να μπορεί να κοντρολάρει την δύναμη απο τα ... αλογάκια. Η τιμή του θα είναι τουλάχιστον 25.000 δολάρια.




Mitsubishi Evo XI


Όπως φαίνετε και η Mitsubishi θα προσπαθήσει να "συμμορφωθεί" με την νέα μόδα των Hybrid αυτοκινήτων και έτσι το νέο Evo θα υποστηρίζει τόσο βενζίνη όσο και ηλεκτρικό σύστημα και οι υπεύθυνοι πιστεύουν πως ο συνδιασμος τους θα είναι τόσο καλός που δεν θα το περιορίσει σε ταχύτητα και απόδοση. Οι γιαπωνέζοι προσπαθούν να παλέψουν εναντίων τα γερμανικά μοντέλα όπως για παράδειγμα της Audi και μάλλον τα κατάφεραν καλά με το συγκεκριμένο μοντέλο άν και ακόμη δεν είναι έτοιμο και μάλλον θα γίνουν αρκετές αλλαγές ακόμη. Για τιμή δεν έχει νόημα να μιλήσουμε ακόμη.




Toyota Prius C


Ένα μικρό αθλητικό hybrid αυτοκίνητο. Το τελικό design μάλλον δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη αλλά οι υπεύθυνοι υπόσχοντε ένα αυτοκίνητο που θα προσφέρει διασκέδαση στον οδηγό! Η τιμή του μάλλον θα είναι λίγο κάτω απο τα 20.000 δολάρια.




Volkswagen Golf R


Με περίπου 280 ίππους και κιβώτιο 6 ταχυτήτων το νέο Golf θα είναι ένας αληθινός μαχητής! Η εταιρεία υπόσχεται ότι το νέο μοντέλο θα καίει 20% λιγότερα καύσιμα απο το προηγούμενο. Επίσης θα είναι πιο σταθερό και εξοπλισμένο με καλύτερα φρένα. Η τιμή του θα είναι κοντά στα 32.000 δολάρια!




Corvette C7


Η Corvette έχει κρατήσει το ίδιο στύλ εδώ και περίπου 15 χρόνια! Μπορεί να υπερηφανεύεται πως προσφέρει Ferrari feeling για το 1/5 της τιμής! Θα φτάνει γύρω στα 400-450 άλογα. Η Corvette προσπάθησε να μειώσει το βάρος του αυτοκινήτου για να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων. Η τιμή του θα είναι κοντά στα 50.000 δολάρια!




BMW i3 Electric City Car


Το body του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο κυρίως απο καρμπόν ενισχυμένο με πλαστικό. Το αυτοκίνητο θα είναι ιδιαίτερα ελαφρύ! Η BMW ισχυρίζεται πως το i3 θα μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα τα 100 μίλια την ώρα με δύναμη 150 ίππων. Η BMW σε συνεργασία με την Siemens προσπαθεί να δημιουργίσει ένα σύστημα ηλεκτρικού ανεφοδιασμού που δεν θα χρειάζεται καλώδιο αλλά θα λειτουργεί με ένα είδος μαγνητικού πεδίου όπως συμβένει σήμερα με τα wireless laptops. Έτσι ο οδηγός θα χρειάζεται απλώς να παρκάρει πάνω απο ένα ειδικό τετράγωνο πεδίο και να περιμένει... Η τιμή του θα είναι περίπου 35.000 δολάρια!




 Αυτά ήταν τα 10 αυτοκίνητα που επιλέξαμε ώς μια γεύση για το τί μας περιμένει το 2012 στην κατηγορία κάτω απο 50.000 δολάρια. Για όσους απο εσάς προτιμούν τις μοτοσυκλέτες και τα μηχανάκια βρήκαμε 5 απο τα νέα μοντέλα του 2012 που με βάση διάφορες ψηφοφορίες στο ίντερνετ αποτελούν ότι καλύτερο θα κυκλοφορήσει το νέο έτος. Φυσικά ρόλο στην επιλογή έπαιξε και το δικό μου σκυλίσιο γούστο. 


Harley Davidson Road Glide


Honda Fury




BMW K 1600 GT


Kawasaki Concours 14 ABS




Ducati Diavel AMG




Υ.Γ.: Τελικά ο ποδοσφαιριστής της Μπάγιερν Μονάχου, ο βραζιλιάνος Μπρένο, θα μπορέσει να ταξιδέψει με την υπόλοιπη ομάδα στο προπονητικό κέντρο στο Ντουμπάι στις 2 Ιανουαρίου. Οι δικηγόροι της Μπάγιερν κατέθεσαν έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου και δικαιώθηκαν. Υπενθυμίζω πως ο εισαγκελέας του Μόναχου είχε απαγορεύσει στον Μπρένο την έξοδο απο την χώρα αφού θεωρείται ο νούμερο ένα ύποπτος για το κάψιμο της πανάκριβης βίλας του στην οποία ζούσανε αυτός και η οικογένεια του. Όπως φαίνεται όμως η δύναμη της Μπάγιερν είναι πιο μεγάλη και απο κάποια δικαστήρια... Ελπίζω ο 22χρονος αμυντικός να το ξεπληρώσει στην ομάδα του παίζοντας επιτέλους μπάλα αφού η Μπάγιερν είχε ξοδέψει 12 εκατομύρια ευρώ πρίν απο 3-4 χρόνια για να τον φέρει στην Ευρώπη αλλά ο Μπρένο ακόμη δεν έχει προσφέρει τίποτα. Και μετά λέμε για τον Ντιόγκο... τουλάχιστον αυτός δεν έχει βάλει φωτιά το σπίτι του... ακόμη έστω...




Υ.Γ.2: Ο Γιάγια Τουρέ ψηφίστικε απο την ομοσπονδία της Αφρικής ως ο καλύτερος παίκτης της ηπείρου! Αυτό αποτελεί τεράστια τιμή για τον ίδιο και ειδικά αφού είναι ο ΠΡΩΤΟΣ αμυντικός που ψηφίζεται ώς ο καλύτερος αφρικάνος ποδοσφαιριστής. Απο το 1992 που ξεκίνησε να δίνετε αυτός ο τίτλος τον κέρδιζαν πάντα επιθετικοί! Τελευταίος νικητής ήτανε πέρυσι ο καμερουνέζος Σάμουελ Ετό.




1 comment:

  1. Τρομερα εργαλεια! ειλικρινα περιμενω. εγω εχω ενα αλφα ρομεο το οποιο το προσεχω παρα πολυ και ειναι σαν καινουριο. ανταλλακτικα εμπιστευομαι μονο απο εδω www.onparts.gr

    ReplyDelete

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG