Sunday, December 4, 2011

Ο Ποτουρίδης και τα ... "δεύτερα" της Άρσεναλ!

 Έχασε μεγάλη ευκαιρία χθές ο Γιάννης Ποτουρίδης... πολύ μεγάλη ευκαιρία! Φυσικά και το γνωρίζει και ο ίδιος αυτό. Πιθανόν γιαυτό και να φάνηκε τόσο αγχωμένος και σφιγμένος στο παιχνίδι. Κρίμα πραγματικά! 




 Χάρηκα πολύ όταν άκουσα ότι ο Βαλβέρδε θα τον ξεκινούσε βασικό. Ο Γιάννης είναι ένας καλός και έξυπνος αμυντικός παίκτης. Και έχει ένα μπόνους που δέν έχουν πολλοί αμυντικοί. Είναι αριστεροπόδαρος! Γιαυτό και θα μπορούσε να παίξει στο αριστερό κέντρο της άμυνας μας. Όμως δεν τον βολεύει σε αυτό το σώμα του. Με μόλις 1,82 δεν θεωρείσαι πλέον ψηλός αμυντικός. Πρίν 20 χρόνια ίσως... αλλά τώρα όχι. Επιπλέον δεν είναι πολύ γρήγορος ούτε εξαιρετικά δυνατός. Έχει όμως ταλέντο και έχει κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις στο παρελθόν παρά την ηλικία του. Άν και αυτό το ανέκδοτο με την ηλικία μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει... Στην Γερμανία πρίν απο 2 χρόνια ο Φάν Χάαλ πέταξε απο την ομάδα τον παγκοσμίου φήμης Λούσιο "αναγκάζοντας" τον να πάρει μεταγραφή για την Ίντερ αφού προτιμούσε στην θέση του τον ... αριστεροπόδαρο Μίκαελ Μπάτστουμπερ που ήταν μόλις 18 ετών. Φανταστείτε τι θα γινότανε στην Ελλάδα άν ο Βαλβέρδε έδιωχνε τον Αβραάμ ή τον Μέλμπεργκ για να παίξει με βασικό τον Ποτουρίδη. Αλλά στην Γερμανία όχι απλώς δεν μίλησε κανείς αλλά σεβάστηκαν την απόφαση του προπονητή που ήθελε έναν αριστεροπόδαρο στο αριστερό κέντρο της άμυνας γιατί θεωρεί πώς δεν γίνεται διαφορετικά να παίξεις σωστά αυτήν την θέση. Και ο κόσμος της ομάδας στάθηκε στο πλευρό του Μπάτστουμπερ ... του δικού τους Μιχαλάκη όπως τον φωνάζανε... αφού ήταν περήφανοι για άλλον έναν παίκτη που έβγενε απο τις ακαδημίες της Μπάγιερν. Και το αποτέλεσμα; Με τον 18χρονο Μιχαλάκη βασικό η Μπάγιερν έκανε το ντάμπλ στην Γερμανία και πήγε στον τελικό του Τσου Λου όπου έχασε τελικά απο την Ίντερ του... Λούσιο (και του Μουρίνιο...)! Ο ίδιος ο Μπάτστουμπερ το καλοκαίρι έγινε μέλος και της εθνικής ομάδας της Γερμανίας με την οποία πήγε και έπαιξε με επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής! Αυτόν λοιπόν μου θυμίζει ο Ποτουρίδης καθε φορά που τον βλέπω... όχι λόγω εμφανίσης ή σωματότυπου... αλλά λόγω... ιστορίας. 




 Ποιός ξέρει... ίσως να τα καταφέρει και ο "δικός μας" μικρός. Όπως τα κατάφερε και ο Κυριάκος ο Παπαδόπουλος στην Σάλκε. Όμως για να συμβεί αυτό πρέπει να πιάνει απο τα μαλλιά τις ΛΙΓΕΣ ευκαιρίες που μπορεί να του δώσει ο Βαλβέρδε. Γιατί και ο Βαλβέρδε δεν μπορεί να ρισκάρει κάθε εβδομάδα... όσο και άν τον πιστεύει τον Ποτουρίδη. Χθές λοιπόν ο Γιάννης έχασε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό ως... αμυντικό χάφ! Γιατί όχι; Στο παιχνίδι με την Λάρισα μπήκε στο ημίχρονο και τα πήγε πολύ καλά. Τόσο αμυντικά όσο και οργανωτικά... μάλιστα προσπάθησε και έβγαλε με το αριστερό του πόδι κάποιες πάσες που σε μας... και είμαι σίγουρος και στον Βαλβέρδε... θύμισαν Ορμπάιθ!!! Γιαυτό και του γυάλισε ο Ποτουρίδης.... γιαυτό ήθελε οπωσδήποτε να τον ξαναδεί με τον Παναιτωλικό σε αυτήν την θέση! "Κάτι" καλό είδε στον Ποτουρίδη ο Βαλβέρδε και σίγουρα θέλει και ο ίδιος του να βγάλει έναν παίκτη απο τις ακαδημίες του Ολυμπιακού... και με τις τόσες απουσίες που έχει η ομάδα ήταν ευκαιρία. Ευκαιρία που δυστυχώς κλώτσησε ο Ποτουρίδης... Ρώτησαν τον Ερνέστο μετά το παιχνίδι γιατί δεν ξεκίνησε βασικό τον Μοδέστο και ο ισπανός απάντησε "Δεν ήταν θέμα κούρασης... απλώς δεν ήθελα να ξεκινήσω βασικό ούτε τον Ορμπάιθ. Ήθελα να δοκιμάσω ξανα τον Ποτουρίδη σε αυτην την θέση¨. Δηλαδή πόσο πιο καθαρά να το πεί; Έκανε άνω κάτω το κέντρο για να δώσει ευκαιρία στον Ποτουρίδη και παραλίγο να το πληρώσει. Γιαυτό και δεν γίνετε να το επαναλαμβάνει κάθε εβδομάδα αυτό... όπως και να έχει ελπίζω να αρπάξει την επόμενη του ευκαιρία ο Ποτουρίδης... όποτε και άν έρθει αυτή.




Πάμε τώρα στο δεύτερο θέμα μας. Η Άρσεναλ και τα "αναπληρωματικά" της κανόνια... Έκανε μια δήλωση ο γενικός διευθυντής της Άρσεναλ Ιβάν Γκαζίδης στο ¨Έθνος της Κυριακής" όπου λέει πώς "Η Άρσεναλ θα έρθει στην Ελλάδα με αρκετές αλλαγές αλλά πάντα με σκοπό το θετικό αποτέλεσμα". Συγνώμη αλλά έχετε καταλάβει για τι παίκτες μιλάμε; Αυτοί οι δήθεν αναπληρωματικοί θα πάλευαν για πλάκα με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό στην Ελλάδα για το πρωτάθλημα! Για κοιτάξτε για ποιούς μιλάμε:


Chamakh

Park Chu Young

Arshavin

Abou Diaby

Rosicky

Chamberlain 
(o 18χρονος που έβαλε το πρώτο γκόλ στο Έμιρειτς εναντίων του Ολυμπιακού...)

 Και υπάρχουν και ο 18χρονος ο Φρίμπονγκ που είναι μεγάλο ταλέντο, ο Μπεναγιούν και κάποιοι ακόμη! Λογικά θα φέρει ο Βενγκέρ και ένα πακέτο νεαρών παικτών... όπως ο Μιγκέλ ή και ο "δικός μας" ο Γένναρης. http://www.transfermarkt.de/de/nicholas-yennaris/profil/spieler_122721.html
Καταλάβατε τώρα πιστεύω... πόσο αναπληρωματικοί είναι οι "αναπληρωματικοί" της Άρσεναλ.


 Αυτό που βλέπω ώς ενθαρρυντικό είναι η άμυνα τής. Εδώ έχει πρόβλημα όταν παίζουν οι βασικοί της. Δηλαδή οι Μέρτεσακερ (που αποκτήθηκε απο την Βέρντερ δήθεν για να τους συμαζέψει εκεί πίσω), Βερμάελεν, Σάντος, Κοσιένλι. Φανταστείτε τι πρόβλημα θα έχουν τα "δεύτερα" της λοιπόν. Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος μιλάμε για τον Σκιλάσι και τον Ντζουρού σε πρώτη φάση. Και οι δύο δυνατοί αλλά αργοί και εύχομαι και πιστεύω να κάνουν πάρτι εκεί ανάμεσα τους ο Μιραλάς με τον Τζεμπούρ!!! Το παιχνίδι όμως θέλει πολύ προσοχή και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολο. Θα πρέπει και ο κόσμος να δείξει υπομονή άν η ομάδα δεν καταφέρει να προηγηθεί νωρίς ή άν ακόμη χειρότερα δεχθεί κάποιο γκόλ στο ξεκίνημα. Όλοι οι παίκτες για αυτό το παιχνίδι ζούνε τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό φάνηκε στα παιχνίδια στην Ελλάδα. Καιρός λοιπόν να δείξουν για άλλη μια φορά την αξία τους και να πάρουν αυτήν την ιστορική πρόκριση! Και εμείς θα είμαστε όλοι στο πλευρό της ομάδας!






Υ.Γ.: Πολλοί κατηγορούν τους παίκτες ότι διαλέγουν παιχνίδια... κακώς το κάνουν αυτό άν το κάνουν λέω εγώ. Όμως έχουν και ένα ελαφρυντικό. Δείτε τι έγινε με τον Ιμπαγάσα. Δεν πρόλαβε να επιστρέψει απο τον τραυματισμό του και χτύπησε ξανά! Θα μείνει 10 μέρες έξω και θα χάσει το σημαντικότατο μάτς με την Άρσεναλ την Τρίτη! Και η ομάδα τον έχει τεράστια ανάγκη αφού έδειξε και πάλι πως έχει πρόβλημα στο κέντρο στην ανάπτυξη της ομάδας. Οπότε πώς να κατηγορήσεις για παράδειγμα τον Τζεμπούρ αν δεν βάζει 100% τα πόδια στην φωτιά; Να χτυπήσει και αυτός; Και ποιός θα παίξει μετά; Ο Αμπντούν που εντελώς άδικα έφαγε το κράξιμο απ΄την εξέδρα ή ο Χαβίτο; Καταλάβατε τι λέω; 




Υ.Γ.2: Κατηγορούν πολλοί οπαδοί τον Βαλβέρδε ότι έχει "αγαπημένα παιδιά" και κολλήματα. Και ρωτάω εγώ... η εξέδρα... ο κόσμος δηλαδή... δεν έχει κολλήματα; Μήπως δεν κάνει υπερβολική υπομονή με κάποια "δικά της" παιδιά ενώ κάποιους άλλους τους κράζει αμέσως; Και παίζουν μεγάλο ρόλο και τα "κόκκινα" ΜΜΕ σε αυτό. Επηρεάζουν... Ας μην είμαστε άδικοι πρώτα εμείς και μετά κατηγορούμε και τον Βάσκο.

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG