Thursday, December 29, 2011

Πρόεδροι γερά φέρτε μας παικταρά(δες)!!!

 Ελπίζω να περάσατε όμορφα τις γιορτές σας με αγάπη, υγεία και καλό φαγητό! Εγώ έφαγα μέσα σε 3 μέρες όσο δεν είχα φάει τους τελευταίους 2 μήνες! Δόξα τω Θεω να λέμε! 


 Για να πώ την αλήθεια δεν είχα σκοπό να γράψω ξανά μέχρι το νέο έτος. Όμως τελικά αποφάσησα διαφορετικά και ο λόγος είναι κυρίως το αγαπημένο μου θέμα. Όχι... δεν εννοώ τις μεταγραφές! Αυτό μάλλον είναι το αγαπημένο θέμα των περισσότερων απο εσάς... αλλά εγώ ανήκω στους λίγους ρομαντικούς που μεγάλωσαν μέσα στα πέτρινα χρόνια του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού και όπου μεγάλο στήριγμα μας ήτανε πάντα η ομάδα μπάσκετ. Ιωαννίδης, Ίβκοβιτς, Φασούλας, Τάρπλει, Τάρλατς, Τόμιτς, Σιγάλας, Νάκιτς, Μπέρι, Έντι Τζόνσον, Ρίβερς, Παπανικολάου, Πάσπαλι, Καμπούρης, Μπακατσιάς, Βολκόφ, Ζουρπένκο, Ζεβροσένκο, Βέλπ και αργότερα οι (άν και όχι τόσο επιτυχημένοι όμως το ίδιο αγαπημένοι) Κόμαζετς, Καρνισόβας, Ρισασέ, Φόρντ, Παπαλουκάς, Ρότζερς, Βούκσεβιτς, Ντε Μιγκέλ, Ομπέρτο, Τζέιμς Χόλιγουντ Ρόμπινσον, Ντίνο Ράτζα! Ονόματα σε τυχαία σειρά... όμως ονόματα που μόνο τυχαία δεν ήτανε. Απίστευτες αναμνήσεις... απο τα πραγματικά καλά χρόνια του ελληνικού μπάσκετ! Τότε που η Α1 ήτανε το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης... τότε που γέμιζαν τα γήπεδα...
http://greekbulldog.blogspot.com/2011/10/blog-post_15.html

 Έγινε χθές η κλήρωση για το Τοπ 16 της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός έπεσε στον ίδιο όμιλο με την ΤΣΚΑ Μόσχας του Καζλάουσκας και του Τεόντοσιτς, με την ΕΦΕΣ και την Γαλατάσαραι! Δηλαδή 2 ομάδες απο την Τουρκία όπου φέτος θα γίνει το Φάιναλ 4 και θέλουν σαν τρελές να βρεθούν εκεί... και το απόλυτο φαβορί που είχε στην προηγούμενη φάση 10 νίκες σε 10 μάτς την ΤΣΚΑ Μόσχας... Οπότε τί κάνουμε τώρα; Τα βάφουμε μαύρα όπως έκανε ο Κέσελι; Μετά το τέλος της κλήρωσης πήγε και έγραψε στο Τσιουτσίου του "Μόνο οι Μπόστον Σέλτικς λείπουν απο τον όμιλο μάς...". Τί να του πείς; Κάνει μπάμ ότι ο άνθρωπος έχει πρόβλημα με την ψυχολογία του. Γιαυτό δεν μπορεί να πετύχει το καλάθι! Δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στην ομάδα του, στους συμπαίκτες του... αλλά ούτε και στον εαυτό του! 




 Γιαυτό και χάρηκα που διάβασα σήμερα ότι μάλλον πάει για λύση συμβολαίου με τον Ολυμπιακό! Τέτοιο καλαθοσφαιριστή με τέτοια ψυχολογία και τέτοια νοοτροπία λούζερ ΔΕΝ τον χρειάζομαι στην ομάδα μου!!! Ας πάει στο καλό! 




 'Αποψη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός ΜΠΟΡΕΙ να πάρει την πρόκριση. Μπορεί να τερματίσει μπροστά απο τις δύο τούρκικες ομάδες. Ακόμη και έτσι όπως είναι τώρα... αρκεί να μην έχει τραυματισμούς. Το ίδιο μάλλον πιστεύει και ο Ντούντα γιαυτό και δήλωσε: "Το μόνο που φοβάμαι είναι οι τραυματισμοί μας". Η ομάδα μπορεί να πάρει την πρόκριση αλλά για να γίνει αυτό και ταυτόχρονα για να ρολαριστεί και να παρουσιαστεί έτοιμη για τα κρίσιμα μάτς στην Ελλάδα για τους 2 τίτλους απέναντι στον Παναθηναικό θα πρέπει να αποκτηθούν 2 ή ακόμη και 3 παίκτες! Ένας σέντερ και ένα πόιντ γκάρντ. Και άν τελικά όντως φύγει απο την ομάδα ο Κέσελι τότε και κάποιος κοινοτικός σουτέρ που θα μπορεί να ξελασπώνει την ομάδα και να την βγάζει απο τα δύσκολα! Απ'ότι ακούγεται συμφώνησαν χθές οι Αγγελόπουλοι με τον Ίβκοβιτς να βάλουν χρήματα για 2 παίκτες ουσίας. Άντε να δούμε λοιπόν! Η ομάδα είναι ικανή αλλά θέλει και ενίσχυση! 


 Ας ελπίσουμε να γυρίσει υγιέστατος και ο Βασιλόπουλος. Τον καλό Βασιλόπουλο τον χρειάζεται ο Ολυμπιακός αφού μπορεί να βοηθήσει τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά... αλλά και απο πλευράς ψυχολογίας! Είναι παίκτης που μπορεί να αφυπνίσει την ομάδα όταν αυτή δίχνει να τα έχει χαμένα και να την σπρώξει προς την νίκη με μερικές καλές άμυνες και ορισμένα καλά σούτ στην επίθεση όταν η μπάλα "καίει"!




 Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για το ποδόσφαιρο! Πρέπει και εκεί ο πρόεδρος να κάνει το καθήκον του! Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μας αλλά επειδή το πρόγραμμα είναι βαρύ και επειδή καλώς η κακώς έχουμε φέτος συχνούς τραυματισμούς είναι απαραίτητα να ενισχυθεί η ομάδα με 2 καλούς ποδοσφαιριστές!
Άν φύγει επιτέλους ο Κοστάντσο πρέπει να έρθει τερματοφύλακας. Νομίζω ότι με τον Βαλβέρδε στον πάγκο όσο ο Μέγιερι παίζει καλά δύσκολα θα βγεί απο την 11άδα! Παρόλα αυτά πρέπει να έρθει τερματοφύλακας που θα δίνει σιγουριά στην ομάδα! Για μένα τέτοιος δεν είναι ούτε ο Κούστσακ ούτε ο Αλμούνια... ενώ δεν είμαι σίγουρος και για τον Καμενί. Άν ο Σηφάκης επανέλθει σε καλή κατάσταση απο τον τραυματισμό του πιστεύω θα ήτανε ο ιδανικός για να κάνει 2άδα με τον Μέγιερι. Άλλωστε ο Σηφάκης ταιριάζει και στο σύστημα που παίζει ο Βαλβέρδε όπου ο τερματοφύλακας είναι χρήσιμο να ξέρει και μπάλα και να παίζει αρκετά ως λίμπερο! 


 Απο εκεί και πέρα ένα δεξί χάφ με ικανότητα στο σκοράρισμα όπως ήτανε ο Γιαννακόπουλος ή ο Γκαλέτι θα ήτανε ότι πιο ιδανικό! Άν μπορεί να βρεθεί κάποιος τέτοιος αυτήν την εποχή δλδ... Το τμήμα σκάουτινγκ γιαυτό υπάρχει όμως φαντάζομαι... 


 Πιθανόν να χρειάζεται και 3η μεταγραφή. Ένας επιτελικός μέσος για να ξεκουράζει σε πρώτη φάση τον Ιμπαγάσα. Άν και νομίζω ο Βαλβέρδε εδώ περιμένει τον Γιέστε να συνέλθει ενώ κάπου εκεί ίσως βάλει και τον ... Ντιόγκο... λίγο πιο μπροστά βέβαια. Θα δούμε... Άλλωστε και ο Ντιόγκο (όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές ξανά στο παρελθόν) δεν έχει πλέον άλλη επιλογή απο το να ... σοβαρευτεί! Είναι η τελευταία ευκαιρία να σώσει την καριέρα του και γιαυτό ελπίζω και πιστεύω ότι θα μείνει μακριά απο κλαμπάκια και μπουζούκια... και πώς θα συγκεντρωθεί στην προπόνηση! Πλέον έχει χάσει το όνομα που είχε ακόμη και στην Βραζιλία και αν δεν θέλει να καταλύξει εντελώς στα αζήτητα πρέπει να δέιξει όσα μας είχε δείξει τους πρώτους 6 μήνες της παρουσίας του στον Ολυμπιακό... τότε... πρίν τραυματιστεί... πρίν γνωρίσει την γλυκή ζωή της νυχτερινής Αθήνας! 




 Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβουν όλοι ότι η κλήρωση του Γιουρόπα ήτανε καλή και αποτελέι ευκαιρία για να φτάσει ο Θρύλος σχετικά εύκολα στους 8 ή ακόμη και στους 4!!! 


Θα κλείσω όπως ξεκίνησα...


Πρόεδροι αφήστε τις τσιγκουνιές και φέρτε παικταράδες! Σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο...

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG