Friday, December 16, 2011

Και όμως μπορεί... αρκεί να ενισχυθεί!

Όποτε γράφω για το μπάσκετ του Ολυμπιακού τα θέματα δεν πιάνουν πάνω απο 20 κλίκ την ημέρα. Με άλλα λόγια ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ κανείς! Όμως άν με ενδιέφεραν τα κλίκ θα ήμουν κάποιος άλλος και όχι ο Greek Bulldog. Εγώ είμαι ένας απο τους λίγους τρελούς που ΑΚΟΜΗ ασχολούντε και κυρίως ακόμη αγαπάνε αυτήν την ομάδα που μας κράτησε όρθιους και μας έδωσε τεράστιες χαρές σε δύσκολες ποδοσφαιρικά εποχές... 


 Γιαυτό και εκνευρίζομαι τόσο πολύ βλέποντας πως η ομάδα έχει πέσει επίπεδο. Δεν ξέρω τι έχουν αποφασίσει οι Αγγελόπουλοι. Όμως δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι η ομάδα αυτή έχει όνομα και ιστορία! Είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ! Και σαν Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιάζεται μέσα στο γήπεδο. Να μπένει στο παρκέ και οι αντίπαλοι να νιώθουν ΣΕΒΑΣΜΟ! 


 Τα παιδιά αυτά σίγουρα έχουν... potential που λένε και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι... Όμως το θέμα είναι ΤΩΡΑ τί ειναι σε θέση να κάνουν. Έχουν στον πάγκο έναν αληθινό δάσκαλο του αθλήματος που σίγουρα μπορεί να τους καθοδηγήσει και απο τον οποίο σίγουρα μπορούν να μάθουν πολλά. Όμως και ο Ίβκοβιτς ειδικά φέτος έχει δείξει πως έχει αρκετά κολήματα. Πρέπει και ο ίδιος του να απελευθερώσει κάποιους παίκτες και να δώσει διαφορετιούς ρόλους σε κάποιους άλλους. Εγώ προσωπικά χωρίς να είμαι ειδικός του μπάσκετ δεν μπορώ 2 πράγματα να καταλάβω. Πρώτον την επιμονή του με τον Κέσελι.... και δεύτερον... το "θάψιμο" του Σλούκα που στα δύο τελευταία μάτς έδειξε αυτό που όλοι ξέραμε... ότι δηλαδή είναι απο τα καλύτερα νέα πόιντ γκαρντ της πατρίδας μας και αξίζει να παίζει! 


 Έστω με αυτό το μέτριο ρόστερ...και με τις όποιες δυσκολίες... τα παιδιά δείξανε ΨΥΧΗ και πήρανε σήμερα άλλη μια σημαντική νίκη επί της ιταλικής Καντού! Σούπερσπαν, Πρίντεζης, Σλούκας, Άντιτς, Χάινς, Παπαδόπουλος... σχεδόν όλοι εκτός του Κέσελι (άλλη μια φορά) πάλεψαν και πήρανε την νίκη! Μια νίκη που αν έχει συνέχεια στο επόμενο μάτς με την Νανσί μπορεί να τερματίσει ακομη και ΠΡΩΤΟΣ!!!


 Και μετά; Μετά τί; Αυτή η ομάδα έχει ψυχή... και πάνω απ'όλα είναι ΟΜΑΔΑ και μπορεί να υπερκαλύψει πολλές απο τις ελλείψεις της χάρη στο ταλέντο 2-3 εξαιρετικών παικτών... Όμως ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν επιτέλους το ΚΑΘΗΚΟΝ τους οι Αγγελόπουλοι. Η ομάδα χρειάζεται τρείς παικταράδες του επιπέδου του Σπανούλη ... ή έστω λίγο πιο κάτω... γιατί δεν θα αντέξει ο Σουπερσπαν να παλεύει μόνος μέχρι το τέλος και οι αντίπαλες άμυνες κάποια στιγμή θα μάθουν να τον αντιμετωπίζουν... και τότε τί; Τέλος; Θα είναι κρίμα! Σπανούλης, Πρίντεζης και Χάινς σε πρώτο λόγο έχουν κρατήσει όρθιο τον Ολυμπιακό όμως χρειάζοντε κάποιους άξιους συμπαραστάτες στο πλευρό τους! Κέσελι, Χάουαρντ... και ίσως κάποιοι ακόμη... δεν κάνουν για τον Ολυμπιακό που ονειρευόμαστε! Για τον Λούκας δεν είμαι σίγουρος ακόμη... το παιδί έχει ταλέντο και πόιντ γκάρντ με την ταχύτητα του δύσκολα βρίσκεις... όμως έχω την εντύπωση πως ο Ίβκοβιτς του ζητάει να κάνει πράγματα που δεν μπορεί να κάνει αντί να τον αφήσει να παίξει μπάσκετ έτσι όπως εκείνος ξέρει! 


 Θα τελειώσω το κείμενο με κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα άσχημο.... μπορεί σήμερα να γέμισαν τα καλάθια όμως οι εξέδρες ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ έμειναν άδειες! Καταλαβαίνω τον κόσμο... νιώθει πικραμένος και προδομένος απο τους πρόεδρους της ομάδας. Νιώθει ότι οι πρόεδροι δεν ασχολούντε μαζί τους και γιαυτό και αυτοί δεν ασχολούντε με την ομάδα.... σε συνδιασμό φυσικά με την σιγουριά πως ότι και αν συμβεί στην Ελλάδα το πρωτάθλημα θα καταλήξει στον Παναθηναικό που ελέγχει την διαιτησία... και οι "υπεράνω" πρόεδροι του Θρύλου δεν κάνουν τίποτα για να το σταματήσουν αυτό. Πρέπει να γίνει κάτι να γεμίσει και πάλι το γήπεδο. Όμως αυτό δεν θα γίνει με κάποιο μαγικό κόλπο. Άν οι πρόεδροι πάρουν 2-3 παικταράδες και δείξουν έμπρακτα ότι "ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ" και βγούν και μιλήσουν στον κόσμο.... δύο λόγια να πούν αρκούν... τρείς λέξεις.... "ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ" ... να δείτε που στο επόμενο κιόλας παιχνίδι το ΣΕΦ θα είναι ΓΕΜΑΤΟ και ας παίζουμε με την πιό άσιμη ομάδα του πρωταθλήματος. 


 Ο κόσμος ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε χρειάζεται ένα πράγμα... ΟΡΑΜΑ... δώστου όραμα και θα σου δώσει και την ψυχή του... Ελπίζω να το καταλάβουν αυτό αυτοί που πρέπει. Δεν είναι αργά... ή μάλλον... είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η κατάλληλη στιγμή! 




No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG