Friday, January 20, 2012

Οι μεταγραφές που δεν έγιναν ποτέ...

Άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός κάνει τεράστια λάθη στις μεταγραφές. Ο Μαρινάκης έχει πολύ κακούς συμβούλους σε ότι αφορά το θέμα των μεταγραφών. Οι μάνατζερ με τους οποίους συνεργάζεται η ομάδα δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους. Περισσότερο νοιάζοντε για το δικό τους συμφέρουν παρά για να βρούν τον ιδανικό παίκτη για τον Ολυμπιακό. Εδώ όμως είναι το μεγάλο λάθος! Η ομάδα δεν θα έπρεπε να στηρίζεται στους δίαφορους μάνατζερ για να της βρούνε παίκτες αλλά θα έπρεπε με το καλάλληλο σκάουτινγκ και τις ανάλογες διασυνδέσεις να έβρισκε και να έκλεινε μόνη της τους παίκτες! Γρήγορα και έγκαιρα! 




 Διότι έγινε το στραβό και τραυματίστηκε η ασφάλεια ζωής της ομάδας... ο Μιραλάς! Μαζί του είναι χτυπημένος και εκτός ομάδας και ο Τζεμπούρ.... ενώ ο Πάντελιτς που επιστρέφει είναι ανέτοιμος και φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσει να παίξει βασικός στην Ξάνθη εκτός και αν κάνει άλλο ένα θάυμα. Οπότε που φτάσαμε; Βασικός σε έναν απο τους αγώνες που θα κρίνουν το φετινό πρωτάθλημα ο ... Ντιόγο που επέστρεψε απο την ζούγκλα της Βραζιλίας και που πολύ φοβάμαι πως δεν είναι πλέον ποδοσφαιριστής. Στο χέρι του είναι να μας αποδείξει το αντίθετο αλλά όπως και να έχει οι κινήσεις της ομάδας ήτανε και είναι εντελώς λανθασμένες! 




 Για να μην μιλήσω καν για τις μεταγραφές σε άλλες θέσεις όπως του αμυντικού χάφ όπου η ομάδα ψάχνει παίκτη εδώ και 1μιση χρόνο και δεν μπορεί να βρεί... η αυτήν του αριστερού χάφ όπου υποτίθεται πώς ο Μαρινάκης θα ξόδευε τα χρήματα που πήρε απο την πώληση του Ριέρα στους τούρκους για να φέρει αντικαταστάτη, την θέση του δεξιού χάφ, του τερματοφύλακα ή αυτήν του επιτελικού μέσου (αντι Ιμπαγάσα). Και μετά μας λένε ότι πιθανόν να φύγει και ο Αμπτούν... ναι πώς! Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Όπως δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει ούτε και ο Μόνχε γιατί πολύ απλά έχει ήδη αγωνιστεί φέτος με 2 ομάδες... εμάς και τον Ολυμπιακό Βόλου και οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ απαγορεύουν να παίξει σε τρίτη ομάδα την ίδια σαιζόν! Οπότε άααν τελικά έστω και αργά ο Ολυμπιακός αποκτήσει κάποιον παίκτη μη κοινοτικό η μόνη λύση για να αδειάσει θέση ξένου είναι να φύγει ο ΦΕΙΣΑ! Και ας λένε στην ομάδα ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση... 


 Άς ελπίσουμε πως θα είμαστε τυχεροί και ο Πάντελιτς με τον Ντιόγο και τους υπόλοιπους θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά της ομάδας! 


Έγινε χθές άλλωστε μια σωστή κίνηση. Μαζεύτηκαν για περίπου μια ώρα όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού και μιλήσανε. Προσπάθησαν να βρούν τι φταίει για τις κακές εμφανίσεις... το συμπέρασμα που απ'ότι καταλαβαίνω βγήκε είναι πως φταίει η αδιαφορία και η αλλαζωνία των ίδιων των παικτών! Καλό είναι το να αναγνωρίζεις τα σφάλματα σου... είναι το πρώτο βήμα για να τα διορθώσεις!


 Όσοι θέλετε να διαβάσετε λεπτόμερειες απο την συνάντηση κοιτάξτε εδώ: http://www.sport-fm.gr/article/528442


 Εγώ συμφωνώ κυρίως με τον Μέλμπεργκ και ΔΕΝ είναι καθόλου τυχαίο που τα λόγια αυτά ακούστηκαν απο τον πιο ΕΠΑΓΚΕΛΜΑΤΙΑ ποδοσφαιριστή της ομάδας! "Εγώ θεωρώ ότι σε πολλά ματς έχουμε πρόβλημα πειθαρχίας. Όλοι τρέχουμε μπροστά και εάν χάσουμε την μπάλα, οι αμυντικοί έχουμε πρόβλημα, καθώς οι περισσότεροι δεν γυρίζουν να βοηθήσουν. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλα τα ματς, να παίζουμε για την ομάδα και όχι να βλέπουμε τους εαυτούς μας. Πρέπει ο καθένας μας να κάνει τη δουλειά του και αυτό που του έχει ανατεθεί μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να αμυνόμαστε, αλλά και να κάνουμε επίθεση. Όλοι μαζί, όχι ό,τι θέλει ο καθένας…"


 Με λίγα λόγια είπε τα αυτονόητα! Πρέπει οι παίκτες να δουλεύουν μέσα στο γήπεδο με βάση το πλάνο του προπονητή και να μην κάνει ο καθένας ότι του κατεβένει στο μυαλό! Όταν χάνετε η μπάλα στην επίθεση πρέπει όλοι μαζί να παλεύουν να την ξανακερδίσουν και να μην αφήνουν την βρωμοδουλειά μόνο στους αμυντικούς. Σημασία έχει η νίκη και όχι το να ανεβάσει ο καθένας τα ατομικά του στατιστικά με γκόλ και ασσίστ στην επίθεση! ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΜΙΛΗΣΕ!




 Όπως πολύ σωστά νομίζω τα είπε και ο Πάντελιτς... ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που έχει σταθεί επί χρόνια σε μεγάλα πρωταθλήματα και μεγάλες ομάδες! Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μάθει να δουλεύουν στην ζωή τους και μόνο με δουλειά έχεις αποτελέσματα! Ορίστε τι είπε: "Πρέπει να παίζουμε πάντα σαν ομάδα. Πέρυσι, δεν μπορούσε να μας αντιμετωπίσει κανείς, αλλά τώρα δεν κάνουμε το ίδιο, γιατί δεν παίζουμε όλοι μαζί και δεν προσπαθούμε όλοι. Χάνουμε την μπάλα και αντί να την κυνηγήσουμε και να την κερδίσουμε ξανά, λέμε ότι “εντάξει, το κάνει κάποιος άλλος…”. Δεν γίνεται αυτό, πρέπει να προσπαθούμε όλοι"! 


Διαφωνεί κανείς; ...


Υ.Γ.: Η "μεγάλη" Μπάγιερν των ακριβών αστέρων μόλις έχασε 3-1 μέσα στην Γκλάντμπαχ απέναντι σε μια ομάδα που μέχρι πέρυσι κινδύνευε να πέσει στην 2η κατηγορία και φέτος είναι μαζί με την Ντόρτμουντ οι νούμερο ένα κυνηγοί των Βαυαρών για τον τίτλο του πρωταθλητή! Τί άλλαξε απο πέρυσι; Μόνο ένα πράγμα... ο προπονητής! Ο Λούσιεν Φάβρε που είναι ένας πανέξυπνος μοντέρνος προπονητής έδιωξε απο την ομάδα παίκτες που ήτανε ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ και στηρίχτικε σε πιτσιρίκια πεινασμένα για ποδόσφαιρο όπως τον βασικό πλέον 18χρονο τερματοφύλακα Τερ Στέγκεν και τον 21 ετών υπερπαικταρά Ρόις τον οποίο αυτός ανέστησε! Κατά τα άλλα έχει στην ομάδα τον βραζιλιάνο αμυντικό Ντάντε (που σήμερα μάλιστα έλειπε...), τον γερμανό επιθετικό Μάικ Χάνκε και τον αριστερό χάφ Αράνγκο απο την Βενεζουέλα που είχε ακουστεί για εμάς όταν ακόμη άνηκε στην Μαγιόρκα και πρίν πάρουμε τον Ριέρα... και που φέτος κάνει όργια! Όποιος με διαβάζει ξέρει ότι καιρό τώρα φώναζα για τον συγκεκριμένο παίκτη. Πρίν κάνει τα φετινά του όργια. Τώρα ξεχάστε τον είναι απλησίαστος πλέον. Έτσι είναι... τα λάθη τόσο στην ζωή... όσο και στις μεταγραφές... πληρώνονται ακριβά!



No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG