Saturday, December 17, 2011

Το καζάνι έβγαλε Ρούμπιν και 8άδα.. όμως μόνο αν παίξει σαν Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λίγκ!

 Αρχίσαμε πάλι! "Περάσαμε στους 8!" "Η Ευρώπη μας τρέμει, Βουκουρέστη ερχόμαστε" "Παω να κλείσω εισιτήρια για Ρουμανία" "Ομαδούλα οι ρώσοι, δεν θα έχουν και πρωτάθλημα!" "Ποια Σάλτσμπουργκ και ποια Μέταλιστ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ!!! Πάμε στους 8 για πλάκα!". 


 ΩΧ ωχ ωχ.... Παιδιά .... ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ! Εντάξει έχετε δίκιο! Αποφύγαμε πολύ χειρότερες κληρώσεις... αποφύγαμε πιο δύσκολες ομάδες και όπως έχει βγεί η κλήρωση πράγματι είναι ΕΥΚΑΙΡΙΑ να πάει ο Ολυμπιακός στους "8" του Γιουρόπα Λίγκ. Επίσης αν είμαστε τυχεροί μέχρι τότε μπορεί να έχουν αποκλειστεί κάποια απο τα μεγαθήρια... οπότε βήμα βήμα όλα παίζοντε. Γιαυτό και καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σας. ΟΜΩΣ θεωρώ υποχρέωση μου να σας τραβίξω (και μένα μαζί) στο πάτωμα ... στην πραγματικότητα.




 Καταρχήν δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρώτος στόχος της ομάδας παραμένει το πρωτάθλημα. Ή μήπως όχι; Μέχρι τον Φεβρουάριο πρέπει να έχουμε μόνο νίκες έτσι ώστε με λίγη τύχη να έχουμε σχεδόν καθαρίσει με τον τίτλο... γιατί αλλιώς θα έχουμε προβλήματα. Μεταξύ των ευρωπαικών μάτς θα είναι τα ελληνικά ντέρμπι με ΠΑΟ και νομίζω και με ΑΕΚ και κάποια δύσκολα παιχνίδια όπως με τον ΟΦΗ... θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοι και σοβαροί. Ελπίζω ο Βαλβέρδε με σωστό ροτέισιον να καταφέρει να ισορροπήσει μεταξύ ουσίας (δλδ νικών) και ξεκούρασης κάποιων παικτών που θα κινδυνέυουν με υπερκώποση ή και με τραυματισμούς... 


 Και έδώ ακριβώς είναι που πρέπει να κάνει και ο Μαρινάκης το καθήκον του. Να φέρει 2 παικταράδες να ενισχύσει την ομάδα! Άν ήμουν εγώ υπεύθυνος θα έφερνα ένα δεξί χάφ και έναν επιτελικό να ξεκουράσει τον Ιμπαγάσα. Άν τελικά επιστρέψει ο Ντιόγο εύχομαι να τον αναστήσει ο Ερνέστο. Άν πάει στην Βάσκο ντε Γκάμα όπως γράφτηκε τις τελευταίες μέρες... τότε πρέπει να έρθει και επιθετικός. Αρκεί να βρεθεί κάποιος με αληθινή ποιότητα. Άν είναι να πάρουμε κάποιον μέτριο απλώς για να πάρουμε παίκτη... τότε ας μείνουμε με αυτούς που έχουμε. Γενικά πάντως πιστεύω πως επειδή θα έχουμε συνεχόμενους αγώνες πάλι και επειδή κάποιοι παίκτες μας έχουν μια... έφεση στο να τραυματίζονται... καλό είναι να έρθουν 2-3 παιδιά ακόμη για να δώσουν μια φρεσκάδα στην ομάδα και άν γίνετε ένα κλίκ ποιότητας παραπάνω!




 Πάμε παρακάτω... Όσο χαρήκαμε εμείς για την κλήρωση να είστε σίγουροι πως το ίδιο ακριβώς χαρήκανε και οι ρώσσοι! Στις δηλώσεις τους είναι πολύ μετρημένοι αλλά φαίνετε ξεκάθαρα πως πιστεύουν στην πρόκριση και θα το παλέψουν. Και ξέρετε κάτι; Πιθανόν και να το καταφέρουν.... όχι δεν το λέω εγώ αυτό. Το λένε τα στατιστικά ή άν θέλετε... το λέει το γνωστό Transfermarkt.de το οποίο κοστολογεί το ρόστερ της Ρούμπιν Καζάν στα 107.300.000 € ενώ αυτό του Ολυμπιακού στα 80.450.000 € . Την δική μου άποψη την έγραψα στον τίτλο. Ο καλός Ολυμπιακός των τελευταίων πέντε παιχνιδιών του Τσου Λου μπορεί να περάσει ΕΥΚΟΛΑ στους "8" του Γιουρόπα Λίγκ αφού τον θεωρώ καλύτερη ομάδα απο την Καζάν όπως και απο τις Σάλτσμπουργκ και Μέταλιστ. Και θα κάνω και μια πρόβλεψη... πιστεύω πως θα περάσει η Σάλτσμπουργκ... απλή διαίσθηση είναι... ίσως και να κάνω λάθος!


 Ας δούμε όμως και τι παίκτες έχει η Ρούμπιν Καζάν και ποιούς θα πρέπει να προσέξουμε! Σημαντικό είναι ότι στο πρώτο παιχνίδι μέσα στην Ρωσία θα λείψει ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας λόγω τιμωρίας ο Ρίζικοφ! Οπότε θα αναγκαστούν να παίξουν με τον λιθουανό Αρλαούσκις κάτω απο τα δοκάρια.


Και πάμε τώρα στα αστέρια τους...

 Προπονητής τους είναι ο Κούρμπαν Μπερντιεφ απο το Τουρκμένισταν... θα είμαι ειλικρινής... πρώτη φορά ακούω το όνομα του!


Πρώτος σκόρερ της ομάδας φέτος είναι ο ισραηλινός μέσος Μπίμπρας Νάτκο με 7 γκόλ.


Λίγο πιο πίσω με 6 γκόλ είναι ο επιτελικός μέσος Αλεξάντρ Ριγιαζάντσεφ.



Τρίτος σκόρερ της ομάδας με 5 γκόλ...ο αμυντικός της Ρούμπιν ο διεθνης ιταλός Σαλβατόρε Μποκέτι! Το καλοκαίρι κυκλοφόρησαν φήμες πως τον θέλει η Γιούβε αλλά τελικά έμεινε στην Ρωσία.


Κάρλος Εντουάρντο! Για τον βραζιλιάνο πλήρωσαν οι ρώσοι 20 εκατομύρια ευρώ! Πλέον η αξία του έχει πέσει στα μισά... ο λόγος είναι απλός. Δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου με την φανέλα της Ρούμπιν. Παλεύει συνέχεια με τραυματισμούς και μάλιστα είχε έναν πολύ άσχημο τραυματισμό στο γόνατο τον οποίο ακόμη δεν έχει ξεπεράσει. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην Ρωσία και θέλει να φύγει. Ο προπονητής της Βόλφσμπουργκ Φέλιξ Μάγκατ που αρέσκεται στις μεταγραφές έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται για τον Ενουάρντο αλλά θέλει να σιγουρευτεί πρώτα πως το γόνατο του είναι σε καλή κατάσταση πρίν κάνει κάποια πρόταση. Νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα τον δούμε να παίζει εναντίων του Ολυμπιακού είτε για τον έναν είτε για τον άλλο λόγο!


Ο διεθνής αργεντίνος αριστερός μπάκ Κριστιάν Ανσάλντι. Σύμφωνα με το transfermarkt είναι ο πιο ακριβώς παίκτης της ομάδας αφού τον κοστολογούν κοντά στα 12 εκ. ευρώ! Παρόλα αυτά απ'ότι βλέπω έχει σε 26 μάτς μόλις 1 ασσίτ και κανένα γκόλ που σημένει πως τουλάχιστον επιθετικά δεν βοηθάει ιδιαίτερα την Ρούμπιν. 




Κριστιάν Νομπόα... ο κεντρικός μέσος απο το Εκουαδόρ. Έχει σκοράρει 5 φορές (όσες και ο Μποκέτι) στην Ρωσία και άλλη μια φορά στο Γιουρόπα Λίγκ. Σκληροτράχυλος παίκτης που μπορεί να κάνει ζημιά και στην επίθεση. Μάλλον θυμίζει λίγο Ιμπαγάσα... και εξαιτίας του σωματότυπου του... άν και ο Ίμπα είναι μια κλάση τουλάχιστον ανώτερος όμως ο Νομπόα είναι νεότερος.




Ρομάν Ερεμένκο. Το καλοκαίρι πλήρωσαν 13 εκ. ευρώ στην Διναμό Κιέβου για να τον αποκτήσουν! Ακόμη δεν έχει προσφέρει όσα θα θέλανε αλλά σίγουρα είναι μεγάλος παίκτης. Κάνει την δουλειά που κάνει στον Ολυμπιακό ο Φουστέρ. Σε 23 μάτς έχει 1 γκόλ και 6 ασσίστ φέτος.




Το νούμερο 10 της Ρούμπιν ο Άλαν Κασάεφ. Αριστερός χάφ που κάνει τα πάντα. Σκοράρει... μοιράζει ασσίστ. Νομίζω θα προκαλέσει προβλήματα στην δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού. Άν και έχω εμπιστοσύνη στους Τοροσίδη, Μανιάτη, Μοδέστο... όποιον και αν παίξει απέναντι του!




O τούρκος Gökdeniz Karadeniz. Πολύ δυνατός παίκτης. Αριστερός χάφ που παίζει με την ίδια άνεση και δεξιά αλλά και στην επίθεση. Μπορεί και να σκοράρει και να μοιράσει πάσες. Άν είναι σε καλή κατάσταση θα προκαλέσει ζημιές.




Ομπαφέμι Μάρτινς. Ο Νιγηριανός με ιταλικό διαβατήριο. Ποιός δεν τον ξέρει; Νομίζω είναι γνωστός σε όλους μας. Στην Ρωσία δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου αφού έσπασε το πόδι του και έμεινε σχεδόν 4 μήνες έξω... στο Γιουρόπα Λίγκ όμως είχε 2 γκόλ και 1 ασσίστ σε 5 συμμετοχές. Μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχει αποκτήσει φυσική κατάσταση που ίσως του λείπει ακόμη εξαιτίας του τραυματισμού που είχε. Σε καλή κατάσταση είναι σίγουρα ο Μιραλάς της Ρουμπίν... θέλει τρελή προσοχή αν και πιστεύω ότι ο Αβραάμ θα τον βάλει στην θέση του!




Τέλος ... ο Νέλσον Βαλντέζ! Ναι είναι αυτός τον οποίο ήθελε σαν τρελός το καλοκαίρι ο Βαλβέρδε άν και εγώ πιστεύω πως ΕΥΤΥΧΩΣ δεν τον πήραμε. Πέρα του ότι θα είχε φύγει ο Τζεμπούρ άν είχε αποκτηθεί ο Βαλντέζ (άποψη μου...) δεν τον θεωρώ και εξαιρετικό παίκτη. Είναι απλώς.... καλός! Σε 7 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λίγκ Ρωσίας δεν έχει πετύχει κανένα γκόλ. Αντίθετα οργίασε στο Γιουρόπα Λίγκ όπου σε 6 παιχνίδια έχει πετύχει 4 γκόλ με τελευταίο προχθές στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ μετά απο σέντρα του τούρκου Καραντενίζ! Το δίδυμο Βαλντέζ-Μάρτινς είναι αρκετά γρήγορο και ίσως προκαλέσει προβλήματα... 




Θα κλείσω ακριβώς όπως ξεκίνησα... Η κλήρωση έχει αφήσει ανοικτό τον δρόμο μέχρι τους "8" αρχικά και μετά βλέπουμε βήμα βήμα και για παρακάτω.... ο Ολυμπιακός του Τσου Λου μπορεί να πάει μέχρι τους 8 εύκολα! Άν όμως τους υποτιμήσουμε θα το πληρώσουμε! Νομίζω σας έδειξα πως έχουν καλούς παίκτες και ένα καλό σύνολο. Στην Ρωσία είναι στην 5η θέση αλλά μόλις 3 βαθμούς πίσω απο την 3η Διναμό Μόσχας. Επαναλαμβάνω... ο καλός Ολυμπιακός περνάει... ας ελπίσουμε να παρουσιαστούν έτοιμοι και οι παίκτες και ο Βαλβέρδε! 




Υ.Γ.: Για την κλήρωση του ΠΑΟΚ θα πώ μόνο ένα! Άν περάσει την Ουντινέζε οι άλλες δύο ομάδες είναι στα μέτρα του και με λίγη τύχη μπορεί να φτάσει στους 8! Ειδικά απο την στιγμή που σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα δεν αποτελεί πρώτο στόχο για τον ΠΑΟΚ (τουλάχιστον έτσι νομίζω...). Η Ουντινέζε είναι καλή ομάδα όμως πολύ καλός είναι φέτος και ο ΠΑΟΚ και έχει έναν έμπειρο σε ευρωπαικά μάτς προπονητή. Πιστεύω πως μπορεί να τα καταφέρει!


Υ.Γ.2: Αυτό που είδαμε ώς "κλήρωση¨ για το Τσάμπιον Λίγκ μόνο κλήρωση δεν ήτανε... καθαρός ορισμός ήτανε... και αυτό το ανέκδοτο με το μπαλάκι που άλλαξε 3 διαφορετικά "χέρια" μέχρι να το ανοίξει τελικά κάποιος.... Λυών Αποέλ... Μαρσέιγ - Ίντερ ... Μπάγιερν - Βασιλεία... ρε δεν γαμ... λεω εγώ; Λευτεριά στον Μπέο ρε! Μπροστά στον Μισέλ ο Μπέος είναι ερασιτέχνης... γατάκι!!! Μιάου μιάου.... θα μας τρελάνουν... πάντα γίνονταν αυτα στις δήθεν κληρώσεις αλλά φέτος το ξεφτίλισαν το θέμα! Ντροπή ρε!



Για να μην νομίζουν ότι είμαστε πρόβατα...

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG