Tuesday, December 13, 2011

Το θέμα Ζαραδούκας...

 Μεγάλο θέμα πάει να γίνει στον Ολυμπιακό αυτό με τον Ζαραδούκα. Έχω ξαναγράψει στο παρελθόν κάποια πράγματα αλλά σήμερα θα ασχοληθώ αποκλειστικά με τον αμυντικό του Ολυμπιακού. 




 Ο Ζαραδούκας για όσους δεν το γνωρίζουν ξεκίνησε την καριέρα του απο τις ακαδημίες του Παναθηναικού. Απο εκεί είχε πάει δανεικός για μια σαιζόν στις Σέρρες και μετά έμεινε ελεύθερος και έτσι πήρε μεταγραφή για τον Εθνικό Πειραιώς αφού και ο ίδιος είναι Πειραιώτης. Μετά τον Εθνικό πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου και κατάφερε επιτέλους να παίξει στην Σούπερ Λίγκ και χάρη στις πολύ καλές εμφανίσεις του να γίνει γνωστός στους έλληνες φίλαθλους. 




 Προς έκπληξη όλου του ελληνικού ποδοσφαιρικού κοινού τον κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος στην εθνική ομάδα των ανδρών. Δεν έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βλέπουμε παίκτες απο "μικρές" ομάδες στην εθνική αφού ο Ρέχαγκελ καλούσε μόνο όσους αγωνίζονταν στο εξωτερικό ή σε μία απο τις 5 μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Όπως έλεγε θέλει παίκτες που να είναι δοκιμασμένοι σε τόπ επίπεδο. Ο Σάντος προφανώς σκέφτεται διαφορετικά. Τα καλά αριστερά μπάκ στην Ελλάδα είναι ελάχιστα. Έτσι με τον Τζαβέλλα τραυματισμένο, τους Σπυρόπουλο, Γιαννούλη είτε ανέτοιμους είτε χωρίς παιχνίδια στα πόδια τους... άρπαξε την ευκαιρία ο Ζαραδούκας και καθιερώθηκε στην εθνική μας ομάδα. Έκανε καλές εμφανίσεις και μάλιστα σε δύσκολα παιχνίδια όπως αυτό με την Κροατία. 




 Με την ιστορία του "Κοριόπολις" και την υπόθεση των στημένων... έμεινε ελέυθερος απο τον τιμωρημένο Ολ. Βόλου και ενώ είχε σχεδόν συμφωνήσει σε όλα με τον Παναιτωλικό... τελευταία στιγμή ενδιαφέρθηκε για αυτόν ο Ολυμπιακός που τον πήρε ως ελέυθερο μαζί με τον Μόνχε. Δύο παίκτες για την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού που μετά και την φυγή στο τέλος του καλοκαιριού απο τον Ριέρα παρουσίαζε πρόβλημα. Ακόμη και ο Γρηγόρης Γεωργάτος που την ξέρει την θέση όσο λίγοι... δήλωσε "Ο Ζαραδούκας είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Τα πήγε πολύ καλά με την Κροατία και πιστεύω πως θα κάνει μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό". Μέχρι εδώ ΟΛΑ πήγεναν ονειρεμένα για τον Ζαραδούκα. 




 Όπως είπα... μέχρι εδώ... γιατί απο εκείνη την στιγμή και μετά άρχισαν όλα να αλλάζουν. Στον Ολυμπιακό βρήκε μπροστά του τον άνθρωπο τον οποίο μάλλον θα βλέπει σαν εφιάλτη όταν κοιμάτε... τον Χοσέ Χολέμπας. Ο "γερμανός" κάνει μια εκπληκτική σαιζόν και δεν βγένει με τίποτα απο την ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Αλλά και όταν παίζει πιο μπροστά, δηλαδή σαν αριστερό χάφ, την θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας καλύπτει ο ισπανός Μαρκάνο και μάλιστα το κάνει αρκετά καλά αφού είναι σταθερός στην άμυνα ενώ σε κάποιες φάσεις έχει βγάλει και καλές σέντρες πάνω στην κίνηση... κάτι που είναι το μοναδικό ίσως στο οποίο ο Χολέμπας δυσκολεύεται... 


 Οπότε ο "Ζάρα" έχει γίνει η 3η επιλογή για την θέση του αριστερού μπάκ στον Ολυμπιακό... ενώ πίσω του υπάρχει και ο ταλαντούχος Βαλεριάνος που επίσης περιμένει μια ευκαιρία... όπως και ο Ποτουρίδης που ναί μεν έχει καθιερωθεί ώς αμυντικός ή φέτος και ως αμυντικό χάφ αλλά μπορεί να παίξει και ως αριστερό μπάκ όπως έκανε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού! Και κάπως έτσι έχουμε φτάσει στο σημείο ο Ζαραδούκας να μην έχει αγωνιστεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ μέχρι στιγμής, σε αντίθεση με τον Μόνχε που έχει πάρει κάποιες ευκαιρίες. Το αποκορύφωμα της όλης ιστορίας ήτανε προχθές στην Κέρκυρα. Έλειπε ο Χολέμπας, ο Μαρκάνο έπαιξε ώς κεντρικός αμυντικός μαζί με τον Παπάζογλου και ο Γιάννης πίστεψε πως επιτέλους θα παίξει! Στην 18άδα του Ολυμπιακού ο Βαλβέρδε πήρε 3 αριστερά μπάκ (Ζαρα, Βαλεριάνος, Μαρκάνο) και αν μετρήσουμε και τον Ποτουρίδη γίνονται τέσσερα! Και τελικά ποιός απο αυτούς έπαιξε στα αριστερά; ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Έβαλε τον Τοροσίδη... σε μια θέση που έχει παίξει πολλές φορές στην εθνική (κυρίως επί Ρέχαγκελ) αλλα όχι στον Ολυμπιακό. Μάλιστα τον Ζαραδούκα δεν τον πέρασε ούτε ως αλλαγή αφού προτίμησε να βάλει τους Χαβίτο, Μόνχε και Ποτουρίδη. Κάπου εκεί ο άνθρωπος έφτασε μάλλον στα όρια του... και για να πώ την αλήθεια τον καταλαβαίνω. 




 Έχω δύο απορίες. Στις προπονήσεις τι συμβένει; Τί λένε μεταξύ τους ο "Ζάρα" με τον Βαλβέρδε; Ή μήπως δεν μιλάνε; Και δέυτερον... ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ; Είχε ρωτήσει κανείς τον Βαλβέρδε; Ειλικρινά όταν έγινε η μεταγραφή είχα απορίσει... γιατί λίγους μήνες νωρίτερα ο Βαλβέρδε είχε απορίψει τον Τζαβέλλα του οποίου το στύλ μοιάζει με τον Ζαραδούκα... οπότε μετά ξαφνικά έδωσε το οκ; Επειδή είναι ελέυθερος; Δεν ξέρω τι έχει γίνει... μου φαίνοντε πολύ παράξενα όλα όμως. Εκτός και αν τον πήρανε για του χρόνου που θα έχει φύγει μάλλον ο Μαρκάνο. Όμως άν μείνει ο Βαλβέρδε δεν βλέπω να παίζει ούτε την επόμενη σαιζόν.




 Σαν να μην του έφτανε αυτό που ζεί στον Ολυμπιακό με τον Χολέμπας... ξαφνικά έπαθε το ίδιο και στην εθνική ομάδα αφού ο γερμανός έγινε έλληνας! Και φυσικά θα ήτανε χαζός ο Φερνάντο Σάντος αν δεν τον καλούσε στην εθνική! Ο Χολέμπας όπως φαίνετε εκτός απο το ότι τρώει την θέση στην 11άδα του ΟΣΦΠ που ονειρεύεται ο Ζαραδούκας τώρα του έφαγε και την θέση στην εθνική! Μάλιστα όσο δεν παίζει ο Ζαραδούκας στον Ολυμπιακό και είναι ανέτοιμος... ο Σάντος αρχίζει να σκέφτεται ακόμη και για την θέση του αναπληρωματικού να καλέσει παίκτες όπως τον Γιαννούλη (ανήκει στην Κολωνία, παίζει ως δανεικός στον Ατρόμητο) που κάνει καλό πρωτάθλημα. Άφήστε που του βάζει ιδέες και ο Βαλβέρδε με τον Τοροσίδη... ειδικά απο την στιγμή που για τα δεξιά της εθνικής υπάρχουν ο Βύντρα αλλά και ο Μανιάτης που κάνει τρομερά παιχνίδια τον τελευταίο καιρό! Και κάπως έτσι ο Ζαραδούκας απο εκεί που το θεωρούσε σχετικά σίγουρο... ξαφνικά κινδυνεύει να χάσει την θέση του για το ρόστερ του EURO 2012! Και αυτό είναι που τον καίει περισσότερο και απο το να παίξει στον Ολυμπιακό! 




 Έτσι φτάσαμε ξαφνικά στο σημείο μόλις 2μιση με 3 μήνες μετά την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό να ζητάει ξαφνικά να φύγει!




 Ξέρει ότι για να τον καλέσει στην εθνική ο Σάντος πρέπει ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ! Και ας είναι σε ομάδα μικρότερη του Ολυμπιακού... Γιατί όσο δεν παίζει δεν πρόκειται ποτέ να τον καλέσει ο πορτογάλος! Ειδικά απο την στιγμή που άλλοι όπως ο Γιαννούλης παίζουν καλά. Για τον Χολέμπας το θεωρώ σίγουρο ότι θα είναι στην εθνική! Τον έχει τεράστια ανάγκη η ομάδα γιατί εκτός απο αμυντικά μπορεί να βοηθήσει και στην θέση του αριστερού χάφ... όπου ο Σάντος αναγκάστηκε να θυμηθεί ακόμη και τον Θεοδωρίδη που πρίν απο 1-2 χρόνια ήταν σχεδόν τελειωμένος. 




 Είναι καθαρό ότι τον Ζαραδούκα τον φέρανε στον Ολυμπιακό λόγω της "ανάγκης" για ελληνοποίηση του ρόστερ. Όμως για κακή του τύχη ξαφνικά έγινε έλληνας ο Χολέμπας και έτσι ο Ζαραδούκας στην ουσία έμεινε χωρίς να έχει ρόλο στον φετινό Ολυμπιακό αφού και η θέση του αναπληρωματικού είναι "πιασμένη" απο τον Μαρκάνο. Αυτό που έγινε στην Κέρκυρα δεν ξέρω πως το σκέφτηκε ο βάσκος προπονητής. Είχε στην αποστολή εκτός απο τον Μαρκάνο τους "Ζάρα", Βαλεριάνο... δηλαδή 2 καθαρά αριστερά μπάκ και η λογική έλεγε ότι θα έπαιζε βασικός ο πρώτος και άν το σκόρ ήτανε ευνοικό να έπαιρνε ίσως κάποια λεπτά και ο δεύτερος... και όμως ο Βαλβέρδε έβαλε τον Τοροσίδη και τους άφησε ξεκρέμαστους! Δηλαδή έστω και άθελα του παίζει με τα νεύρα του παιδιού.... καλύτερα άς τον άφηνε εκτός 18άδας αφού δεν είχε σκοπό να τον βάλει! Ένας καλός προπονητής πρέπει να σκέφτεται και την ψυχολογία των παικτών του. Εκτός και άν το κάνει επίτηδες... ίσως για να τον δοκιμάσει... δεν ξέρω πραγματικά!


 Έχει καταντήσει ο Ζαραδούκας είτε να ζεστένει κάποια θέση στις κερκίδες του Καραισκάκη είτε να κάθετε σπίτι του... και η μόνη του "δουλειά" στον Ολυμπιακό είναι να υπογράφει αυτόγραφα στις μπουτίκ της ομάδας και να δίνει συνεντεύξεις. 





 Επειδή αναφέρθηκα στις συνεντεύξεις... υπάρχει και ένα ακόμη θέμα με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Όπως είπαμε ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Παναθηναικού. Μάλιστα κάποια στιγμή πρίν υπογράψει στον Ολυμπιακό είχε ακουστεί πως ο Παναθηναικός σκέφτεται... να τον πάρει πίσω. Έτσι βγήκε ο Ζαραδούκας και δήλωσε στα "Πράσινα Νέα": "Είχα μείνει ένα χρόνο έγκλειστος στην Παιανία και φυσικά θυμάμαι τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του συλλόγου. Ο χρόνος που πέρασα εκεί με έκανε να αγαπήσω την ομάδα. Πέτυχα και τον Παναθηναϊκό την περίοδο που έκανε τις μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες στην Ευρώπη και έτσι παρότι Πειραιώτης έγινα Παναθηναϊκός". Στην ερώτηση αν θέλει να επιστρέψει στον ΠΑΟ απάντησε: "Φυσικά και θα το ήθελα, ποιος λέει όχι στον Παναθηναϊκό". Καλώς ή κακώς τα γραπτά μένουν... 

 Μόλις πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό... άλλαξε άποψη ξαφνικά αφού δήλωσε: "Μικρός ήμουν στον Πειραιά και είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην αγαπημένη μου ομάδα. Αρχικά δεν το πίστευα, παρά μόνο όταν έφτασα στο Ρέντη και μίλησα με τον Βαλβέρδε, είναι πολύ σημαντική αυτή η εξέλιξη για μένα". Δήλωσε επίσης ότι είναι πικραμένος απο τον Παναθηναικό αφού τον... εμπόδισε στην καριέρα του και γιαυτό άργησε τόσα χρόνια να γίνει γνωστός. 
"Η αλήθεια είναι ότι δεν με άφηναν να παίξω στην μεγάλη κατηγορία. Ενώ είχα προτάσεις και θα μπορούσα να έχω παίξει νωρίτερα στην Α’ Εθνική, ο Παναθηναϊκός στον οποίο ανήκα δεν μου το επέτρεπε και για αυτό ίσως άργησα!". 
Εγώ μόνο ένα θα πώ... ειλικρινά ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ τι ομάδα είναι!!! Αρκεί όταν κάποια στιγμή μπεί στο γήπεδο με την φανέλα του Ολυμπιακού να δώσει και την ψυχή του για την ομάδα! Απο "Ολυμπιακάρες" έχουμε χορτάσει στο παρελθόν. Καλά θα κάνει και ο Γιάννης να αφήσει τις πολλές δηλώσεις γιατί όπως φαίνεται δεν του βγένουν σε καλό. 


 Έγιναν λάθη στην υπόθεση της μεταγραφής του Ζαραδούκα στον Ολυμπιακό και χωρίς να ξέρω τι συμβένει στις προπονήσεις της ομάδας και τι έχουν συζητήσει αυτός και ο Βαλβέρδε μεταξύ τους... τον θεωρώ καλό και χρήσιμο παίκτη που μπορεί να βοηθήσει αμυντικά την ομάδα. Είναι και έλληνας και απο την επόμενη σαιζόν οι κανόνες της ΟΥΕΦΑ για γηγενείς παίκτες θα είναι πιο αυστηροί οπότε πιστεύω ότι θα ήτανε λάθος να τον αφήσουν ελέυθερο ή να τον πουλήσουν σε άλλη ομάδα. Όμως το καλύτερο τόσο για τον ίδιο όσο ΚΑΙ για τον Ολυμπιακό είναι να πάει τον Ιανουάριο μέχρι το καλοκαίρι δανεικός σε κάποια ομάδα της Σούπερ Λίγκ. Νομίζω ότι και ο Ολυμπιακός θα ήθελε εκτός απο τον Χολέμπας να έχει και τον Ζαραδούκα στο ρόστερ της εθνικής το καλοκαίρη. Εκτός απο θέμα πρεστίζ είναι και οικονομικό αφού μπορεί να τον δούν σύλλογοι απο την Ευρώπη και έτσι ακόμη και άν δεν παίξει ποτέ μπάλα στον Ολυμπιακό η ομάδα να βγεί κερδισμένα βγάζοντας κάποια χρήματα παραπάνω. Όσο όμως μένει στον Ολυμπιακό και ο Βαλβέρδε του συμπεριφέρεται σαν να είναι όχι το νούμερο 3... αλλά το νούμερο 4 ή 5 της θέσης του αριστερού μπάκ... τόσο θα χάνουν όλοι!


 Και κλείνω με μια ευχή που έχω ξαναγράψει... μακάρι ο Ολυμπιακός στο μέλλον να κάνει μεταγραφές περισσότερο ποιοτικά παρά ποσοτικά... Ας γίνει η αρχή τον Ιανουάριο.


Υ.Γ.: Η επιστροφή του Ντιόγο είναι σχεδόν σίγουρη πλέον. Θα περιμένω να δώ τι θα προσφέρει στην ομάδα. Ίσως τον αναστήσει ο Βαλβέρδε. Το σίγουρο είναι ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του βραζιλιάνου να σώσει την καριέρα του αφού πλέον ακόμη και στην πατρίδα του είναι σχεδόν στα αζήτητα... και γιαυτό πιστεύω ότι θα το πάρει στα σοβαρά το θέμα και δεν θα αρχίσει τις βόλτες στα κλαμπάκια της παραλιακής και την λάιφ στάιλ ζωή του κώλου που έκανε στο τελευταίο πέρασμα του. Ας του δώσουμε όλοι μια ευκαιρία να παίξει πρίν τον κράξουμε. Άν αρχίσουμε τα σφυρίγματα και τις φωνές μόλις πατήσει το πόδι του στο γήπεδο τότε τον κάψαμε οριστικά. Μακάρι να μας εκπλήξει αυτήν την φορά θετικά... άλλωστε ο Ντιόγο των πρώτων έξι μηνών δεν είχε "χαλάσει" κανέναν μας νομίζω. Το θέμα είναι ψυχολογικό... εδώ έβαλε τα κλάματα πρίν μερικές εβδομάδες που κατάφερε να σκοράρει στην Βραζιλία. Σκεφτείτε σε τι κατάσταση είναι τα νεύρα του... Ας του δώσουμε μια ευκαιρία ακόμη...

1 comment:

  1. Ο Ζαραδούκας ούτε σήμερα με τον Πιερικό για το κύπελλο δεν θα παίξει. ΟΜΩΣ πλέον υπάρχει εξήγηση και μάλιστα σοβαρή... μια εξήγηση που ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ δημοσιογράφος δεν φρόντισε να γράψει και να μας ενημερώσει... Λοιπόν ο λόγος που δεν παίζει είναι απλός. Η υπόθεση Βάλνερ σας λέει τίποτα; Άν ο Ζαραδούκας παίξει στον Ολυμπιακό ΔΕΝ θα μπορεί να πάει δανεικός τον Ιανουάριο σε άλλη ομάδα γιατί έχει ήδη αγωνιστεί στην αρχή της σαιζόν και με την φανέλα του ΟΣΦΠ Βόλου. Είναι ο κανόνας της ΟΥΕΦΑ που δεν επιτρέπει σε έναν ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σε 3 ομάδες σε μια σαιζόν! Τόσο απλά... Βέβαια αν το είχανε απο την αρχή αποφασίσει αυτό στον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε με τον Ζαραδούκα ή αν πρέκυψε τις τελευταίες μέρες αυτό δεν το γνωρίζουμε όμως πλέον ο λόγος που δεν παίζει είναι σαφέστατος!

    ReplyDelete

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG